در بازار ارز کماکان شاهد نوسان دلار در باند 48,500 - 51,000 تومان هستیم و البته دولت به کمک اخبار سیاسی و حبس نقدینگی، موفق به مهار نسبی بازار ارز و کاهش انتظارات افزایشی طلا و دلار شده است. بنابراین بحث اصلاح نرخ دلار نیمایی و تعیین دلار 38 هزار تومانی از هر زمان دیگری برای بازار بااهمیتتر است.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : در شرایطی به مصاف معاملات سومین روز کاری هفته میرویم که بازار روز گذشته در فضای تردید و حرکت بر مدار شاخصمحوری بود ! از یکسو خوشبین به اصلاح نرخ تسعیر ارز و اثرات آن در برخی صنایع بود. از سوی دیگر عرضههای گاه و بیگاه فروشندهها را میدید و البته در این بین فضای گنگ در فرمول خوراک و سوخت او را آزار میداد. از یکسو چشم به اخبار سیاسی و نوسانات دلار در بازار آزاد داشت و از سوی دیگر بیتفاوتی پولهای پارک شده پشت درب تالار شیشهای را میدید و در همین راستا بازاری بیرمق و نوسانی اما با رشد غیرقابل قبول شاخص کل را شاهد بودیم !
حجم و ارزش معاملات با یک افت دیگر (رسیدن به کانال 5 هزار میلیارد تومانی) خبر از نبود انگیزه کافی برای حرکت رو به جلو داد. و اتفاق ناخوشایند دیگر اینکه، پرتفوی سهامداران همخوانی چندانی با حرکت شاخص ندارد و همین موضوع سبب اعتراض بسیاری از سهامداران و فعالین بازار به فرآیند آمارسازی شاخص کل شده است ... ! بازار این روزها بیش از هر زمان دیگری به حفظ حجم و ارزش معاملات نیاز دارد و چنانچه قرار باشد باری دیگر به سطوح 5 همت و کمتر از این رقم برسد، معاملهگران مدارا نخواهند کرد و باری دیگر در مسیر فرسایش و بحران قرار خواهیم گرفت.
در بازار ارز کماکان شاهد نوسان دلار در باند 48,500 - 51,000 تومان هستیم و البته دولت به کمک اخبار سیاسی و حبس نقدینگی، موفق به مهار نسبی بازار ارز و کاهش انتظارات افزایشی طلا و دلار شده است. بنابراین بحث اصلاح نرخ دلار نیمایی و تعیین دلار 38 هزار تومانی از هر زمان دیگری برای بازار بااهمیتتر است. روز گذشته درخصوص این مساله بطور مفصل بحث شد و به این نکته اشاره شد که چنانچه دولت و حاکمیت فضا را امنیتی نبینند و از سالگرد حوادث سال گذشته عبور کنند، تن به اصلاح نرخ نیما خواهند داد. تصویبنامه هیات ویزان درخصوص نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی برخی نکات دارد که نشان میدهد دولت برای انداختن دلار 28,500 تومانی به زبالهدان تاریخ بیش از هر زمان دیگری آمادگی دارد و حتی ممکن است زودتر از موعد پیشبینی شده این اتفاق رخ دهد. هر چند که تا پایان شهریور هم مدت زیادی باقی نمانده و کمتر از 10 روز کاری دیگر به پائیز خواهیم رسید.
نکته دیگر اینکه، نقدینگی اخیر که منجر به برگشت شاخص و رشد موقت بازار شد، از مسیر چرخش در صنایع بزرگ و مورد توجه گذر کرد. یک روز پتروشیمی، روزی دیگر پالایشی، یک روز خودرویی و روز دیگر بانکی و با این چرخش پول در بازار تا حدودی کف قیمت در اکثر سهام شناسایی شد. البته اکثر صنایع هم برای این تحرک و فاصله گرفتن از کفها، اخبار و شایعاتی در دل داشتند که در توقف روند کاهنده قیمتها موثر بود.
اگر به یاد داشته باشید در نیمه دوم مرداد به این نکته اشاره شد که احتمالا بازار از روزهای ابتدایی شهریور فضای بهتری را تجربه خواهد کرد اما رشد اصلی بازار به ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.