بورس 24: جهان فولاد سیرجان از جمله واحد های فرعی معدنی صنعتی گل گهر ( درصد مالکیت 51.8% ) بوده که سهام شرکت با نماد فجهان در بازار اول فرابورس معامله می شود. نمودار سهم اخیرا یک رالی صعودی پرقدرت 180% را به پایان رسانده و هم اکنون در فاز استراحتی به سر می برد.
بورس24 : جهان فولاد سیرجان از جمله واحد های فرعی معدنی صنعتی گل گهر ( درصد مالکیت 51.8% ) بوده که سهام شرکت با نماد "فجهان" در بازار اول فرابورس معامله می شود. نمودار سهم اخیرا یک رالی صعودی پرقدرت 180% را به پایان رسانده و هم اکنون در فاز استراحتی به سر می برد.
این واحد ممتاز فولادی با سرمایه اسمی 7.5 همتی ، ارزش بازاری معادل 33.2 هزار میلیارد تومان دارد. اخیرا تیم مدیریتی شرکت پیشنهاد افزایش سرمایه ( Capital Raising ) به میزان 46% از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران را به حسابرس قانونی ارائه کرده است.
هدف هیات مدیره از این اقدام ، تامین مخارج سرمایه ای ( Capital Expenditure ) و تزریق 3.5 هزار میلیارد تومان منابع حاصل از افزایش سرمایه به پروژه های توسعه ای در دست اجرا عنوان شده است. در حال حاضر 2 طرح توسعه تولید آهن اسفنجی به شرح زیر در این غول فولادی با هدف استفاده از گندله تولیدی در شرکت مادر یعنی معدنی صنعتی گل گهر ، در حال پیشرفت است و منابع حاصل از افزایش سرمایه در این پروژه ها تمرکز خواهد یافت :
1) احداث واحد احیای مستقیم شماره 2 با ظرفیت تولید 1.05 میلیون تن آهن اسفنجی در سال ( بهره برداری در فروردین 1403 )
2) احداث احیای مستقیم مگامدول با ظرفیت 1.76 میلیون تن آهن اسفنجی در سال ( بهره برداری در مهر 1403 )
نکته قابل توجه آن است که اگر افزایش سرمایه انجام نشود ، به دلیل پرداخت مطالبات سهامداران و خروج منابع از شرکت ، سرمایه ی لازم برای پیشبرد پروژه ها تامین نشده و پروژه های مذکور با تاخیر 18 ماهه نسبت به تاریخ های ذکر شده تکمیل خواهند شد ؛ یعنی پروژه احیای مستقیم شماره 2 در مهر 1404 و پروژه احیای مگامدول در فروردین 1405 به بهره برداری خواهند رسید.
پروژه تولید آهن اسفنجی در جهان فولاد سیرجان از چند منظر دارای مزیت رقابتی بنیادی نسبت به رقبا است ؛ نخست آنکه به جهت نزدیکی به بزرگترین مجموعه تولید گندله در خاورمیانه ( معدنی صنعتی گل گهر ) مشکلی از بابت تامین ماده مستقیم اولیه وجود نخواهد داشت و علاوه بر آن ، زیرساخت های مورد نیاز پروژه از قبیل آب ، برق ، گاز ، دسترسی مناسب به جاده و راه آهن سراسری فراهم بوده و نیازی به سرمایه گذاری در این موارد نیست ، فلذا همین امر سبب کاهش بهای سرمایه گذاری های اولیه ، کوتاه تر شدن دوره بازگشت سرمایه و افزایش بازدهی پروژه ها نسبت به سایر رقبا می شود.
به صورت کلی بر اساس برآورد های انجام شده در تیر ماه 1402 ، برای تکمیل پروژه های فوق منابع مالی به ارزش 10.6 هزار میلیارد تومان نیاز است که نحوه تخصیص آن به شرح زیر بیان شده است:
با عنایت به صورت های مالی پیش بینی شده ( Forecasted Financial Statements ) ، در میابیم که در صورت انجام افزایش سرمایه و تزریق منابع به پروژه های تولید آهن اسفنجی ، وضعیت عملیاتی و مالی بیزینس زیر و رو خواهد شد ؛ به گونه ای که مشابه آن در تعداد انگشت شماری از واحد های بورسی قابل رویت باشد.
