بورس 24: فولاد خوزستان که در نیمه نخست دوره 1402 ، سود خالصی به ارزش 5.1 هزار میلیارد تومان معادل 270 تومان به ازای هر سهم شناسایی کرده است ، در این روزها در تابلوی اصلی بورس تهران با p/s کمتر از 1 ( معادل 0.85) معامله می شود. ارقام کمتر از 1 برای این نسبت بنیادی مهر تاییدی بر ارزندگی سهم و پایین بودن قیمت های فعلی نسبت به ارزش ذاتی آن است.
بورس24 : فولاد خوزستان که در نیمه نخست دوره 1402 ، سود خالصی به ارزش 5.1 هزار میلیارد تومان معادل 270 تومان به ازای هر سهم شناسایی کرده است ، در این روزها در تابلوی اصلی بورس تهران با p/s کمتر از 1 ( معادل 0.85) معامله می شود. ارقام کمتر از 1 برای این نسبت بنیادی مهر تاییدی بر ارزندگی سهم و پایین بودن قیمت های فعلی نسبت به ارزش ذاتی آن است.
این پیشرو صنعت فولاد در 6 ماهه نخست سال جاری عملکرد چشمگیری داشته و موفق به پوشش بیش از 75% سود خالص دوره 1401 شده است. نسبت های بنیادی بیزینس نظیر حاشیه سود های ناخالص ، عملیاتی و خالص در این مدت 6 ماهه بهبود قابل ملاحظه ای در قیاس با دوره مقایسه ای نشان داده که گویای افزایش اثربخشی و بازدهی فعالیت های تجاری در بطن عملیات شرکت است. برای درک بهتر به نمودار زیر توجه کنید:
نظر به آنکه بستر فعالیت شرکت های داخلی ، یک محیط اقتصادی با ابرتورمی افسار گسیخته است ، سرفصل هزینه های تولیدی و شرکت داری امان بسیاری از واحد های فعال در اقتصاد کشور را بریده است ؛ چرا که کادر مدیریتی قادر به رشد درآمد ها همگام با هزینه نبوده و در نتیجه شاهد کاهش سود آوری شرکت ها هستیم. اما این داستان در فولاد خوزستان فرق می کند. بر خلاف بخش کثیری از شرکت های بورسی که جهش های سه رقمی در سرفصل های هزینه تولیدی و غیرتولیدی آنها دیده می شود ، فخوز حتی اجازه رشد هزینه ها همگام با تورم را نداده و با اجرای سیاست های مالی اثربخش ، نرخ رشد آنها را در مقایسه با تورم بسیار ناچیز کرده است. برای نمونه ، سرفصل بهای تمام شده تولید محصولات که اصلی ترین خروجی نقدی بیزینس به شمار می رود ، در قیاس با دوره مشابه تنها 34% افزایش را نشان می دهد ، حال آنکه متوسط نرخ تورم در یک ساله گذشته بیش از 50% گزارش شده است. چنین دستاوردی ، تاثیر بسیار مطلوبی بر حاشیه سود ناخالص شرکت داشته و همانگونه که از نمودار پیداست ، رشد 21% این نسبت کلیدی را رقم زده است.
عیار کادر مدیریتی این غول فولادی آنجایی عیان می شود که سرفصل هزینه های اداری تشکیلاتی یکی از بهترین تغییرات را در بین شرکت های بازار سرمایه نشان می دهد ، تنها 15% افزایش نسبت به یک سال گذشته ! در سایه چنین دستاوردی که مبین امانت داری سرمایه مالکان توسط تیم مدیریتی است ، حاشیه سود عملیاتی شرکت جهشی 35% را ثبت کرده است. توجه کنید که با توجه به افزایش 1 هزار میلیارد تومانی جریانات نقدی به سمت دارایی های ثابت و مولد بیزینس ، در گزارشات آتی بهبود مستمر این نسبت کلیدی را متصور هستیم ( سرمایه گذاری در دارایی های ثابت : 3.1 همت در نیمه نخست 1402 ).
سبد درآمدی این غول فولادی متشکل از اسلب ، بلوم بیلت ، آهن اسفنجی و گندله است. تقریبا 60% از جریان های درآمدی شرکت از محل فروش شمش بلوم بیلت حاصل می شود. محصولی که حاشیه سود ناخالص آن ، 27% محاسبه شده و در نیمه نخست 1402 ، با فروش 968 هزار تنی ، بیش از 71% از تناژ فروش 1401 را کاور کرده است. با عنایت به گزارش عملکرد مهر ماه و ثبت فروش 181 هزار تنی ، تناژ فروش 7 ماهه این محصول معادل 85% تناژ فروش 1401 محاسبه شده است. چنین آماری ، آن هم در خصوص بازوی اصلی درآمدی شرکت ، نوید بخش سالی به مراتب پرسود تر از دوره قبلی است.
بودجه عملیاتی 6 ماهه دوم این غول فولادی با فرض درآمد 41.5 همتی از محل فروش 2 میلیون تن محصول چیده شده است. شرکت در سوپر گزارش عملکرد مهر ماه خود ، درآمد 6.1 هزار میلیاردی را به بازار مخابره کرده و عزم جدی خود را در تحقق کامل این بودجه به رخ بازار کشانده است. در صورت پوشش کامل این بودجه ، ارزش درآمد های سالانه 1402 به بیش از 75 هزار میلیارد تومان خواهد رسید ، رقمی که در قیاس با 1401 ، بیش از 22 همت رشد را نشان داده و با فرض حاشیه سود خالص 15% ، تقریبا 11.2 هزار میلیارد تومان سود خالص برای دوره 1402 متصور هستیم.
نظر به آنکه در نیمه نخست دوره 1402 ، 27 تومان سود به ازای هر سهم شناسایی شده ، با فرض تکرار این رقم در 6 ماهه دوم سال ، تقریبا 54 الی 55 تومان سود به ازای هر سهم گزارش خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.