بورس 24: نفت بهران ، بزرگترین روغن ساز داخلی ، با سرمایه اسمی ( Nominal Capital ) 1.1 همتی ، ارزش بازاری معادل 28.7 هزار میلیارد تومان داشته و از این حیث در جایگاه نخست صنعت روانکاری کشور ایستاده است.
بورس24 : نفت بهران ، بزرگترین روغن ساز داخلی ، با سرمایه اسمی ( Nominal Capital ) 1.1 همتی ، ارزش بازاری معادل 28.7 هزار میلیارد تومان داشته و از این حیث در جایگاه نخست صنعت روانکاری کشور ایستاده است. فاکتور های مثبت بنیادی نظیر بالاترین نسبت های سودآوری در صنعت ( Profitability ratio ) ، بیشترین ارزش بازار ( Market Share : 44% ) و شناخته شده ترین برند ، ساختار سرمایه بهینه ( Efficient Capital Structre ) ، کیفیت بالای محصولات ( First-rate Products) ، تنوع بالای سبد محصولات ( Product’s portfolio Variation ) و ... گواه عملکرد بی نظیر تیم مدیریتی در سنوات گذشته بوده که تثبیت جایگاه این واحد ارزنده بورسی را در جایگاه نخست صنعت روانکاری به دنبال داشته است. محصولات متنوع این واحد ممتاز بورسی ( بیش از 900 قلم در بسته بندی های 1 تا 1.000 لیتری ) به صورت مستقیم به صنایع ، بورس کالا و از طریق فروش مویرگی به دست مصرف کنندگان می رسد. بازوهای صادراتی نیز محصولات شرکت را به بیش از 25 کشور در قاره های اروپا ، آسیا و آفریقا صادر می کنند.
در توصیف عملکرد قابل تحسین مدیریت در مهار رشد هزینه های تولیدی باید گفت در شرایطی که نرخ تورم محیط اقتصادی کشور حداقل 50% گزارش شده و بخش اعظم بهای تمام شده محصولات این مجموعه تولیدی ( در حدود 93% ) بهای مواد اولیه ای بوده که به صورت مستقیم در معرض تورم هستند ، در صورت های مالی بهار 1402 ، شاهد افزایش 37% بهای تمام شده فعالیت های تولیدی نسبت به مقطع مشابه هستیم که در مقایسه با نرخ تورم عمومی ، بسیار کمتر بوده است. این موفقیت بنیادی در شرایطی بدست آمده که بسیاری از واحد های تجاری فعال در کشورمان درگیر رشد های افسارگسیخته هزینه های تولیدی خود بوده و کادر مدیریتی در کنترل این هزینه ها ناتوان بوده و این ضعف مدیریتی به تعطیلی خطوط تولیدی منجر شده است.
سهام این غول روغنی با نماد "شبهرن" در تابلوی اصلی بازار اول بورس در بین معامله گران دست به دست می شود و ظرف یک سال گذشته ( از ابتدای دوره 1401 ) ، تقریبا 255% سود سرمایه به سرمایه گذاران بلندمدت خود تقدیم کرده و از این حیث نیز در بین شرکت های همگروه ، بهترین عملکرد را داشته است. هم اکنون معاملات سهم در محدوده قیمتی 2.500 تومان دنبال شده و به نظر می رسد که سهم در فاز استراحتی بوده و در حال تکمیل الگوی مثلث متقارن است که در صورت خروج از ضلع بالایی مثلث ، پایان فاز استراحت و ادامه روند صعودی تایید می شود.
با عنایت به دیتا های منتشر شده در بهار 1402 ، این واحد ارزنده بورسی 46% از مجموع فروش های ریالی صنعت روانکار را به خود اختصاص داده و از این حیث ، یکه تاز صنعت محسوب می شود. گزارش عملکرد 5 ماهه منتهی به مرداد 1402 این غول روغنی از رشد های بنیادی و حرکت رو به جلوی شرکت حکایت دارد ؛ به گونه ای که ارزش درآمد های تجمیعی 5 ماهه بالغ بر 8.3 هزار میلیارد تومانی گردیده که نسبت به مقطع مشابه ، مبین رشد چشمگیر 1.6 همتی است . از مجموع 8.3 همت درآمد 5 ماهه ، 1.88 هزار میلیارد تومان سهم مرداد ماه بوده که نسبت به ماه مقایسه ای ، رشد قابل ملاحظه 264 میلیارد تومانی را نشان می دهد.
در این مدت 5 ماهه ، بخش اعظم درآمد های شرکت ، 78% معادل 6.46 هزار میلیارد تومان ، از عرضه محصولات در بازار داخل کسب شده است. روغن موتور بنزینی به عنوان محصول استراتژیک ، 38% سبد درآمدی داخلی شرکت را به خود اختصاص داده است و در ادامه فاکتور های بنیادی این محصول را بررسی شده است.
استراتژی های مدیریت در خصوص رشد تولید و فروش این محصول با موفقیت در حال اجرا بوده و در مدت 5 ماهه ابتدایی 1402 ، مجموعا 55 میلیون لیتر روغن موتور بنزینی تولید شده که در مقایسه با مقطع مشابه ، جهش سنگین 21 میلیون لیتری ( 62% ) را نشان می دهد. همچنین حجم فروش این محصول نیز بهبود چشمگیری را ثبت کرده و با افزایش 21 میلیون لیتری از 33 به 54 میلیون لیتر رسیده است. شایان ذکر است که مدیریت شرکت در بودجه عملیاتی دوره 1402 ، تولید و فروش 126 میلیون لیتر روغن موتور بنزینی را پیش بینی کرده که با گذشت 5 ماه ، 44% این حجم بودجه شده تحقق شده است.
جهش سنگین 75% درآمد فروش این محصول استراتژیک چشم هر سرمایه گذاری را به خود جلب می کند. در مدت 5 ماهه منتهی به مرداد 1402 ، مجموعا 2.63 هزارمیلیارد تومان درآمد از محل فروش روغن موتور بنزینی شناسایی شده که نسبت به مدت مشابه ، 1.12 همت رشد را نشان می دهد و چنین رشدی تماما جنبه بنیادی و عملیاتی داشته ؛ چرا که دلیل اصلی این آمار خیره کننده ، رشد چشمگیر حجم تولید و فروش این محصول است.
گفتنی است که واحد تجاری مطابق با برنامه عملیاتی بودجه شده دوره 1402 در حال حرکت بوده و تا انتهای مرداد ماه با شناسایی 8.3 همت درآمد عملیاتی ، 40% درآمد بودجه شده دوره 12 ماهه پوشش داده شده است. در صورت عملیاتی شدن بودجه مذکور ، 6.1 هزار میلیارد تومان سود ناخالص عاید شرکت خواهد شد که نسبت به مقطع مشابه ( دوره 1401 ) ، رشد 440 میلیاردی را به دنبال خواهد داشت.
در تاریخ نگارش این مقاله اهم اطلاعات تابلوی سهم به شرح زیر است:
قیمت پایانی : 25.170 ریال
ارزش بازار : 290.026 میلیارد
نسبت p/e : 6.42
نسبت p/e گروه : 5.08
نسبت p/s : 1.50
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.