بورس 24: زر ماکارون از جمله واحد های قدیمی و با سابقه فعال در صنعت غذایی بوده که همواره در سنوات اخیر به عنوان یک برند محبوب و قابل اعتماد در میان خانوارها شناخته شده و همین امر ریسک فروش محصولات شرکت را بسیار پایین آورده و یا به عبارت دیگر بازار فروش انحصاری برای محصولات تحت برند زر ایجاد کرده است.
بورس24 : زر ماکارون از جمله واحد های قدیمی و با سابقه فعال در صنعت غذایی بوده که همواره در سنوات اخیر به عنوان یک برند محبوب و قابل اعتماد در میان خانوارها شناخته شده و همین امر ریسک فروش محصولات شرکت را بسیار پایین آورده و یا به عبارت دیگر بازار فروش انحصاری برای محصولات تحت برند " زر " ایجاد کرده است. این واحد ارزنده بورسی در بهار 1402 ، بر خلاف بسیاری از بنگاه های فعال در محیط اقتصادی داخل ، با شناسایی 1.68 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی و ثبت جهش سنگین 72% ، موفق به پشت سر گذاشتن نرخ تورم شده که یکی از اساسی ترین اصول رقابتی در محیط های متورم است.
این غول رشته ای همچنین با کسب 142 ریال سود به ازای هر سهم ، توانسته تنها در مدت 3 ماه تقریبا 33% سود هر سهم دوره 1401 را پوشش دهد که نوعی دستاورد عملیاتی برای کادر مدیریتی و سیگنال بنیادی برای سرمایه گذاران بازار سرمایه محسوب می شود ؛ بدین صورت که پتانسیل سود آوری بیزینس نسبت به مقطع مشابه رشد چشمگیری داشته و در ماه های آتی اعداد سوپرایز کننده ای در صورت های مالی شرکت ظاهر خواهند شد.
وقتی صحبت از پاستا می شود ، سهم بازار شرکت از این محصول در مقایسه با رقبا بسیار بیشتر بوده و به نوعی این واحد ممتاز بورسی حرف اول را در بازار داخل می زند. از جمله دیگر مزیت های رقابتی این غول رشته ای می توان به ساختار مالی و نقدینگی بهینه شرکت اشاره کرد ؛ بدین صورت که از مجموع 4.74 هزار میلیارد تومان منابع به کارگرفته شده در عملیات بیزینس ، تنها 41% معادل 1.92 همت از محل بدهی ها تامین شده و همین امر ریسک مالی پیرامون فعالیت های مجموعه را ناچیز کرده است. علاوه بر آن ، تیم مدیریتی مجموعه درک درستی از شرایط عمومی اقتصاد داشته و با تزریق تسهیلات ارزان قیمت به ساختار نقدینگی شرکت ( 116 میلیارد تومان ) ، بهای تمام شده عملیات و طرح های توسعه را به نحو موثری کاهش داده است. توجه فرمایید که در شرایط تورمی ، اخذ وام و هدایت آن به سمت فعالیت های مولد و سودساز همواره جز بهترین منابع تامین مالی در دسترس هر کادر مدیریتی است ؛ چرا که با گذشت زمان ، نرخ بهره موثر تسهیلات در مقایسه با نرخ تورم بسیار ناچیز خواهد شد.
علاوه بر آن ، چنین رویدادی ( تزریق تسهیلات به سیستم مالی ) در کاهش هزینه سرمایه بیزینس نیز نقش موثری داشته و علاوه بر ایجاد سپر مالیاتی و جلوگیری از خروج وجوه نقد از سیستم مالی مجموعه ، در افزایش ارزش شرکت نیز بسیار موثر است. شایان ذکر است که در انتهای خرداد 1402 ، از محل فعالیت های اصلی بیزینس ، تقریبا 300 میلیارد تومان وجه نقد کسب شده که همین عدد نشان دهنده وضعیت مطلوب و ریسک کم واحد تجاری به لحاظ نقدینگی در دسترس می باشد.
