بورس 24:پتروشیمی نوری ، بزرگترین واحد آروماتیکی کشور بوده که به تولید محصولاتی نظیر برش سبک و سنگین ، پارازایلین و ارتوزایلین ، رافینیت ، بنزن ، گاز مایع ( LPG ) و ... مشغول است. خوراک مصرفی واحد های تولیدی میعانات گازی و بنزین پیرولیز بوده که به ترتیب از فاز های پارس جنوبی و پتروشیمی جم تامین می گردد.
بورس24 : پتروشیمی نوری ، بزرگترین واحد آروماتیکی کشور بوده که به تولید محصولاتی نظیر برش سبک و سنگین ، پارازایلین و ارتوزایلین ، رافینیت ، بنزن ، گاز مایع ( LPG ) و ... مشغول است. خوراک مصرفی واحد های تولیدی میعانات گازی و بنزین پیرولیز بوده که به ترتیب از فاز های پارس جنوبی و پتروشیمی جم تامین می گردد. این واحد پتروشیمی که در یک دهه اخیر جایگاه نخست از منظر فروش را در بین مجتمع های پتروشیمی حفظ کرده ، در راستای سیاست های سرمایه گذاری ، مالی و عملیاتی سهامدار عمده یعنی صنایع پتروشیمی خلیج فارس ، اخیرا اقدام به تحصیل بلوک 20% پتروشیمی اروند کرده است. با این اوضاف درصد مالکیت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در پتروشیمی اروند به بیش از 90% رسیده است.
اصلی ترین رکن رشد بیزینس یعنی کنترل هزینه ها و افزایش درآمد ها به خوبی در صورت عملکرد این پتروشیمی قابل رویت است ؛ در نیمه نخست دوره 1402 ، ارزش درآمد های عملیاتی شرکت جهش 8 هزار میلیاردی را ثبت کرده و به بیش از 57.2 همت رسیده ، حال آنکه بهای فعالیت های تولیدی تنها به میزان 3.9 همت رشد یافته است. در نتیجه چنین رویداد مثبتی ، سود ناخالص مجموعه با جامپ 52% به حوالی 12 هزار میلیارد تومان رسیده است. پرواضح است که کنترل اثربخش هزینه ها ، بهبود 31% مارجین ناخالص عملیات شرکت را نیز به دنبال داشته است.
ماحصل فعالیت های شرکت در نیمه نخست دوره 1402 ، شناسایی 8.8 هزار میلیارد تومان سود خالص معادل 982 تومان به ازای هر سهم بوده است ، رقمی که در قیاس با دوره مشابه رشدی 1.6 همتی را ثبت کرده و از پوشش 75% سود خالص دوره 1401 خبر داده است. حاشیه سود ناخالص بیزینس همانند دوره مشابه 15% محاسبه شده است.
گزارش خوب مهر ماه شرکت از فروش 15.1 هزار میلیاردی حکایت دارد ؛ رقمی که در قیاس با ماه مقایسه ای جامپ 2.3 برابری را ثبت کرده و به میزان 8 همت افزایش یافته است. با این رقم ، ارزش درآمد های تجمیعی بیزینس در این مدت 7 ماهه به بیش از 72.4 هزار میلیارد تومان رسید و اختلاف 17 همتی با دوره مشابه ایجاد کرد.
در هفت ماهه نخست 1402 ، تناژ تولیدات شرکت 2.7 میلیون تن گزارش شده ، رقمی که گویای پوشش 60% ظرفیت تولیدی مجموعه است. جدول زیر مقایسه ای بین ظرفیت اسمی مجموعه و میزان تولید در دوره 7 ماهه منتهی به مهر 1402 ارائه داده است:
محصول برش سنگین با سهم 35% در سبد درآمدی 7 ماهه ، کلیدی ترین محصول بیزینس است. محصول بر اساس نرخ های جهانی ارزشگذاری شده و بخش قابل توجهی از تناژ تولید آن روانه بازار های صادراتی می شود ؛ برای مثال این مدت 7 ماهه ، از مجموع 909 هزار تن برش سنگین فروخته شده ، 86% معادل 783 هزار تن در بازار های صادراتی معامله شده است. این محصول در سبد صادراتی شرکت حرف اول را می زند و در این مدت 7 ماهه ، 64% درآمد صادراتی معادل 22 هزار میلیارد تومان از محل برش سنگین عاید شده است. نکته قابل ملاحظه در خصوص این محصول آن است که ظرف سه ماهه گذشته ، نرخ معاملاتی صادراتی گارد صعودی به خود گرفته و از 23.6 میلیون تومان در تیر ماه به حوالی 31 میلیون تومان به ازای هر تن در مهر ماه رسیده است.
کادر مدیریتی بودجه 6 ماهه دوم سال را با فرض فروش 2.08 میلیون تنی ، تقریبا 61 هزار میلیارد تومان درآمد پیش بینی کرده است. گفتنی است که در نیمه نخست 1402 ، تناژ فروش مجموعه 2.39 میلیون تن گزارش شده است ؛ بنابراین شرکت پتانسیل بالایی در پوشش این بودجه دارد. در صورت تحقق کامل بودجه ، 118 همت درآمد برای شرکت متصور هستیم ؛ رقمی که در قیاس با مدت مشابه به میزان 12 همت رشد یافته است. با فرض حاشیه سود خالص 15% ( همانند نیمه نخست ) ، 9.1 همت سود خالص ، تقریبا معادل 1000 تومان به ازای هر سهم برای نیمه دوم پیش بینی می شود ؛ فلذا سود هر سهم سالانه حوالی 1900 – 2000 تومان خواهد بود.
"نوری" با ارزش بازار 123 هزار میلیاردی در این روز ها با p/s برابر 1 بین معامله گران دست به دست می شود ، نسبتی که مهر تاییدی بر ارزنده بودن سهم در قیمت های فعلی است. با توجه به گزارشات مثبت و مخابره سیگنال های بنیادی به بازار ، احتمال عبور از مقاومت تاریخی 15 هزار تومان بالاست. در صورت شکست سطح 15 هزار تومان و پولبک به این سطح ، می توان از آن به عنوان سنگر حمایتی برای قرار دادن حد ضرر استفاده کرد.
با اصلاح بیشتر سهم ، کف کانال بلندمدت ، معتبرترین منطقه حمایتی جهت ورود به سهم خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.