بورس 24: فاسمین بزرگترین واحد تولید سرب و روی در کشور بوده که با قدمتی بیش از نیم قرن ، برندینگ قوی در صنعت برای خود دست و پا کرده است. شمش روی این مجموعه از خاک معدن انگوران و سایر خاک های معدنی با خلوص نزدیک به 100% تولید شده و به همین جهت ، از نقطه نظر کیفیتی ، در بازار داخل رقیبی برای محصولات شرکت وجود ندارد.
بورس24 : فاسمین بزرگترین واحد تولید سرب و روی در کشور بوده که با قدمتی بیش از نیم قرن ، برندینگ قوی در صنعت برای خود دست و پا کرده است. شمش روی این مجموعه از خاک معدن انگوران و سایر خاک های معدنی با خلوص نزدیک به 100% تولید شده و به همین جهت ، از نقطه نظر کیفیتی ، در بازار داخل رقیبی برای محصولات شرکت وجود ندارد.
این پیشرو صنعت روی با سرمایه اسمی 2.4 همتی ، مارکت کپی به ارزش 145 هزار میلیارد تومان داشته و شرکت توسعه معادن روی ایران با مالکیت تقریبا 58% سهام مجموعه ، سهامدار کنترلی شرکت محسوب می شود. واحد های تولیدی شرکت واقع در استان زنجان به شرح زیر هستند:
1) واحد کناسنتره سازی روی ( ظرفیت 300 هزار تنی )
2) کارخانه روی دندی و روی زنجان ( ظرفیت مجموع: 40 هزار تن شمش روی ) و
3) کارخانه BZS ( محصول تولیدی : هیدروکسید روی که در کارخانه روی دندی مصرف می شود ).
ساختار سرمایه هر شرکتی از جمله عوامل کلیدی در حفظ بقا و توسعه فعالیت های بیزینس بر شمرده می شود و تصویر واضحی از نحوه به کارگیری منابع مالی و عملیاتی توسط مدیریت را ارائه می کند. ساختار سرمایه فاسمین به چند دلیل از سلامت بالایی برخوردار است : نخست آنکه بدهی ها در مقایسه با حقوق مالکانه سهم بسیار اندکی در این ساختار دارند ( 33% در برابر 67%). علاوه بر آن ، واحد تجاری به سیستم بانکی کشور مقروض نیست ؛ فلذا ریسک مالی با اهمیتی پیرامون فعالیت های عملیاتی حس نمی شود. گفتنی است که میزان اندوخته قانونی شرکت مطابق قانون تجارت به 10% سرمایه اسمی رسیده که به نوعی پشتوانه برای سهامداران و بستانکاران تلقی می شود و مانده حساب سود انباشته نیز در انتهای خرداد 1402 با افزایش 400 میلیاردی نسبت به ابتدای دوره به 3.01 هزار میلیارد تومان رسیده است. پر واضح است که شرکت پتانسیل بالایی در افزایش سرمایه از محل سود انباشته با هدف حفظ و بهبود سطوح فعالیت عملیاتی ، اصلاح ساختار مالی ( نسبت های مالی ) ، جلوگیری از خروج نقدینگی در قالب تقسیم سود و بهره مندی از معافیت نرخ صفر مالیاتی دارد.
قیمت فروش محصول استراتژیک شرکت ، یعنی شمش روی بر اساس نرخ روی در بورس فلزات لندن تعیین شده وعواملی نظیر مقدار مصرف چین و هند و موجودی روی در انبار های بورس لندن بر قیمت این فلز پر مصرف ( چهارمین فلز پر مصرف جهان ) تاثیر گذار است. در حال حاضر ، هر تن روی در قیمت 2.479 دلار معامله می شود.
ارزش درآمد های تجمیعی این یکه تاز صنعت روی در مدت 4 ماهه منتهی به تیر 1402 با ثبت رشد سنگین 353 میلیاردی همراه بوده و از 1.59 به 1.95 هزار میلیارد تومان رسیده است. این رشد چشمگیر در سایه جهش قابل ملاحظه در تناژ صادراتی و به دنبال آن درآمد فروش صادراتی رخ داده است.
