بورس 24 : مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا با بیان اینکه شرکتهای بزرگ مانند ملی مس ایران، در حال حاضر ۱۶ میلیارد یورو پروژه در دست اقدام دارند، گفت: قرار است به اندازه ۲ میلیارد یورو از طریق بازار سرمایه تامین مالی کنند که بخشی از این منابع صرف خرید ماشینآلات و نوسازی معادن و افزایش بهرهوری معادن میشود...
بورس24 : مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا با بیان اینکه شرکتهای بزرگ مانند ملی مس ایران، در حال حاضر ۱۶ میلیارد یورو پروژه در دست اقدام دارند، گفت: قرار است به اندازه ۲ میلیارد یورو از طریق بازار سرمایه تامین مالی کنند که بخشی از این منابع صرف خرید ماشینآلات و نوسازی معادن و افزایش بهرهوری معادن میشود.
مهرداد فرح آبادی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این که امروزه یکی از ارکان مهم کاراییهای اطلاعاتی در بازارهای نوظهور وجود رسانههای تخصصی و فعال در بازار سرمایه است، گفت: وجود رسانههای تخصصی به شفافیت هر چه بیشتر در بازار سرمایه کمک کرده و نظام پاسخگویی از سوی مدیران و مسئولان قویتر خواهد بود و به رونق و رشد سرمایهگذاری و تشکیل سرمایه در بازارهای سرمایه کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از ماموریتهای بازار سرمایه تامین مالی برای شرکتهای کشور است، گفت: در حال حاضر تامین سرمایه بلندمدت عمدتا از بازار سرمایه انجام میشود، بهگونهای که مانده اوراق منتشره در این بازار ۶۵۰ همت(هزار میلیارد تومان) است. در سال ۹۹ به میزان ۲۰۰ همت، سال ۱۴۰۰ حدود ۲۵۰ همت و سال گذشته ۲۹۸ همت اوراق منتشر شد که البته بخش مهمی از آن در قالب اسناد خزانه است.
وی تأکید کرد: بانکها به دلیل عدم کفایت سرمایه و ناترازی علاقهای به تامین مالی بلندمدت برای بازار سرمایه ندارند و در این شرایط نقش بازار سرمایه برای تامین مالی بلندمدت روشن میشود.
این کارشناس بورسی با بیان اینکه شرکتهای بزرگ مانند ملی مس ایران، در حال حاضر ۱۶ میلیارد یورو پروژه در دست اقدام دارند، گفت: قرار است به اندازه ۲ میلیارد یورو از طریق بازار سرمایه تامین مالی کنند که بخشی از این منابع صرف خرید ماشینآلات و نوسازی معادن و افزایش بهرهوری معادن میشود.
فرح آبادی همچنین با بیان اینکه ۶۰ درصد سهام تامین سرمایه کیمیا متعلق به ملی مس است، گفت: بخش عمدهای از تامین سرمایه پروژههای بزرگ مس، از این طریق انجام میشود و صنعت مس خارج از تحریم است، چون محصولات مسی در خودروهای برقی و خودروهای خودران استفاده میشود. بنابراین این صنعت تحریمپذیر نیست.
به گفته این مدیر بازار سرمایه؛ چشمانداز بازار سرمایه مثبت است و روند بازار رو به رشد خواهد بود. ایران از نظر داشتن منابع نفت و گاز رتبه اول در جهان را دارد. از نظر ذخایر مس رتبه پنجم در اختیار دارد.
به گفته فرح آبادی؛ یکی از مسائلی که در بازار سرمایه کشور وجود دارد، بحث ریسکهای بازار چون تغییرات ناگهانی قوانین و مقررات، نوسانات نرخ ارز در بازار و غیره است که نگرانیهایی را در ذهن فعالان بازار به وجود میآورد.
وی عنوان کرد: بحث قیمتگذاری دستوری مدتهای زیادی است که بنگاههای اقتصادی کشور را درگیر خود کرده است. در کنار تمامی این موارد، چشماندازهای بازار سرمایه مثبت است و شرکتهای پرقدرت و با پتانسیل بالا علی رغم تحریمها فعالیت میکنند.
این کارشناس بورسی با اشاره به سیاست بانک مرکزی گفت: رشد نقدینگی در سه سال گذشته کنترل شده و از ۴۰ درصد سال ۹۹ به ۲۷ درصد در سال جاری کاهش یافته که نقش مهمی در مهار تورم خواهد داشت.
وی همچنین در مورد دورههای رشد ۴ ماهه گفت: رشد نقدینگی از ۹.۹ درصد ۴ ماهه در سال ۹۹ در حال حاضر به ۶ درصد کاهش یافته که نشان میدهد دولت قصد مهار تورم را با مهار رشد نقدینگی دارد.
