بورس 24: پتروشیمی جم یا همان الفین دهم از بزرگترین واحد های الفینی کشور و جهان بوده که در منطقه ویژه اقتصادی پارس به تولید محصولاتی نظیر اتیلن ، پلی اتیلن سبک و سنگین ، بنزین پیرولیز ، پروپیلن و ... مشغول است. نزدیکی به فاز های گازی و پتروشیمی ، سهولت تامین خوارک و مواد اولیه را برای شرکت به دنبال داشته است.
بورس24 : پتروشیمی جم یا همان "الفین دهم" از بزرگترین واحد های الفینی کشور و جهان بوده که در منطقه ویژه اقتصادی پارس به تولید محصولاتی نظیر اتیلن ، پلی اتیلن سبک و سنگین ، بنزین پیرولیز ، پروپیلن و ... مشغول است. نزدیکی به فاز های گازی و پتروشیمی ، سهولت تامین خوارک و مواد اولیه را برای شرکت به دنبال داشته است. همچنین دسترسی به امکانات حمل و نقل اعم از جاده ای ، ریلی ، دریایی و هوایی ، تامین پایدار آب مورد نیاز فرآیند تولید از دیگر مزیت های رقابتی شرکت نسبت به رقبا است.
سرمایه گذارانی که 1 سال گذشته یعنی مهر ماه 1401 وارد این سهم شدند ، بازدهی قابل توجهی کسب کردند. بدین صورت که در مهر ماه 1401 ، سهم در حوالی قیمت های 2700 الی 3000 تومان در حال نوسان بود و سپس طی یک رالی صعودی ، قیمت سهم به 6200 تومان رسید ، یعنی بیش از 100% سود سرمایه. علاوه بر سود سرمایه ، در تیر ماه 1402 مجمع عمومی عادی شرکت نیز تقسیم 530 تومان سود به ازای هر سهم را تصویب کرد. بنابراین اگر در مهر 1401 ، 100 میلیون تومان "جم" میخریدید ( با فرض قیمت ورود 2800 تومان و قیمت فعلی 4500 تومان ) ، 80% بازدهی کسب میکردید.
شرکت با سرمایه اسمی 1.8 همتی ، در بازار دوم بورس تهران تقریبا 80 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است. به اعتقاد بسیاری از تحلیل گران بنیادی ، مانده 13.7 هزار میلیارد تومانی حساب سود انباشته مزیت رقابتی بسیار ویژه ای برای شرکت ایجاد کرده است. این رقم مهر تاییدی بر سود آوری مداوم عملیات شرکت در سال های اخیر و چه بسا سال های پیش رو است ؛ تصور کنید که کادر مدیریتی تصمیم به استفاده و به کارگیری این ثروت انباشته شده در دل بیزینس بگیرد. با هدایت این منابع به سمت طرح های توسعه ای پرپتانسیل ، نه تنها ثبات درآمدی و سودآوری بیزینس تضمین خواهد شد ، بلکه از کاهش ارزش این منابع در اثر تورم نیز جلوگیری خواهد شد ؛ فلذا رویت پیشنهاد افزایش سرمایه از محل سود انباشته در کدال شرکت ، سیگنال بنیادی بسیار قوی برای قیمت سهم خواهد بود.
نسبت p/s سهم که با در نظر گرفتن دو متغیر ارزش بازار و درآمد عملیاتی یک سال گذشته محاسبه می شود ، عدد 1.8 را نشان می دهد ؛ بدین معنی که ارزش بازار شرکت 1.8 برابر درآمد های فروش است. نظر به آنکه بازار چندان علاقه ای به اعداد بالاتر از 1 برای این نسبت ندارد ، در ماه های آتی احتمالا شاهد تعدیل منفی این نسبت خواهیم بود ؛ یا از طریق افزایش درآمد های عملیاتی و یا از طریق کاهش قیمت سهم.
ماحصل فعالیت های عملیاتی شرکت در نیمه نخست دوره 1402 ، کسب 22.1 هزار میلیارد تومان درآمد بوده که نسبت به مقطع مشابه ، 2.55 همت رشد را نشان می دهد. بخش اعظم درآمد های شرکت ، معادل 15.4 همت ، در بازار داخل و مابقی (6.7 همت) در بازار های بین المللی تحقق یافته است. فروش محصولات پلی اتیلن سبک و پلی اتیلن سنگین روی هم رفته 11.8 همت درآمد به همراه داشته و هر یک به ترتیب 27% و 26% سبد درآمدی 6 ماهه را به خود اختصاص داده اند. در خصوص پلی اتیلن سنگین ، شایان ذکر است که ارزش درآمد های تجمیعی 6 ماهه نسبت به مقطع مقایسه ای ، تفاوت چندانی ندارد ، اما در رابطه با پلی اتیلن سبک باید گفت که ؛ ارزش درآمد فروش 6 ماهه این محصول 6 هزار میلیارد تومان گزارش شده که نسبت به مقطع مقایسه ای ، 1.5 همت افزایش یافته و این رشد در سایه افزیش 24 هزار تنی تناژ فروش و همچنین رشد 22% نرخ فروش صادراتی تحقق یافته است. لازم به ذکر است که نرخ فروش داخلی تفاوت چندان بااهمیتی نداشته است.
با احتساب درآمد 3.37 هزار میلیاردی شهریور ماه ، ارزش درآمد های فصلی شرکت به 10.5 همت رسید. در بودجه عملیاتی دوره 9 ماهه منتهی به اسفند 1402 ، درآمد 40 هزار میلیاردی از محل فروش 1.3 میلیون تن محصول پیش بینی شده است ؛ فلذا در انتهای تابستان ، 26% درآمد بودجه شده تحقق یافته است. در صورت تحقق کامل این بودجه ، ارزش درآمد های سالانه تقریبا به 52 همت خواهد رسید و با فرض سهم 79% بهای تمام شده ، سود ناخالص شرکت در حوالی 11 هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود که نسبت به دوره قبلی ، 3 همت رشد خواهد داشت.
شایان ذکر است که در صورت وضعیت مالی بهار 1402 ، در سرفصل "تسهیلات مالی" مانده ای مشاهده نمی شود. علاوه بر آن ، سرمایه در گردش مثبت 10.4 هزار میلیاردی و 1.8 برابر بودن دارایی های جاری نسبت به بدهی های جاری ، سلامت مالی ساختار سرمایه شرکت را افزایش داده و عملا نگرانی از بابت ریسک های نقدینگی و مالی برای سهامداران باقی نگذاشته است.
حرکات اخیر سهم مشکوک به الگوی کف دوقلو است. نزدیکی این الگو به حمایت قوی 4000 تومان و واگرایی در اندیکاتور RIS ، بر اعتبار آن افزوده و احتمالا از همین مناطق حرکت برگشتی سهم آغاز شود. در صورت ورود به سهم در قیمت 4300 تومان ، با در نظر گرفتن حد ضرر 3800 تومان و حد سود 5200 تومان (تارگت الگو کف دوقلو) ، نسبت ریسک به ریوارد این سرمایه گذاری 1.8 محاسبه خواهد شد ، به ازای هر 100 تومان ریسک ، 180 تومان سود که تقریبا معقول به نظر می رسد.
در تاریخ نگارش این مقاله ، اهم اطلاعات تابلوی سهم به شرح زیر است:
قیمت پایانی : 524 تومان
ارزش بازار : 419 هزار میلیارد تومان
نسبت p/e : 5.6
نسبت p/e گروه : 8.01
نسبت p/s : 2.06
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.