بورس 24: جهان فولاد سیرجان بزرگترین واحد تولید کننده شمش فولادی در جنوب شرق کشور بوده که با سرمایه اسمی 7.5 هزار میلیاردی ، مارکت کپی 369 هزار میلیارد دارد.
بورس24 : جهان فولاد سیرجان بزرگترین واحد تولید کننده شمش فولادی در جنوب شرق کشور بوده که با سرمایه اسمی 7.5 هزار میلیاردی ، مارکت کپی 369 هزار میلیارد دارد. این واحد فولادی ، نخستین زیرمجموعه فولاد ساز شرکت معدنی صنعتی گل گهر بوده که در منطقه بردسیر استان کرمان به تولید محصولات آهن اسفنجی ، شمش فولادی ، بریکت سرد و میلگرد آجدار مشغول است.
این واحد بورسی از جمله شرکت های پر پتانسیل بازار سرمایه محسوب می شود ؛ چرا که طی 2 الی 3 سال آینده ، با اجرای طرح های توسعه ( احداث واحد احیا مگامدول و واحد احیا شماره 2 ) ظرفیت تولید آهن اسفنجی شرکت بیش از 3 برابر رشد خواهد کرد و این امر در میزان تولید شمش فولادی نیز موثر است.
بررسی صورت های مالی این تازه وارد بازار سرمایه از هنر و تخصص بالای مدیریت در به کارگیری بهینه و اقتصادی منابع مالی و عملیاتی حکایت دارد. رشد پیوسته درآمد ها و کنترل موثر هزینه های تولیدی و غیر تولیدی شرط اصلی تداوم و توسعه هر بیزینسی است. این اصل در جهان فولاد سیرجان به نحو بسیار مطلوبی اجرا شده ؛ به گونه ای که با وجود رشد چشمگیر 1.58 هزار میلیاردی درآمد های عملیاتی ، بهای تمام شده این درآمد ها رشد ناچیز 686 میلیاردی را نشان می دهند. ثمره این دستاورد مدیریت ، جهش سنگین 3 برابری سود ناخالص در بهار 1402 است. سود ناخالص فصل بهار 1.35 همت گزارش شده که نسبت به مقطع مقایسه ای ، 897 میلیارد تومان معادل 197% پرش را نشان می دهد. گفتنی است که حاشیه سود ناخالص نیز بهبود قابل ملاحظه ای یافته و از 17% فصل مشابه به 32% رسیده است.
از جمله دلایل رشد ناچیز بهای تمام شده فعالیت های عملیاتی می توان به بومی سازی 20 قطعه وارداتی توسط متخصصین شرکت در دوره 1401 اشاره کرد. این موفقیت تاثیر شگرفی بر بهای تمام شده ، نقدینگی و تراز ارزی واحد تجاری داشته و مدیریت نیز برنامه داخلی سازی تمام مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز را در دستور کار دارد.
علاوه بر هزینه های تولیدی ، هزینه های غیرتولیدی نظیر اداری تشکیلاتی و توزیع و فروش نیز به نحو مطلوبی مدیریت شده و برخلاف بسیاری از واحد های بورسی ، رشدی کمتر از نرخ تورم را به نمایش گذاشته است. در 3 ماهه نخست 1402 ، 73 میلیارد تومان صرف هزینه های شرکت داری شده که در مقایسه با مقطع مشابه ، رشد ناچیز 20 میلیاردی ( 37% ) را نشان می دهد. نتیجه زبدگی مدیریت در اداره بیزینس ، رویت رقم 1.27 هزار میلیارد تومان سود عملیاتی بوده که در مقایسه با مقطع مشابه ، حاکی از جهش سنگین 3 برابری است.
نکته قابل تامل آن است که رقم مذکور معادل تقریبا 50% سود عملیاتی دوره قبلی بوده ؛ یعنی مدیریت شرکت موفق به پوشش نصف سود عملیاتی دوره گذشته تنها ظرف مدت 3 ماه شده است ؛ رویدادی که به ندرت در بازار سرمایه رخ می دهد و خبر از سالی پربازده برای سهامداران دارد.
ماحصل عملیات شرکت در نخستین فصل دوره 1402 ، کسب 1.14 هزار میلیارد تومان سود خالص است که مبین پرش سنگین 276% نسبت به فصل مقایسه ای است. حاشیه سود خالص که از مهمترین نسبت های سود آوری در تحلیل بنیادی بوده محسوب می شود ، رشد فوق العاده ای را ثبت کرده و از 11% دوره مقایسه ای به 27% رسیده است.
عایدی سهامداران شرکت به ازای هر سهم در بهار 1402 ، 149 ریال محاسبه شده و با فرض تکرار عملیات در 9 ماهه باقیمانده ، عایدی سهامداران 596 الی 600 ریال خواهد بود که در مقایسه با دوره 1401 ، جهش دوبرابری را ثبت خواهد کرد.
