بورس 24: نفت پارس با نماد شنفت یکی از چهار روانکار بازار سرمایه بوده که با ارائه محصولات باکیفیت در گذر زمان ، برندینگ قوی برای خود دست و پا کرده است. شرکت بزرگترین تولید کننده گریس در خاورمیانه بوده و در حدود 70% از تولید داخلی این محصول را در اختیار دارد. این غول روغنی با سرمایه اسمی 2 همتی ، در بازار اول بورس اوراق بهادار ، 16.5 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری شده و در این روز ها با نسبت p/s معادل 1.5 در بین معامله گران دست به دست می شود.
بورس24 : نفت پارس با نماد "شنفت" یکی از چهار روانکار بازار سرمایه بوده که با ارائه محصولات باکیفیت در گذر زمان ، برندینگ قوی برای خود دست و پا کرده است. شرکت بزرگترین تولید کننده گریس در خاورمیانه بوده و در حدود 70% از تولید داخلی این محصول را در اختیار دارد. این غول روغنی با سرمایه اسمی 2 همتی ، در بازار اول بورس اوراق بهادار ، 16.5 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری شده و در این روز ها با نسبت p/s معادل 1.5 در بین معامله گران دست به دست می شود.
قبل از آنکه به سراغ وضعیت بنیادی سهم برویم ، نگاهی به چارت تکنیکال سهم بیاندازیم. ظرف 8 ماهه گذشته ، طی حرکت صعودی از کف 500 تومان به سقف 1200 تومان ، تقریبا 120% سود سرمایه نصیب سهامداران شد. پس از آن ، سهم وارد فاز اصلاحی شده و تا نزدیکی سطح حمایت معتبر و قوی خود یعنی 750 تومان آمده است. این منطقه به جهت تلاقی فاکتور های تکنیکال نظیر میانگین متحرک بلندمدت 200 روزه ، سطح 61.8% فیبوناچی و همچنین منطقه مقاومتی قبلی که هم اکنون تبدیل به حمایت شده است ( 750 تومان ) ، پتانسیل بالایی برای پرتاب قیمت به سمت بالا دارد. مشاهده واگرایی در اندیکاتور RSI نیز بر اعتبار این سیگنال معاملاتی افزوده است. در صورت ورود به سهم در قیمت 800 تومان و رعایت حد ضرر 100 تومانی یعنی قیمت 700 تومان و تارگت قیمتی 1000 تومان ، نسبت ریسک به ریوارد این معامله ، معادل 2 خواهد بود ؛ یعنی به ازای هر 1 میلیون تومان زیان ، 2 میلیون تومان سود که سرمایه گذاری معقولی به نظر می رسد ؛ البته به شرطی که فاکتور های بنیادی نیز ورود به سهم را تایید کنند !
ماده اولیه مورد استفاده در کارخانجات این غول روغنی لوبکات است ، ماده ای که از تقطیر نفت خام حاصل می شود و به همین دلیل قیمت جهانی نفت از جمله مهمترین فاکتور های تاثیر گذار بر بهای تمام شده و در نتیجه حاشیه سود شرکت است. با توجه به تنش های سیاسی نظامی اخیر (جنگ حماس و اسراییل ) در منطقه ای که سهم بالایی در زنجیره تامین نفت جهان دارد ( در حدود 33% ) و احتمال بالای طولانی شدن این درگیری ها و همچنین توافق اوپک در راستای کاهش حجم تولید ، قیمت نفت از تاریخ 7 اکتبر گارد صعودی به خود گرفته و بسیاری از تحلیلگران این روند را برای ماه های آتی پایدار می دانند ؛ بنابراین حاشیه سود این غول روغنی از افزایش نفت تاثیر منفی خواهد پذیرفت.
دیگر فاکتور های بنیادی نظیر حجم تولید و فروش محصولات در وضعیت مطلوبی قرار دارد ؛ بدین صورت که در نیمه نخست دوره 1402 ، مجموعا 203 میلیون لیتر/کیلوگرم محصول در کارخانجات شرکت تولید شده که نسبت به مقطع مشابه قبلی ، رشد 27 میلیون لیتر/کیلوگرم را نشان می دهد. از سوی دیگر حجم فروش 6 ماهه نیز در قیاس با مقطع مشابه ، به میزان 15.6 میلیون لیتر/کیلوگرم افزایش یافته است.
عملکرد 6 ماهه این غول روغنی ، 5.76 هزار میلیارد تومان درآمد به همراه داشته که 64% معادل 3.66 همت در بازار داخل و 36% معادل 2.09 همت در بازار صادراتی کسب شده است. دو محصول روغن موتور بنزینی در سبد داخلی و روغن پایه در سبد صادراتی بیشترین درآمد فروش را در مدت 6 ماهه ثبت کرده اند. آنالیز فاکتور های بنیادی دو محصول فوق به شرح زیر ارائه شده است:
1) وضعیت بنیادی روغن موتور بنزینی مثبت ارزیابی شده ، چرا که در سایه رشد حجم تولید و فروش به ترتیب به میزان 27% و 41% ، درآمد فروش 6 ماهه این محصول به میزان 387 میلیارد تومان افزایش یافته و به بیش از 1 هزار میلیارد تومان رسیده است ( رشد 56%).
2) در خصوص روغن پایه باید گفت که عمده حجم تولیدی این محصول در بازار های بین المللی به فروش می رسد ؛ بدین صورت که در نیمه نخست دوره 1402 ، از مجموع فروش 44.4 میلیون کیلوگرمی ، 71% معادل 31.6 میلیون کیلوگرم روانه بازار های صادراتی شده و مابقی در بازار داخل فروخته شده است. حجم فروش محصول نسبت به دوره مشابه تفاوت چندان بااهمیتی نداشته اما نرخ فروش هر کیلوگرم روغن پایه با افزایش 22% همراه شده و به 32 هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.
شهریور ماه شرکت با شناسایی 864 میلیارد تومان درآمد ( 74% داخلی معادل 638 میلیارد تومان ) از محل فروش 25.5 میلیون لیتر/کیلوگرم محصول خاتمه یافته است ؛ فلذا ارزش درآمد فصل تابستان شرکت به بیش از 3 هزار میلیارد تومان رسیده است ؛ رقمی که نسبت به فصل قبلی ، رشد 283 میلیاردی را نشان می دهد. شایان ذکر است که ارزش درآمد های فصلی تابستان 1401 ، 2.3 همت محاسبه شده که گویای رشد 710 میلیاردی درآمد ها ظرف یک سال گذشته است.
گفتنی است که در بودجه عملیاتی دوره 9 ماهه منتهی به آذر 1402 ، درآمد 7.8 هزار میلیاردی از محل فروش 290 میلیون لیتر/کیلوگرم محصول برآورد شده است. با گذشت سه ماه تابستان و کسب 3.02 همت درآمد فروش ، تقریبا 40% از درآمد بودجه شده تحقق یافته است که نوعی سیگنال بنیادی در خصوص تعدیل مثبت بودجه و پتانسیل سودسازی به مراتب بیشتر از سود برآوردی به بازار مخابره می کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.