فرح آبادی همچنین با بیان اینکه در دنیا روند سرمایهگذاری از شکل مستقیم به روند غیرمستقیم کاهش پیدا کرده است، گفت: ابزارهایی مانند صندوقهای سرمایهگذاری و صندوقهای مشاع و صندوقهای با درآمد ثابت در این زمینه وجود دارد و صندوق کیمیا مجوز یک صندوق با درآمد ثابت و قابل معامله از بورس را گرفته که هفته آینده پذیرهنویسی آن شروع خواهد شد و صرف سرمایه گذاریهای هدفمند در حوزه صنایع، معادن و صنایع معدنی خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین در مورد متوسط نرخ رشد تشکیل سرمایه در بخش معادن و صنایع معدنی گفت: در ۱۰ سال گذشته این نرخ از ۲۴ درصد به منفی ۷ درصد کاهش یافته، درحالیکه در دهه ۷۰ نرخ رشد تشکیل سرمایه ثابت بالای ۵۰ درصد بود و در حال حاضر ماشینآلات معدنی نیاز به نوسازی دارند و تشکیل سرمایه در صنایع معدنی به خصوص فلز و مس بسیار مهم است.
وی افزود: سال گذشته موافقت تشکیل صندوقی با ۵۸۰ میلیون دلار سرمایه و ۴۴۰ هزار تن تولید مس کاتد در آذربایجان دریافت کردیم و انتشار اوراق صکوک اسلامی برای این منظور به زودی در دستور کار قرار میگیرد.
یک مدیر بازار سرمایه گفت: خوشبختانه دیپلماسی منطقه ای هم در سطح منطقه با کشورهای حاشیه خلیج فارس و هم با کشورهای آفریقا و آمریکای لاتین فعال بوده و روابط خوبی در حال انجام است که دستاوردهای خوبی در حال انتقال است.
وی با تاکید به اینکه بازار سرمایه نیاز به حمایت زیادی دارد، تصریح کرد: از طریق بازار سرمایه میتوان برای بنگاه های بزرگ کشور تامین مالی کرد چرا که یکی از رسالتهای بزرگ و اصلی بازار سرمایه تامین مالی است.
فرح آبادی در پاسخ به سوال خبرنگار "سنا" درباره چشم انداز صندوق اونیکس اضافه کرد: در بحث مربوط به صندوق های با درآمد ثابت بحث شفافیت بسیار مهم است. در دنیا از سال ۲۰۰۸ صندوق ها ملزم هستند بخشی از منابع خود را سمت اوراقی که دارای رتبههای اعتباری بالا ببرند اما در ایران متاسفانه این الزام وجود ندارد. لذا هدف اول و اصلی ما بحث شفافیت است تا درآمدهای بازده قابل اتکا و پایدار را پیشبینی پذیر کرده و تامین مالی تخصصی صورت گیرد.
خبر دیگر این که بر اساس برنامه هفتم توسعه انجام هرگونه عملیات بانکی با صرافی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی همچنین مشارکت در فعالیتهای مالی موضوع قانون بورس اوراق بهادار در صندوقهای سرمایه گذاری توسط بانکها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی و اشخاص حقوقی که بانکها و مؤسسات حسب مورد بیش از ۲۰ درصد سهام و سرمایه آنها را به صورت مستقیم و غیر مستقیم دارند و یا در تعیین هیئت مدیره آنها موثر هستند، بدون اخذ مجوز شورای پول و اعتبار ممنوع است.
سوال این است که، باتوجه به اینکه شرکتهای تامین سرمایه در کنار بانکها مبادرت به تامین مالی بنگاههای اقتصادی میکنند و از طریق بازار سرمایه، اکثر نهادهای تامین سرمایه ما بانکی هستند. این باعث نمیشود که فعالیت تامین سرمایهها محدود شود و عرصه فعالیت برای تامین سرمایههایی مانند شما که وابستگیشان به شرکتهای تولیدی است، بیشتر شود؟
این نها های مالی با ۵۰۰ همت دارایی تحت مدیریت فعالیت میکنند و فعالیتشان هم توسعه پیدا میکند، آیا این قانون محدود کننده و ضد رقابتی نیست؟
مهرداد، فرح آبادی مدیر عامل تامین سرمایه کیمیا در پاسخ به خبرنگار بورس24 در خصوص احتمال محدودیت تامین سرمایهها با قانون جدید در برنامه هفتم توسعه و ضد رقابتی بودن آن گفت:ما همه در یک صنعت هستیم و علاقهمندیم همه شرکتهای تامین سرمایه چه غیر بانکی و بانکی با هم رشد و همافزایی داشته باشند تا ظرفیتهای جدیدی برای سرمایه ایجاد شود، نکتهای که وجود دارد بانکها از شرکتداری منع شدهاند. بانکها میتوانند سرمایه گذاری کرده و کمک به تشکیل سرمایه کنند، این موضوع چندین بار در کانون نهاد های سرمایه گذاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.