اساسی ترین عامل ثبات و توسعه فعالیت های عملیاتی یک بنگاه اقتصادی ، مدیریت نقدینگی است. واضح ترین معیاری که سلامت نقدینگی یک سازمان را نشان می دهد ، سرفصل وجوه نقد عملیاتی در صورت جریان وجوه نقد است. خالص وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی شرکت در بهار 1402 ، 1.73 هزاز میلیارد تومان گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه تقریبا 5 برابر شده است. این جهش سنگین نقدینگی توانایی مدیریت را در کنترل هدفمند ترعملیات جاری و سرمایه گذاری های آتی بیشتر می کند ؛ در نتیجه ریسک عملیاتی بیزینس را کاهش می دهد. شایان ذکر است که بخش عمده محصولات شرکت به صورت نقدی به فروش می رود و باقی فروش ، اعتباری است و حداکثر زمان سررسید وصول مطالبات 90 روز می باشد.
از دیگر تصمیمات شایسته مدیریت در بهار 1402 می توان به دریافت مبلغ 1 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی اشاره کرد. نرخ این تسهیلات 18% ذکر شده و در شرایطی که نرخ تورم کشور به طور میانگین 50% است ، اخذ چنین تسهیلاتی با تاثیر مستقیم بر هزینه سرمایه واحد تجاری ، سبب کاهش هزینه مالیاتی و در نهایت افزایش بهره وری عملیات و ثروت سهامداران می شود.
دو محصول شمش فولادی و میلگرد به ترتیب 54% و 44% سبد درآمدی فصل بهار را به خود اختصاص داده اند. نکات حائز اهمیت در خصوص تولید و فروش این دو محصول به شرح زیر است:
1) در بهار 1402 ، مجموعا 241 هزار تن شمش فولادی تولید شده و 47% آن معادل 112 هزار تن در بازار داخلی عرضه شده است. تناژ تولید و فروش این محصول استراتژیک به ترتیب 7% و 13% رشد را نسبت به فصل مشابه نشان می دهد. گفتنی است که در این مدت ، 27% بودجه تولیدی شمش در دوره 1402 پوشش داده است.
نرخ فروش این محصول در بورس کالا بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود. نرخ معاملاتی این محصول نسبت به بهار قبلی رشد قابل توجهی را ثبت کرده و از 14.3 میلیون تومان در هر تن به تقریبا 20 میلیون تومان رسیده است. به طبع افزایش تناژ و نرخ فروش ، عایدی شرکت از محل فروش این محصول با جهش 60% از 1.4 همت به 2.24 هزار میلیارد تومان رسیده است.
در پی بهینه سازی ساختار تولید و کنترل هزینه های تولیدی ، سود ناخالص این محصول 642 میلیارد تومان محاسبه شده که نسبت به مقطع مقایسه ای تقریبا 3.5 برابر شده است.
2) در سال مالی 1401 ، مقدار 338 هزار تن میلگرد تولید شده که رکورد جدیدی برای شرکت محسوب می شود. در بهار 1401 ، با عرضه 84 هزار تن میلگرد به نرخ میانگین 22.1 میلیون تومان در هر تن ، درآمدی معادل 1.8 هزار میلیارد تومان شناسایی شده که نسبت به مقطع مشابه ، رشد سنگین 61% را نشان می دهد. این رشد در سایه افزایش 10 هزار تنی تناژ فروش و رشد 42% نرخ فروش تحقق یافته است. ( نرخ فروش میلگرد تقریبا 111% نرخ شمش فخوز است )
شایان ذکر است که سود ناخالص واحد تجاری از محل فروش این محصول در بهار 1402 ، 671 میلیارد تومان گزارش شده که در مقایسه با مقطع مشابه ، 2.7 برابر شده است. حاشیه سود این محصول نیز از 22% به 36% بهبود یافته است.
در بهار 1402 ، واحد تجاری موفق به پوشش 26% تناژ تولید و فروش پیش بینی شده در بودجه عملیاتی 1402 شده است. همچنین با کسب 1.85 هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش این محصول ، 26% درآمد فروش بودجه شده نیز تحقق یافته است.
خلاصه اطلاعات مالی فصل بهار به شرح زیر است:
تحلیل حساسیت سود هر سهم شرکت به شرح زیر ارائه شده است ؛ باتوجه به عملکرد فوق العاده شرکت در نخستین فصل ، بازار سرمایه انتظار تعدیلات سنگین عملیاتی در دوره 1402 را خواهد داشت.
در تاریخ نگارش این مقاله اهم اطلاعات تابلوی سهم به شرح زیر است:
قیمت پایانی : 4.920 ریال
ارزش بازار : 369.000 میلیارد
نسبت p/s : 2.34
نمودار تعدیل شده قیمت سهم نیز به شرح زیر تحلیل شده است:
ظرف مدت 7 ماه گذشته ، سهم بازدهی تقریبا 180% تقدیم سهامداران خود کرده و هم اکنون در حال استراحت است. منطقه 450 تومان ، محدوده مناسبی جهت ورود پله ای ارزیابی می شود ؛ چرا که محل تلاقی عوامل تکنیکالی نظیر خط روند ، فیبو 38% ، میانگین متحرک بلندمدت 100 روزه و حمایت قبلی است. در صورت ادامه حرکت صعودی ، بسیاری از معامله در منطقه 550 – 600 تومان اقدام به سیو سود خواهند کرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.