بُعد دوم ماجرا این است که با این توافق (در صورت حصول)، کمی فشار از روی دولت برداشته خواهد شد و احتمالا دست دولت هم از جیب برخی از شرکتها خارج خواهد شد و لذا برآورد این است که کمی از شکاف میان دلار آزاد و نیما کاسته شود. بنابراین افت دلار بازار آزاد اگر همراه با کاهش ریسکهای سیستماتیک باشد، فرصت طلایی برای بازار خواهد بود.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : دومین روز هفته کاری را در حالی پشت سر گذاشتیم که بازار تا حدودی از زیر رگبار عرضه خارج شد اما بطور کل فضا چندان دلچسب و امیدوارکننده نبود. تداوم خروج نقدینگی حقیقیها، به ثبات رسیدن ارزش معاملات در سطوح کمتر از 10 همت و البته شرایط نموداری شاخصها نشان میدهد که بازار به مدت زمان بیشتری برای تغییر مسیر نیاز دارد. البته احتمالا برای امروز یا فردا یک برگشت موقت را داشته باشیم اما بطور کل گارد شاخص بگونهای است که تا اعداد و ارقام 2.100 - 2.050 هزار واحد را نبیند، تغییر روند نمیدهد. همچنین در شاخص هموزن نیز یک افت 50 - 60 هزار واحدی دیگر را متصوریم. اما هر دو شاخص در سطوح یاد شده به حمایتهای معتبری میرسند و لذا انتظار میرود با نزدیک شدن به زمان انتشار گزارشهای 3 ماهه (احتمالا نیمههای تیرماه)، به مرور شاهد بهبود روند بازار باشیم.
به نظر میرسد بازار در این 10 روز باقیمانده از خرداد متمرکز روی 2 موضوع تحولات سیاسی و گزارشهای 12 ماهه حسابرسی شده باشد. البته اخبار مجامع و تحولات داخلی نظیر آزاد شدن (از 24 خرداد) پولهای بلوکه شده افرادی که خودرو ثبتنام کرده بودند هم بیتاثیر نیست اما در مقطع فعلی وزن اخبار سیاسی و توافق نیمبند و اثرات آن در بازارها، نهتنها ذهن سهامداران که ذهن کلیه فعالین اقتصادی را درگیر کرده است.
برخی معتقدند توافقی در کار نیست و اخبار روزهای اخیر عمدتا در راستای کنترل بازار ارز و نرخ دلار است. اما واقعیت ماجرا این است که این بازی خبری که برخی از آن صحبت میکنند، این بار نه از سوی رسانههای داخلی وابسته به دولت که از طرف رسانههای خارجی منتشر شده و اتفاقا نهتنها بر بازار ارز که بر نوسانات نفت در بازارهای جهانی هم موثر بوده است. بنابراین اعتقادی به طرز فکر پروپاگاندایی و جوسازی رسانههای داخلی نداریم؛ ولو اینکه توافقی حاصل نشود. به نظر تائید و تکذیبها و نوسانات بازار ارز نشان میدهد پشت ماجرای سیاست، تحولات خاص و یک توافق کوچک و موقت در جریان است که به مانند قضیه توافق عربستان، از آن بیخبر بودیم.
اما در بحث توافق، به ابعاد آن باید توجه داشت. بُعد اول اینکه طبق برخی شنیدهها و در واقع اخباری که در فضای مجازی دست به دست میشود، ایران در ازای برخی امتیازهایی که میدهد، میتواند اقدام به فروش نفت (با حجم محدود) کند و مقداری از داراییهای بلوک شده آزاد خواهد شد اما خبری از دلار نقد نخواهد بود و احتمالا در ازای آن میبایست واردات صورت پذیرد. حال این واردات ممکن است غذا، دارو و یا حتی خودرو و برخی کالاهای مورد نیاز کشور باشد. اما از آنجایی که اطلاع دقیقی از اتفاقات پشت پرده نداریم، نمیدانیم ابعاد توافق به شکلی است و لذا نمیتوان اظهارنظر خاصی داشت اما در جمعبندی میتوان گفت که احتمالا خبری از سرازیر شدن اسکناس دلار به کشور نخواهد بود و این یعنی قرار نیست بازار ارز پذیرای دلارهای چمدانی باشد و در واقع افت این روزهای دلار صرفا در راستای کاهش ریسکهای سیاسی نیست !
بُعد دوم ماجرا این است که با این توافق (در صورت حصول)، کمی فشار از روی دولت برداشته خواهد شد و احتمالا دست دولت هم از جیب برخی از شرکتها خارج خواهد شد و لذا برآورد این است که کمی از شکاف میان دلار آزاد و نیما کاسته شود. بنابراین افت دلار بازار آزاد اگر همراه با کاهش ریسکهای سیستماتیک باشد، فرصت طلایی برای بازار خواهد بود. البته خیلیها معتقدند بازار ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.