در این گزارش و با توجه به تحولات رخ داده، درخصوص 2 سناریوی پیش روی بازار بحث خواهیم کرد. سناریوی نخست: تداوم روند اصلاحی بازار به شکل فرسایشی (دو روز منفی و دو روز مثبت). در این سناریو شدت افت بالا نخواهد بود و احتمالا بازار به شکل نوسانی تا سطح 2 – 2.1 میلیون واحد کاهش ارتفاع خواهد داد. پس از آن برای مدتی درجا خواهد زد و با حرکات رفت و برگشتی کف جدیدی شکل خواهد گرفت و در ادامه وارد روند صعودی خواهد شد
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : در شرایطی به مصاف معاملات سومین روز کاری هفته میرویم که بازار روز گذشته آغازی مشابه با بازار شنبه داشت اما رفتهرفته دست فروشنده ضعیف شد و تقاضا تا حدودی بر بازار مسلط شد اما میدانداری خریداران و حجم معاملات به قدری قوی نبود که سیگنال خاتمه یافتن روند نزولی را صادر کند و کماکان میبینیم که طیف وسیعی از معاملهگران بواسطه از بین رفتن اعتماد عمومی نظارهگر بوده و انگیزه و امیدی برای حرکت رو به جلو ندارند. در واقع با بازاری مواجهایم که با وجود برخی بداخلاقیها و مداخلهها بواسطه شرایط بنیادی خوب شرکتها و جذابیت قیمتها، انگیزههای زیادی برای رشد داشت اما آنقدر سطح بداخلاقی، بیتدبیری و دستاندازی بالا گرفت که کار برای برگشت سخت شد !!
متاسفانه دولت هیچ ارزشی برای بازار قائل نیست و درست در زمانی که انتظار تغییر مسیر سهام و جریان اعتمادسازی میرفت، با اتخاذ تصمیمات غلط این پیام واضح و شفاف را به سرمایهگذاران، فعالین بازار، بازنشستهها، اقتصاددانان و ... ارسال کرد که هر گاه با کسری بودجه مواجه شود، جیب شرکتها، سهامداران و هر کسی را که بتواند، نشانه خواهد گرفت و هیچ امنیتی برای سرمایهگذاری نیست. تلخی ماجرا اینجاست که این رفتارها از نرخگذاری دستوری گرفته تا وضع عوارض و مالیاتهای گوناگون بر صنایع بارها و بارها تکرار شده و هیچگاه دولتها از تصمیمات اشتباه گذشتگان درس عبرت نگرفته و جالب اینجاست که دولت سیزدهم با شعار رونق تولید، کمر همت به تعطیلی صنایع بسته است.
دود این ماجرا همیشه ابتدا به چشم سهامدار و بعد با چند برابر قدرت به مانند خاری به چشم سیاستگذاران میرود. جالب اینجاست که حتی برخی از مدیران و سهامداران عمده هم بواسطه حفظ جایگاه و میز و صندولی خود، اعتراضی به این تصمیمات نداشته و سکوت پیشه کردهاند. توجه به این نکته ضروری است که بواسطه ناترازی بودجه و مشکلاتی که برای تولید و در ادامه صادرات ایجاد میشود، باری دیگر با جهش نرخ ارز مواجه خواهیم شد و آن وقت است که با تشکیل صف تقاضا برای دلار و سکه و کالاهای با ماهیت سفتهبازی، دولت و دانشمندان اقتصادی متوجه سهلانگاری و ندانمکاریهای خود خواهند شد !!
اما در این گزارش و با توجه به تحولات رخ داده، درخصوص 2 سناریوی پیش روی بازار بحث خواهیم کرد. سناریوی نخست: تداوم روند اصلاحی بازار به شکل فرسایشی (دو روز منفی و دو روز مثبت). در این سناریو شدت افت بالا نخواهد بود و احتمالا بازار به شکل نوسانی تا سطح 2 – 2.1 میلیون واحد کاهش ارتفاع خواهد داد. پس از آن برای مدتی درجا خواهد زد و با حرکات رفت و برگشتی کف جدیدی شکل خواهد گرفت و در ادامه وارد روند صعودی خواهد شد و حتی انتظار میرود گذر از سقف 2.5 میلیون واحد را داشته باشیم. در این سناریو بزرگان بازار پیشتاز خواهند بود و احتمالا حرکت بازار از اواخر تیر یا اوایل مرداد آغاز شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.