پس از بهره برداری از طرح های مذکور ، آیتم های حیاتی صورت های مالی نظیردرآمد های عملیاتی ، سود های ناخالص ، عملیاتی و خالص و وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی جان تازه ای خواهند گرفت. برای نمونه ، در صورت فعال شدن خطوط تولیدی این پروژه ها در دوره 1403 ، شاهد جامپ سنگین 3.1 برابری درآمد های عملیاتی از 15.6 به 48.7 هزار میلیارد تومان ( تنها ظرف مدت 1 سال در دوره 1403 ) خواهیم بود. روند تغییرات درآمد های عملیاتی این غول فولادی در صورت تصویب افزایش سرمایه به شرح زیر برآورد شده است:
( شایان ذکر است که برآورد های انجام شده بسیار خوشبینانه و کمال گرایانه نبوده و مبنای تهیه صورت های مالی پیش بینی شده ، عملکرد واقعی دوره 1401 بوده است ).
ضرورت انجام افزایش سرمایه آنجایی مشخص می شود که با تصویب این پیشنهاد ، در دوره 1403 شاهد جهش های چشمگیر حداقل سه برابری در مهم ترین آیتم های صورت سود و زیان ، یعنی سود ناخالص ، سود عملیاتی و سود خالص خواهیم بود. برای درک بهتر موضوع ، به نمودار زیر توجه فرمایید:
شایان ذکر است که هدایت منابع مالی به سمت این پروژه ها مشکلی از بابت نقدینگی برای واحد تجاری ایجاد نخواهد کرد ؛ چرا که بر اساس صورت جریانات نقدی پیش بینی شده ، خالص وجوه نقد عملیاتی که بهترین معیار سلامت مالی و نقدینگی بیزینس است ، در سال های پیش رو روند صعودی قوی را به شرح زیر نشان می دهد. علاوه بر آن ، تیم مدیریتی این غول فولادی تزریق تسهیلات بانکی ارزان قیمت به ساختار مالی بیزینس را نیز در دستور کار خود قرار داده است که در پی این تصمیم شایسته ، نه تنها هزینه سرمایه واحد تجاری کمتر خواهد شد ؛ بلکه قدرت مالی سازمان نیز در سطح مطلوبی باقی خواهد ماند و ریسک مالی خاصی پیرامون فعالیت های بیزینس ایجاد نخواهد شد. برای نمونه در دوره 1402 دریافت 3.5 همت وام بانکی و برای دوره های بعدی تا سال 1406 ، دریافت سالانه 2 همت وام از سیستم بانکی در بودجه های مالی پیش بینی شده است.
نکته نهایی آن است که صرفه اقتصادی و سودآوری طرح افزایش سرمایه و تزریق منابع به پروژه های مذکور از منظر معیار های اصلی بودجه بندی سرمایه ای یعنی نرخ بازده داخلی و خالص ارزش فعلی نیز تایید می شود. بدین صورت که با فرض نرخ تنزیل 28% ( Discount rate ) ، نرخ بازده داخلی پروژه ها 33.32% محاسبه شده که به معنای به صرفه بودن پروژه ها است. علاوه بر آن ، عدد مثبت 769 میلیاردی خالص ارزش فعلی پروژه ها ) Net Present Value ) نیز مهر تایید دیگری بر صرفه اقتصادی پروژه های فوق الذکر است. همچنین دوره بازگشت سرمایه ( Payback Period ) این دو طرح نیز 3 سال و 4 ماه برآورد شده که با توجه به مقیاس و ارزش افزوده آن ، کاملا اقتصادی به نظر می رسد.
در تاریخ نگارش این مقاله اهم اطلاعات تابلوی سهم به شرح زیر است:
قیمت پایانی : 4.437 ریال
ارزش بازار : 332.775 میلیارد ریال
نسبت p/e : 10.88
نسبت p/e گروه : 7.34
نسبت p/s : 2.08
نمودار قیمت سهم نیز به شرح زیر تحلیل شده است:
نمودار سهم پس از رالی صعودی پرقدرت 180% ، هم اکنون در فاز استراحت بوده و به منطقه حمایتی پرپتانسیلی از منظر تکنیکال رسیده است. این منطقه که در گذشته یک بار مانع حرکت صعودی قیمت شده بود ، در حال حاضر در نقش حمایت ظاهر شده و به جهت تلاقی با میانگین متحرک بلندمدت 200 روزه ، سطح فیبوناچی 50% ، خط روند میان مدت ، احتمال نفوذ قیمت به سطوح پایین تر بسیار کم تلقی شده و بسیاری از تحلیل گران انتظار پایان اصلاح و آغاز مجدد حرکت صعودی را دارند.
در سناریو صعودی نیز ، نخستین منطقه مقاومتی ، سقف حرکت قبلی یعنی منطقه 550 – 560 تومان در نظر گرفته می شود
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.