بورس 24: تجلی توسعه معادن فلزات که در سنوات اخیر جایگاه خود را در بین بزرگان معدنی و صنعتی کشور تثبیت کرده است ، با سرمایه اسمی 6.2 همتی ، مارکت کپی به ارزش 134 هزار میلیارد تومان دارد.
بورس24 : تجلی توسعه معادن فلزات که در سنوات اخیر جایگاه خود را در بین بزرگان معدنی و صنعتی کشور تثبیت کرده است ، با سرمایه اسمی 6.2 همتی ، مارکت کپی به ارزش 134 هزار میلیارد تومان دارد. اخیرا اخبار بنیادی مثبتی از شرکت های زیرمجموعه و پروژه های در دست اجرای این غول معدنی صنعتی به گوش رسیده است. برای نمونه ، فرآیند معدن کاری و باطله برداری از بزرگترین معدن مس کشور ، پروژه جانجا ، بدون وقفه در حال انجام بوده و روز به روز به آغاز فعالیت های تولیدی و سودآوری این معدن نزدیک می شویم. مشارکت پرچمداران معدنی کشور یعنی تجلی ، چادرملو ، گل گهر ، گهرزمین و وغدیر در این پروژه ، از پتانسیل بالای سودآوری این پروژه حکایت دارد. علاوه بر پیشبرد پروژه جانجان ، این بازوی سرمایه گذاری ومعادن گام های بزرگی در راستای ایفای نقش پررنگ در حوزه عنصر استراتژیک لیتیوم نیز برداشته و سرمایه گذاری های قابل توجهی در بخش استخراج و استحصال این ماده انجام داده است. تحرکات فعلی تجلی نوید بخش آینده بسیار روشن این غول معدنی صنعتی بوده که با توجه به متنوع سازی پرتفوی عملیاتی و سرمایه گذاری خود و حرکت کشورها به سمت اقتصاد غیرنفتی ، نه تنها تثبیت و ترفیع جایگاه شرکت در بین هلدینگ های معدنی صنعتی را به دنبال خواهد داشت ؛ بلکه از پتانسیل بالای شرکت برای تبدیل شدن به یکی از سردمداران حوزه غیرنفتی حکایت دارد.
در لیست بلند بالای سرمایه گذاری های سبد غیربورسی این پیشرو بخش معدن و صنعت نام های مطرحی همچون :
1) صنایع آهن و فولاد سرمد ابر کوه ( 2.54 همت ، 48% مالکیت )
2) معدن کار باختر ( 492 میلیارد ، 39.6% مالکیت )
3) تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان ( 308 میلیارد ، 35% مالکیت )
4) بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران ( 248 میلیارد ، 51.22% مالکیت )
5) معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان ( 200 میلیارد ، 100% مالکیت )
6) صبا امید خاورمیانه ( 181 میلیارد ، 30% مالکیت ) به چشم می خورد.
این یکه تاز بخش معدنی و صنعتی تیرماه شگفت انگیزی را پشت سرگذاشته و عملکرد قابل تحسین تیم سرمایه گذاری شرکت 115 میلیارد تومان سود نصیب واحد تجاری کرده است. بخش عمده این سود ( 105 میلیارد ) از محل واگذاری 410 میلیون سهم ملی مس ایران به قیمت هر سهم 692 تومان حاصل شده است.
در نتیجه خرید و فروش سرمایه گذاری ها ، بهای تمام شده سبد بورسی شرکت در تیر ماه به میزان 155 میلیارد تومان افزوده شده و سنگین خرید شرکت در این ماه مربوط به تحصیل 55 میلیون سهم صندوق سرمایه گذاری افرا (پایدار) جمعا به مبلغ 118 میلیارد تومان بوده است.
بخش اعظم منابع این هلدینگ معدنی و صنعتی در شرکت های غیربورسی تمرکز یافته ، به گونه ای که در انتهای تیر ماه 1402 ، از مجموع 5.79 همت بهای تمام شده پرتفوی ، 73% معادل 4.27 هزار میلیارد تومان در صنایع غیربورسی سرمایه گذاری شده است.
در انتهای تیر ماه ، سرمایه گذاری های بورسی این غول معدنی صنعتی 1.44 هزار میلیارد تومان در بازار ارزش گذاری شده که بخش عمده آن ، حدود 28% یعنی 409 میلیارد تومان مربوط به سهام لیدر بازار سنگ آهن یعنی سنگ آهن گل گهر(کگل ) است.
این واحد پروژه محور بازار سرمایه از محل سود سهام دریافتی از شرکت های زیرمجموعه در دوره جاری 89.3 میلیارد تومان سود شناسایی کرده که بیشترین سود به میزان 28 میلیارد مربوط به سنگ آهن گل گهر بوده است.
معاملات این شرکت که اولین واحد پروژه محورایرانی لقب گرفته است ، در اسفند ماه 1400 در بازار دوم فرابورس در قیمت 100 تومان کلید خورده و پس از گذشت یک سال و نیم و ثبت سقف قیمتی 265 تومان ، 165% سود سرمایه نصیب سرمایه گذاران بلندمدت شرکت شد. ظرف مدت شش ماهه گذشته ، معاملات سهم در درون کانال بلند مدت صعودی دنبال شده و پس از رالی قدرتمند صعودی 85% از کف 130 تومان تا سقف 240 تومان ، هم اکنون سهم وارد فاز استراحت شده و به کف کانال میان مدت خود رسیده است که با میانگین محرک بلندمدت 100 روزه همپوشانی داشته و این مهم ، به لحاظ تکنیکالی سیگنال بسیار مثبتی تلقی می شود و به احتمال بسیار زیاد ، ریسک گریزی گاو ها را کاهش داده و آنها را به تزریق سرمایه به سهم ترغیب می کند.
همانطور که از نمودار سهم پیداست ، بر اساس حرکت صعودی قبلی ، پیش بینی می شود که در سناریو صعودی ، سهم تا محدوده 300 تومان که سقف کانال میان مدتی است ، پیش برود.
در تاریخ نگارش این مقاله ، اهم اطلاعات تابلوی سهم به شرح زیر است:
قیمت پایانی : 2.154 ریال
ارزش بازار : 133.548میلیارد
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.