بازار مسکن در ماه های اخیر با رکود سنگین از سمت خریداران روبرو شد.
بورس24 : بازار مسکن در ماه های اخیر با رکود سنگین از سمت خریداران روبرو شد.
این رکود نه به معنای رونق در سال گذشته است بلکه در ماه های اخیر تعداد معاملات حتی از رکود سال گذشته هم کمتر شد.
کارشناسان اقتصادی دلیل سنگین تر شدن رکود خرید مسکن را کاهش قیمت مسکن در پی کاهش قیمت دلار و یورو عنوان می کنند و معتقدند از آنجا که در سال جاری بازار ارزهای خارجی از تقلای افزایش قیمت فاصله گرفتند، در همه بازارها چشم انداز رشد قیمت تیره و تار شد و همین آینده بینی منفی بازارها از سوی سرمایه گذاران باعث آن شد تا در بازار مسکن خریداران عقب نشینی کنند.
برخی آمارها از جمله آماری که وزارت راه و شهرسازی هفته گذشته منتشر کرد بیانگر کاهش ۳ درصدی قیمت مسکن در شهریور نسبت به مرداد است.
در ابتدای ماه مرداد نیز همین وزارتخانه گزارش داد قیمت مسکن در تیر ماه ۳ درصد نسبت به خرداد افت کرد.
برآورد کارشناسان حکایت از آن دارد که از ابتدای سال تا کنون اگر چه بازار مسکن در بازدهی بالاتر از بقیه بازارها عمل کرده اما میزان رشد قیمت کمتر از رشد نیمه اول سال گذشته بوده است.
بخشی از این بازدهی مثبت ناشی از افزایش قیمت در ماه های فروردین و اردیبهشت بود که بعد از آن مسیر حرکت قیمت شیب منفی گرفت.
در حال حاضر که بازار مسکن رکودزده است، کارشناسان شرط پایان آن را پایان ناتوانی خریداران از خریدن خانه و آپارتمان عنوان می کنند.
در شرایطی که مبالغ وام های مسکن کفاف ۲۰ مترمربع را هم نمی کند و درآمد ماهانه حقوق بگیران نیز کفاف هزینه اجاره مسکن و خورد و خوراک را به زور می کند، امیدی به رونق خرید مسکن نیست.
در مقابل این نگاه کارشناسان اما یک تحلیل بانکی و اقتصادی هم وجود دارد که کار افزایش مبلغ وام را به این راحتی نشان نمی دهد.
اگر مبلغ وام مسکن ۲ برابر شود مبلغ اقساط آن به ۴ برابر حداقل حقوق مصوب امسال خواهد رسید!
این رقم از توان پرداخت ماهانه همه متقاضیان خرید مسکن حتی دهک های پردرآمد هم فراتر است.
بنابراین چاره ای جز کاهش قیمت مسکن به نصف سطح موجود نیست.
قیمت مسکن از مترمربعی ۶۰ میلیون تومان در سال گذشته بیشتر شده است.
کارشناسان برآورد می کنند قدرت خرید کنونی معادل مترمربعی ۳۰ میلیون تومان است.
اما سازنده ها در سال جاری قیمت تمام شده کمتر از ۴۰ میلیون تومان را نمی توانند انجام دهند که این هم یکی از شروط است تا هزینه ساخت کاهش پیدا کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.