حسن ختام فعالیت های 5 ماهه این یکه تاز صنعت ماکارونی ، شناسایی 2.54 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی بوده که نسبت به مقطع مقایسه ای جهش سنگین 925 میلیاردی را نشان می دهد. بخش اعظم این درآمد ، 2.28 همت معادل 90% ، در بازار داخلی تحقق یافته و مابقی ( 261 میلیارد تومان ) در بازار های بین المللی کسب شده است. گفتنی است که محصول ماکارونی رشته ای با سهم 65% در سبد درآمد داخلی ، محصول استراتژیک شرکت محسوب می شود.
بررسی آمار و ارقام عملکرد 5 ماهه از رشد های مثبت بنیادی در کلیدی ترین فاکتور های سنجش عملکرد شرکت حکایت دارد ؛ برای مثال ، تناژ تولید محصول اصلی شرکت ( ماکارونی رشته ای ) با رشد سنگین 20 هزار تنی ( معادل 50% ) به 60 هزار تن رسیده است. در سایه چنین دستاوردی ، تناژ فروش این محصول نیز جامپ 22 هزار تنی را ثبت کرده و به قله 60 هزار تن رسیده و همین امر پرش 552 میلیاردی درآمد فروش داخلی این محصول را رقم زده است. توجه فرمایید که این رشد درآمدی تماما بنیادی بوده و همانند بسیاری از واحد های بورسی ناشی از افزایش نرخ محصول اتفاق نیفتاده ، بلکه از محل افزایش تولید و فروش صورت گرفته است.
لازم به ذکر است که کادر مدیریتی این مجموعه بزرگ غذایی در بودجه عملیاتی دوره 9 ماهه منتهی به اسفند 1402 از محل فروش 91 هزار تن ماکارونی در بازار داخل ، 2.3 هزار میلیارد تومان درآمد پیش بینی کرده است. با گذشت دو ماه ابتدایی تابستان و شناسایی 468 میلیارد تومان درآمد از محل فروش 19 هزار تن ماکارونی ، تناژ و درآمد فروش بودجه به ترتیب به میزان 21% و 20% تحقق یافته است ، فلذا با توجه به عملکرد فراتر از پیش بینی شرکت ، به احتمال بسیار زیاد در ماه های آتی شاهد تعدیل مثبت بودجه عملیاتی خواهیم بود که خود نوعی سیگنال مثبت بنیادی برای بازار سرمایه خواهد بود ؛ چرا که از جامپ بیشتر سود هر سهم بیزینس خبر می دهد.
گفتنی است که در پشت پرده این عملکرد فراتر از بودجه ، رشد های چشمگیر و پیوسته در هسته های فعالیت بیزینس یعنی فرآیند تولید و فروش دیده می شود ؛ چرا که نرخ فروش برآوردی در بودجه 9 ماهه بیشتر از نرخ فروش واقعی بوده و تیم مدیریتی این کاهش نرخ را از طریق افزایش تولید و گسترش مجاری فروش به نحو بسیار مطلوبی جبران کرده است.
تحلیل حساسیت سود هر سهم دوره 1402 به شرح زیر ارائه شده است:
در تاریخ نگارش این گزارش اهم اطلاعات تابلوی سهم به شرح زیر است:
قیمت پایانی : 3.533 ریال
ارزش بازار : 6.3 هزار میلیارد تومان
نسبت p/e : 7.83
نسبت p/e گروه : 9.08
نسبت p/s : 1.14
نمودار قیمت سهم نیز به شرح زیر تحلیل شده است:
نمودار سهم در حال نزدیک شدن به کف کانال بلند مدت معتبر خود بوده و این امر در کنار بهبود های مثبت بنیادی ، ریسک سرمایه گذاری بلندمدت را برای سرمایه گذاران به حداقل خواهد رساند. منطقه 330 تومان تا به اینجای کار ، دو مرتبه مانع ریزش بیشتر سهم شده و به نظر می رسد منطقه کم ریسکی برای پله اول خرید است. با این حال ، بهتر است حجم بیشتر سرمایه در کف کانال به سهم تزریق شود.
تارگت اصلی این معامله نیز سقف کانال در نظر گرفته می شود ؛ هر چند مقاومت های میانی نظیر 400 تومان نیز ایسگاه های سیو سود سرمایه گذاران کوتاه مدت خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.