معتقدیم که روند روزهای اخیر تا حدودی شبیه بهمن بوده و لذا احتمالا پس از یک دوره اصلاح زمانی و دست به دست شدن، شاهد برگشت بازار به روند صعودی و حرکت برای فتح قلههای جدید باشیم. با این تفاوت که این بار احتمالا سرعت رشد بازار کُندتر و آهستهتر و باثباتتر خواهد بود و شاید موج صعودها خیلی تند و تیز نباشد.
1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران معاملات چهارمین روز کاری هفته را با همان فرمان در هم پیچیده و پرعرضه دوشنبه آغاز کرد و مطابق با انتظار با گذر از دقایق ابتدایی، تحرکات در راستای متعادلسازی و جمعآوری صفوف فروش آغاز شد و البته در نیمه دوم بازار، شرایط بهتری حاکم بود و این بار خریداران بودند که چک افسری را به گوش فروشندگان نواختند. در نتیجه معاملات روز گذشته شاخص کل با جبران بخش بااهمیتی از افت 53 هزار واحدی یک ساعت ابتدایی و در نهایت با کاهش دمای 8.500 واحدی به کار خود خاتمه داد. اما در شاخص هموزن شاهد افت 2.6 درصدی بودیم که نشان میدهد کماکان فشار عرضه در سهام متوسط و کوچکتر پابرجاست. رشد جدی حجم و ارزش معاملات از دیگر اتفاقات مثبت بازار روز گذشته بود.
باز هم تاکید میکنیم، قضیه خیلی پیچیده نیست. برخی از بالا نگران سرعت رشد بازار بودند و این موضوع را به سازمان گوشزد کردند. نهاد ناظر هم به روشهای که مسلط بود، نهیب سختی زد و به نوعی بازار را در مسیر پنیک قرار داد !! اما در این بین ذکر یک نکته ضروری به نظر میرسد. طی 3 روز کاری گذشته تراز حقیقیها به منفی 10 همت رسید. برخی معتقدند این پول از بازار خارج شده اما طبق آخرین اطلاعات دریافتی، خروج پول از کارگزاریها اتفاق نیفتاده و در واقع پول خارج شده از سهام یا به درآمد ثبات رفته یا در حساب معاملهگران رسوب کرده است. بنابراین این پول که عموما هم مربوط به حقیقیهای قدیمی و به اصطلاح زبل بازار است، با اولین موج تقاضا باری دیگر راهی میدان خواهد شد و اتفاقا به رشد قیمتها کمک هم خواهد کرد.
در گزارش روز گذشته به این موضوع اشاره شد که بهتر است فارغ از هیجانات، با دید منطقی و تحلیلی به بازار نگاه کنید. حتی اعتقاد ما این است که به چند دلیل، بازار پس از این اصلاح (ناجوانمردانه)، یک روند صعودی پایدار و بهتر را در پیش خواهد گرفت. حتما گزارش روز گذشته را مطالعه کنید و نگاهی به دلایل هفتگانهای که اشاره شد، داشته باشید.
ضمن اینکه شاید بد نباشد یک پولبک هم به اتفاقات چند ماه اخیر داشته باشیم. به آبان بر میگردیم. اگر اشتباه نکنیم، 8 آبان بود که بازار در دره 1.2 میلیون واحد کف زد و تغییر مسیر داد. تا اواخر دی ماه رشد کرد و در واقع افت ناشی از تحولات اجتماعی شهریور و مهر را پس گرفت. از ابتدای بهمن با اخبار مربوط به توقف عرضه خودرو در بورس کالا، ترمز بازار را کشیدند و اتفاقا در آن زمان هم شاخص با چند کندل قدرتمند نزولی، بسیاری را از راند بازار خارج کرد. در آن مقطع بسیاری از ترس مرگ فروختند و رفتند و انتظار داشتند که بازار به رکود بلندمدتی خود بازگردد اما اینچنین نشد. بازار بعد از اصلاح قیمتی اولیه و اصلاح زمانی ثانویه، از اسفند در فضای پرعرضه حقوقیها استارت زد و هر عرضهای که از راه رسید را به عنوان یک فرصت تاریخی بلعید و در ادامه حرکت خوب فروردین و روزهای ابتدایی اردیبهشت محقق شد.
بنابراین معتقدیم که ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.