در این مدت 4 ماهه ، مجموعا 12.400 تن شمش روی روانه بازار های بین المللی شده و که نسبت به مقطع مشابه از رشد سنگین دو برابری معادل 6.120 تن حکایت دارد. عدد فوق معادل 41% تناژ صادراتی پیش بینی شده در بودجه عملیاتی 12 ماهه دوره 1402 است و دستیابی به چنین آماری ظرف مدت 4 ماه از سود سازی های به مراتب بیشتر از بودجه این طلایه دار صنعت روی خبر می دهد. ( تعدیل مثبت بودجه عملیاتی )
نرخ موزون فروش 4 ماهه این محصول استراتژیک به ازای هر تن 95.4 میلیون تومان گزارش شده است ؛ عددی که در مقایسه با مدت مشابه تقریبا 11 میلیون تومان به ازای هر تن افزایش یافته است. به دنبال چنین تغیرات مثبتی ، درآمد صادراتی واحد تجاری پروازی 123% داشته و از 530 میلیارد تومان به 1.18 هزار میلیارد تومان رسیده که تداوم روند فعلی نوید بخش ثبت کارنامه عملیاتی به مراتب بهتر از سال قبل است.
گزارش عملکرد ماهانه واحد تجاری در تیر ماه 1402 به هیچ وجه قابل مقایسه با تیرماه 1401 نیست. در تیر 1402 مجموعا 912 میلیارد تومان درآمد از محل فروش محصولات عاید واحد تجاری شده که از رشد قابل توجه 2.64 برابری نسبت به تیر 1401 حکایت دارد.
این رشد چشمگیر در سایه جهش سنگین 2.9 برابری تناژ فروش محصول اصلی یعنی شمش روی تحقق یافته است ( تناژ فروش شمش روی در تیر 1402 ، 9.220 تن گزارش شده که نسبت به ماه مقایسه ای ، 6.045 تن افزایش را نشان می دهد ).
شایان ذکر است که هر تن از این محصول حساس در تیر ماه 1402 در بازار داخل به نرخ 105 میلیون تومان معامله شده ، در حالی که نرخ ماه مقایسه ای ، 84.2 میلیون تومان گزارش شده است ، بنابراین شاهد رشد 21.3 میلیون تومانی قیمت شمش روی به ازای هر تن هستیم ( افزایش نرخ 25% نسبت به ماه مقایسه ای ).
بررسی معاملات بورس کالای شرکت در ماه جاری از عرضه 1.500 تن شمش روی تا تاریخ 15 مرداد ماه حکایت دارد. تناژ فروش داخلی شمش روی در تیر ماه ، 1.747 تن گزارش شده است ؛ فلذا 86% تناژ فروش ماه قبلی تنها در نیمه نخست ماه جاری پوشش داده شده است.
در تاریخ نگارش این مقاله اهم اطلاعات تابلوی سهم به شرح زیر است:
قیمت پایانی : 6.060 ریال
ارزش بازار : 145.440 میلیارد
نسبت p/e : 5.83
نسبت p/e گروه : 8.14
نسبت p/s : 2.6
نمودار قیمت سهم نیز به شرح زیر تحلیل شده است:
سهم پس از نوسان طولانی مدت در کانال بلندمدت هفتگی ، موفق به شکست سقف کانال و ثبت بازدهی تقریبا 70% شد. هم اکنون سهم در فاز استراحت بوده و به زون حمایتی پر پتانسیلی که محل تلاقی سقف کانال بلندمدت ، میانگین متحرک بلندمدت 85 هفته ای ، خط روند میان مدت ، عدد رند 500 تومان و فیبو های 50% و 68% است ، نزدیک شده است ؛ فلذا احتمال برگشت سهم به مسیر صعودی از این منطقه بسیار بالاست.
در صورت حرکت رو به بالا ، سقف قبلی یعنی منطقه 750 تومان توسط معامله گران به عنوان نخستین منطقه سیو سود در نظر گرفته می شود. در صورت عبور از این منطقه ، قیمت 1.000 تومان مقاومت سر سخت بعدی خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.