بورس 24 - امروز سه شنبه (27 تیر ماه) مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی زاگرس با حضور بیش از ۸۹ درصد سهامداران...
بورس24 : بر اساس رای سهامداران پتروشیمی زاگرس یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سود تقسیم شد و به ازای هر سهم زاگرس ۱۱۰۰ تومان تعلق گرفت.
سهم 13 درصدی خاورمیانه
امروز سه شنبه (27 تیر ماه) مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی زاگرس با حضور بیش از ۸۹ درصد سهامداران زاگرس برگزار شد و اعضای هیات مدیره این شرکت گزارشی از صورت های مالی و برنامه های آتی خود قرائت کردند.
بر همین اساس اعلام شد، این شرکت بزرگترین تولید کننده متانول متمرکز در دنیا است. ظرفیت اسمی تولید جهانی متانول ۵۰ میلیون تن در سال ۲۰۰۷ خواهد شد.
همچنین زاگرس سود انباشته ۱۴۶ میلیارد تومانی در سال گذشته کسب کرد. البته این شرکت بدهی ۷۷ میلیارد تومانی دارد.
یادآور می شود؛ ایران دارای سهم ۴۵ درصدی تولید متانول در خاورمیانه بوده و زاگرس سهم ۱۳درصدی خاورمیانه را دارا است.
از سویی دیگر میزان تولید زاگرس در سال گذشته به دلیل کمبود مواد همچون اکسیژن کاهش یافت.
برنده پرونده هیزل
در این مجمع اعلام شد؛ زاگرس سال ۱۴۰۱ نرخ متوسط فروش به ۳۱۹ دلار داشت. بر اساس صورت های مالی، این شرکت در سال ۱۴۰۱ سود ناخالص ۶۹۰۰ میلیارد تومان کسب کرد.
مبلغ فروش فروش زاگرس ۱۱ درصد رشد داشت البته سود عملیاتی این شرکت نیز ۱۰۲ درصد سود را تجربه کرد.
در خصوص پرونده هیزل و بدهکاری ۳۱ میلیون درهمی اعلام و پرونده در دادگاههای امارات پیگیری شد. از این رو هیزل محکوم و خسارت بالغ بر ۹۳ میلیون درهم به نفع زاگرس اعلام شده و هم اکنون در حال توقیف اموال هیزل است.
پتروشیمی زاگرس اولین تولید کننده اتانول در کشور بوده و کارخانه تولیدی آن ایجاد به طوری که پیش بینی میشود این فعالیت منجر به بینیازی کشور از اتانول وارداتی بوده و منجر به صادرات نیز خواهد شد.
همچنین افزایش نرخ تسعیر و هزینه سوخت کشتیها موجب افزایش هزینههای عمومی و اداری شد.
خروج از تک محصولی
با تاکید بر سیاست های توسعه ای و درآمدزایی، در مجمع امروز پتروشیمی زاگرس اعلام شد:
مشکل تامین گاز همچنان روبه افزایش است. از سویی دیگر به واردات گاز از ترکمنستان و ورود به صنایع بالادستی برای تامین گاز اقدام شد.
همچنین زاگرس از تک محصولی بودن خارج می شود. تامین ارز مشکل و دغدغه پتروشیمی زاگرس است. تامین مالی پروژه ها از صندوق توسعه ملی پیگیری می شود.
در راستای پرایس میکر شدن اولین نشریه متانول ایران به عنوان یکی از دستاوردهای مهم سمینار متانول در سال ۱۴۰۱ از سوی پتروشیمی زاگرس، تشکیل و ساختار تولید و انتشار آن در برنامه زاگرس قرار گرفت.
برنامه افزایش سرمایه
در خصوص افزایش سرمایه زاگرس از محل تجدید ارزیابی دارایی و املاک، هیات مدیره پتروشیمی زاگرس این موضوع را به ضرر سهامداران خرد ، ایجاد استهلاک و کاهش میزان تقسیم سود می بیند.
از سویی دیگر سهامداران خرد این موضوع را همسو با افزایش تولید و فروش و درآمد دیده و موافق هستید. هیات مدیره زاگرس به تایید نظر سهامداران خرد به اخذ تایید سهامداران عمده اقدام می کند.
کاهش مصرف خوراک
بر اساس صورت های مالی، افزایش تولید فراتر از ظرفیت اسمی برای اولین بار در تاریخ پتروشیمی زاگرس از حدود ۸۴درصد ظرفیت اسمی به ۱۰۲درصد ظرفیت اسمی با انجام تعمیرات اثربخش در واحد اول و دوم از اقدامات شرکت در در حوزه ارتقای بهرهوری بود.
از سویی دیگر، اقدام بعدی کاهش مصرف خوراک ۳۵۰ تن در روز بود. همچنین پیگیری مذاکرات جهت تامین مالی پروژه توسعه پاییندستی از طریق اخذ موافقت صندوق توسعه ملی به میزان ۶۰۰ میلیون دلار با عاملیت بانک تجارت و نهاییسازی اخذ فاینانس به میزان ۱۳۰ میلیون یورو از طریق یک بانک خارجی دیگر اقدامات زاگرس به شمار می رود.
خطا در تعیین نرخ خوراک
با توجه بر اینکه ،شورای رقابت، فرمول جدید قیمتگذاری یوتیلیتی پتروشیمیها را تا چند روز آینده ابلاغ می کند.
بر همین اساس هیات مدیره زاگرس برای اصلاح نرخ خوراک از حداکثر فرصت ها استفاده می کنند زیرا معتقد بوده در خصوص تعیین آن خطا رخ داده است. هیات مدیره این شرکت معتقد بوده که در حال حاضر تنها مسیر کاهش زیان، افزایش نرخ دلار است.
تحویل راکتور
راه اندازی مرکز نوآوری شرکت پتروشیمی زاگرس و حل مشکل مربوط به رآکتور واحد اول پتروشیمی زاگرس از اقدامات مهم این پتروشمی در سال جاری به شمار می رود.
تحویل رآکتور بعد از ۵ سال به ارزش ۶.۸ میلیون دلار که به علت تحریمها، تولیدکننده نسبت به ساخت و تحویل تجهیز علیرغم دریافت ۵ میلیون دلار امتناع میکرد در حال حاضر این تجهیز به ایران رسیده و در حال حمل به مجتمع است.
یادآور می شود؛ عوارض صادرات از سوی گمرک در بندر نیم درصد است و موضوع ۱۰ درصدی چند روز گذشته اعلام شده به طوری که زاگرس این موضوع را مطلوب ندیده و پیگیر حذف آن است. در پایان این مجمع و بر اساس رای سهامداران پتروشیمی زاگرس نیز یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سود تقسیم شد و به ازای هر سهم #زاگرس ۱۱۰۰ تومان تعلق گرفت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.