با وجود کسادی بازار، همچنان در برخی بخشها پتانسیلهای خوبی قابل شناسایی است، بهطور مثال بسیاری از شرکتهای DPSمحور در مقیاس سالانه با وجود رکود اقتصادی در سطح جهان و کشور قادر به ایجاد بازده نقدی مناسب و فراتر از سپرده بانکی بلندمدت هستند و نسبت P/D-forward جذابی دارند.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : در شرایطی به مصاف معاملات نخستین روز کاری هفته میرویم که بازار چهارشنبه در یک بینالتعطیلین فضای نسبتا روانی داشت. در صنایع کامودیتیمحور بواسطه افت قیمت نفت و فلزات کمی فشار عرضه و در سهام ریالی تقاضای بهتری حاکم بود و در همین راستا شاخص کل با رشد اندک 2 هزار واحدی در ارتفاع دو میلیون و 70 هزار واحدی ایستاد و شاخص هموزن نیز با رشد بهتری همراه شد. حجم و ارزش معاملات به دلیل قرار گرفتن در روزهای پایانی هفته با افت 17 درصدی به کمتر از 4 همت رسید و طبق روال عادی برنامه، تراز نقدینگی حقیقیها منفی بود.
به لحاظ بنیادی اتفاق خاصی در بازار رخ نداده و کماکان بازاری نوسانی را شاهد هستیم. تحلیلگران در انتظار انتشار صورتهای مالی 6 ماههاند. همانطور که قبلا هم اشاره شد، در نیمه نخست مهر ماه، انتظاری مبنی بر انتشار گزارشهای میاندورهای نبود؛ چراکه ناشرین عموما انتشار گزارشها را به روزهای پایانی ماه موکول میکنند و این موضوع تبدیل به یکی از ریسکهای بازار شده است. بسیاری معتقدند با رسیدن گزارشها کف بازار روشن خواهد شد. چراکه باری دیگر P/E و P/S بازار در سطوح حداقلی قرار خواهد گرفت و از طرف دیگر ظرف زمانی در تحلیل تکنیکال شاخص کل و هموزن پُر خواهد شد.
با وجود کسادی بازار، همچنان در برخی بخشها پتانسیلهای خوبی قابل شناسایی است، بهطور مثال بسیاری از شرکتهای DPSمحور در مقیاس سالانه با وجود رکود اقتصادی در سطح جهان و کشور قادر به ایجاد بازده نقدی مناسب و فراتر از سپرده بانکی بلندمدت هستند و نسبت P/D-forward جذابی دارند. ضمن اینکه باوجود کاهش نرخ تورم، همچنان تورم افسارگسیخته در کشور برقرار بوده و نرخ بهره واقعی در بازه منفی است، بنابراین اثر سپر تورمی سهام همچنان برقرار است و در بلندمدت بهترین گزینه سرمایهگذاری محسوب میشود. درخصوص پتانسیلهای بازار مثالهای زیادی وجود دارد که به برخی از آنها خواهیم پرداخت.
بهعنوان مثال صنعت لاستیک و تایر کشور در شرایط فعلی با وجود اینکه میتواند آسیب نسبی از رکود اقتصادی ببیند، در صورت عبور از نظام قیمتگذاری دستوری و رفع مشکلات مربوطه نظیر موضوع صفهای طولانی تخصیص ارز ۲۸,۵۰۰ تومانی و مسائل تامین مواد اولیه داخلی و وارداتی میتواند با بهبود حاشیه سود و درآمد از صنایع پربازده در میانمدت باشد و با توجه به طرحهای توسعه جذاب و افزایش ظرفیت تولید در بلندمدت بازده مناسبی را نصیب سرمایهگذاران کند.
در صنعت بانکداری نیز با افق زمانی میانمدت برای آن دسته از بانکهایی که بهبود خوبی در تراز عملیاتیشان حاصل شده، نسبت کفایت سرمایه خوبی دارند، قادر به افزایش سهم از بازار بوده (رشد نسبت سپرده به نقدینگی کشور و افزایش سهم از تسهیلات اعطایی) و افزایش سهم بانک از درآمدهای مشاع و رشد درآمد کارمزد داشته، پتانسیل شناسایی سود از محل واگذاری داراییهای مازاد را داشته و ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.