خرید و فروش سهام یک فرایند جذاب و هیجانانگیز است، اما ریسکهای خاص خودش را هم دارد. اگر به سرمایهگذاری در بازار سهام علاقهمند هستید، میتوانید با انتخاب صندوقهای سهامی از نوع قابلمعامله هم ریسک خود را کمتر کنید و هم خرید و فروش در سامانههای معاملاتی بازار سهام را تجربه کنید. در ادامه ضمن معرفی یکی از بهترین صندوقهای سهامی، شما را با مزیتهای سرمایهگذاری در آن آشنا میکنیم.
خرید و فروش سهام یک فرایند جذاب و هیجانانگیز است، اما ریسکهای خاص خودش را هم دارد. اگر به سرمایهگذاری در بازار سهام علاقهمند هستید، میتوانید با انتخاب صندوقهای سهامی از نوع قابلمعامله هم ریسک خود را کمتر کنید و هم خرید و فروش در سامانههای معاملاتی بازار سهام را تجربه کنید. در ادامه ضمن معرفی یکی از بهترین صندوقهای سهامی، شما را با مزیتهای سرمایهگذاری در آن آشنا میکنیم.
صندوقهای سرمایهگذاری بهترین جایگزین خرید و فروش سهام
برای کسب بازدهی در بازار سرمایه، لازم است علاوهبر داشتن دانش بورسی و آشنایی با شرایط صنایع و شرکتهای مختلف، براساس تجربهای که در زمینه معاملات داشتهاید، تصمیمات مناسبی گرفته و از سرمایه خود در برابر زیان محافظت کنید. ضمن اینکه سرمایهگذاری مستقیم هیچگاه بدون ریسک نیست و ممکن است انتشار خبری خاص، محاسبات شما را بهم ریخته و سبب تشکیل صفهای خرید یا فروش شود.
در کنار سرمایهگذاری مستقیم، میتوانید بدون نیاز به دانشی برای تحلیل بازار و صرف زمان برای بررسی گزارشات شرکتها، بازدهی مناسبی را از بورس بهدست بیاورید. صندوقهای سرمایهگذاری مثال بسیار خوبی در این زمینه هستند و با توجه به ساختار پرتفوی خود، به انواع مختلفی از جمله صندوقهای سهامی، صندوق درآمد ثابت، صندوقهای کالایی و… تقسیم میشوند. پرتفوی این صندوقها توسط گروهی حرفهای از خبرههای بازار سرمایه مدیریت میشود و به همین دلیل نسبت به سرمایهگذاری مستقیم ریسک کمتری را برای شما بهدنبال خواهند داشت.
تفاوت انواع صندوقهای سرمایهگذاری
همانطور که اشاره کردیم، یکی از تفاوتهای صندوقهای سرمایهگذاری به ساختار پرتفوی آنها مربوط میشود. برای مثال بخش بیشتر دارایی صندوقهای سهامی به خرید سهام اختصاص داده میشود و گزینههایی مثل سپرده بانکی، اوراق درآمد ثابت و… سهم کمی از پرتفوی این صندوق ها دارند. برخلاف صندوقهای سهامی، بخش اعظم داراییهای صندوقهای با درآمد ثابت به سرمایهگذاری در مواردی مثل اوراق مشارکت، سپردههای بانکی، اوراق خزانه و… اختصاص مییابد. به همین دلیل، عموما بازدهی این صندوقها قابل پیشبینی و ثابت است. صندوق طلا (Gold fund) نیز نوعی از صندوقهای کالایی است که از تجمیع سرمایه خرد افراد تشکیل میشود و در آن دارایی سرمایهگذاران به خرید گواهی سکه طلا و ابزارهای مشتقه تخصیص مییابد. سایر صندوقهای سرمایهگذاری نیز هرکدام با توجه به ویژگیهای خود بازدهی متفاوتی را برای سرمایهگذاران بههمراه خواهند داشت.
صندوق سلام فارابی، عملکرد بهتر از شاخص
در میان انواع مختلف صندوقها، صندوقهای سهامی ویژگیهای خاصی داشته و برای افرادی که تمایل دارند بازدهی بیشتر از بازدهی شاخص بورس کسب کنند، جذابیت زیادی دارند. صندوق سهامی سلام فارابی (ETF)، با مدیریت حرفهای پرتفوی خود توانسته در یکسال اخیر بازدهی بالاتری نسبت به شاخص کل داشته باشد. این صندوق با کسب بازدهی یکساله (منتهی به اول شهریور ماه) 64 درصدی، عملکرد خوبی از خود در بازار سرمایه به جای گذاشته و خرید آن مزایای زیادی برای سرمایهگذاران خواهد داشت. مدیران این صندوق در تلاش هستند تا در بازار صعودی بازدهی بهتر از شاخص کل کسب کرده و در بازار منفی نیز با تغییر ترکیب داراییها در ابزارهای مختلف، اصلاح کمتری نسبت به کلیت بازار تجربه کنند.
نقدشوندگی بالای صندوق سلام
صندوق سلام فارابی از نوع ETF بوده و این موضوع مزیت مهمی برای آن محسوب میشود. صندوقهای قابل معامله یا ETF دسته خاصی از صندوقهای سرمایهگذاری هستند که خرید و فروش واحد آنها از طریق سامانه معاملات آنلاین همه کارگزاریها قابل انجام است. این صندوقها برخلاف صندوقهای سرمایهگذاری مشترک یا همان صدور و ابطالی که تنها امکان معامله آنها از طریق سایت خود صندوق ممکن بود، قابلیت معامله آنلاین از طریق همه کارگزاریها را دارند. یکی از مزایای صندوقهای قابلمعامله از جمله صندوق سهامی سلام فارابی، نقدشوندگی بالای آن است. نقدشوندگی بالای این صندوق باعث میشود هیچگاه در صف فروش واحدهای آن نمانید و هر زمان به سرمایهتان نیاز داشتید، آن را نقد کنید.
چگونه در سلام فارابی سرمایهگذاری کنیم؟
همانطور که اشاره شد، «سلام» از نوع صندوقهای قابل معامله (ETF) بوده و سرمایهگذاری در آن بهراحتی و از طریق سامانه معاملاتی تمام کارگزاریها انجام میشود. مشتریان کارگزاری فارابی میتوانند از طریق مراجعه به سامانه فارابیکسو، سفارش خرید خود را ثبت کنند. سایر افراد نیز میتوانند با مراجعه به سامانه ثبتنام کارگزاری فارابی و دریافت کد بورسی بهصورت غیرحضوری، فرایند سرمایهگذاری خود را آغاز کنند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.