بورس 24: بانک ملت در مهر ماه 1402 از محل اعطای تسهیلات بیش از 10.8 هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی کرده و با احتساب 5.1 همت سود پرداختی به سپرده گذاران ، موفق به ثبت تراز عملیاتی معادل 5.75 هزار میلیاردی شده که بهترین تراز ماهانه در مقایسه با رقبای بورسی و غیربورسی است.
بورس24 : بانک ملت در مهر ماه 1402 از محل اعطای تسهیلات بیش از 10.8 هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی کرده و با احتساب 5.1 همت سود پرداختی به سپرده گذاران ، موفق به ثبت تراز عملیاتی معادل 5.75 هزار میلیاردی شده که بهترین تراز ماهانه در مقایسه با رقبای بورسی و غیربورسی است.
نظر به آن که درآمد تسهیلات اعطایی و هزینه سود پرداختی به سپرده گذاران در مهر ماه 1401 به ترتیب 7.5 و 3.97 همت گزاش شده ، تراز عملیاتی بانک در مهر 1402 در قیاس با مهر 1401 بیش از 2.17 هزار میلیارد تومان بهبود یافته است.
در مقیاس تجمیعی ، بانک ملت در دوره 7 ماهه منتهی به مهر 1402 تقریبا 72.4 هزار میلیارد تومان درآمد از محل اعطای تسهیلات شناسایی کرده که بخش اعظم آن ، 52% معادل 37.4 همت ، از محل تسهیلات مرابحه حاصل شده است.
همچنین سود پرداخت شده به سپرده گذاران در این مدت 7 ماهه 35.3 همت بوده ؛ فلذا تراز عملیاتی بانک مثبت 37 هزار میلیارد تومان محاسبه شده ؛ رقمی که در قیاس با دوره مشابه رشد سنگین 13.6 همتی را نشان می دهد.
از جمله مهمترین سرفصل های صورت های مالی بانک ها می توان به مانده حساب سپرده های موجود در بانک اشاره کرد. این حساب رابطه مستقیمی با قدرت تسهیلات دهی بانک داشته و با افزایش این حساب ، بنیه عملیاتی و مالی بانک در ارائه تسهیلات و اجرای پلن های افزایش درآمد و سودآوری تقویت خواهد شد. در انتهای مهر 1402 مانده حساب سپرده های سرمایه گذاری در بانک با کاهش 8.4 همتی نسبت به ابتدای ماه به حوالی 1.1 میلیون همت رسیده است.
این کاهش مانده به دنبال پیشی گرفتن حجم سپرده های تسویه شده (خروجی) در قیاس با حجم سپرده های دریافتی (ورودی) رخ داده است. البته باید توجه داشت که مانده این حساب در مهر ماه 1401 تقریبا 849 هزار میلیارد تومان گزارش شده بود ؛ فلذا تبلور اجرای موفقیت آمیز سیاست های اثربخش با هدف جذب مشتریان و منابع مالی آنها در رشد 15.6 همتی مانده این حساب کلیدی قابل رویت است. روند تغییرات این حساب ظرف 6 سال گذشته به شرح زیر بوده است:
دیگر مجرای درآمدی بااهمیت بانک ، درآمد ناشی از کارمزد ها است. در دوره 7 ماهه منتهی به مهر 1402 مجموعا 8.46 هزار میلیارد تومان درآمد از این محل شناسایی شده که با احتساب بهای تمام شده 2.02 همتی این درآمد ها ، سودی بالغ بر 6.44 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است ؛ رقمی که در قیاس با دوره مشابه ، گویای رشدی بیش از 2.4 همت است.
نظر به آن که حجم منابع مالی هدایت شده به سمت پرتفوی سرمایه گذاری بلندمدت بیشتر شده و با ثبت 3.7 همت افزایش نسبت به ماه مقایسه ای به حوالی 8 هزار میلیارد تومان رسیده ، پیش بینی می شود که در افق زمانی میان-بلند مدت ، سود شناسایی شده از محل فعالیت های سرمایه گذاری رشد قابل توجهی داشته باشد.
و اما برنامه افزایش سرمایه بانک !
در نیمه نخست دوره مالی 1402 ، همانند سنوات قبل ، بانک ملت از نقطه نظر میزان سوددهی و مانده حساب سود انباشته جایگاه نخست لیگ پولی کشور را از آن خود کرد. حساب سود انباشته از این دید که آیینه تمام قد عملکرد بیزینس در سال های گذشته است ، اهمیت بسیار زیادی در تحلیل بنیادی ، مباحث سرمایه گذاری و اعتبار سنجی دارد. در انتهای شهریور 1402 ، مانده حساب سود انباشته بانک ملت به حوالی 61 هزار میلیارد تومان رسیده است.
بسیاری از تحلیلگران به این حساب به چشم سوخت موتور سودسازی شرکت ها نگاه می کنند ؛ چرا که با انتقال ثروت انباشته شده در دل این حساب و تمرکز آن در پروژه های توسعه ای با هدف گسترش و تقویت مجاری درآمدی و سود سازی ، صورت های مالی سازمان زیرورو خواهد شد. حال کادر مدیریتی بانک ملت نیز برنامه افزایش سرمایه 35.7 هزار میلیاردی از محل سود انباشته را با هدف اصلاح ساختار مالی ، رشد درجه اعتباری بانک ( نسبت کفایت سرمایه ) و استفاده از معافیت های مالیاتی بخشنامه هیات وزیران در دستور کار خود قرار داده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.