پتروشیمی خارک بر خلاف هم گروه های خود در سال مالی 1401 توانست با انجام اقدامات موثر و بهینه رشد 37 درصدی در سود هر سهم و رشد 20 درصدی در مبلغ فروش را به ثبت برساند و با وجود افزایش هزینه ها در شاخص عمومی سطح قیمت ها، با اتخاذ راهکارهایی در مدیریت هزینه ها تنها 4 درصد در بخش هزینه های فروش، اداری و عمومی رشد داشت.
بورس24 : پتروشیمی خارک بر خلاف هم گروه های خود در سال مالی 1401 توانست با انجام اقدامات موثر و بهینه رشد 37 درصدی در سود هر سهم و رشد 20 درصدی در مبلغ فروش را به ثبت برساند و با وجود افزایش هزینه ها در شاخص عمومی سطح قیمت ها، با اتخاذ راهکارهایی در مدیریت هزینه ها تنها 4 درصد در بخش هزینه های فروش، اداری و عمومی رشد داشت.
حمید رضا رمضانی معاون مالی و اقتصادی پتروشیمی خارک در خصوص عملکرد سال مالی 1401 این شرکت به بورس24 توضیح داد و گفت: بر اساس گزارش مالی حسابرسی نشده منتشر شده در کدال پتروشیمی خارک در تمام شاخص های اثر گذار عملکردی و اقتصادی روند صعودی داشته است. بر اساس این گزارش شرکت موفق به ثبت رشد 9 درصدی در تناژ تولید و رشد 20 درصد در ارزش فروش بوده است. میزان فروش ارزی شرکت در سال 1401 بالغ بر 405 میلیون دلار بوده که فروش ریالی ثبت شده بالغ بر 11 هزار و 179 میلیارد تومان بوده که تمام این مبلغ هم با وجود شرایط سخت انتقال وجه وصول شده است.
رمضانی به حاشیه سود ناخالص هم اشاره کرد و گفت: با وجود تمام مشکلات موجود در تولید و فروش توانستیم حاشیه سود را در محدوده 41 درصد حفظ کنیم و هزینه های شرکت را مدیریت کنیم، به نحوی که افزایش هزینه ها در بخش اداری و عمومی در حدود 4 درصد بوده است.
معاون مالی پتروشیمی خارک در خصوص پرونده های مالیاتی شرکت هم گفت: بر خلاف بعضی از شرکت ها که انتظار دارند فرصت معافیت های مالیاتی جدیدی ایجاد شود، در پتروشیمی خارک به جهت شفافیت حساب ها و جلوگیری از شناسایی سود موهوم و ایجاد خسارت برای سهامداران فعلی و آتی 827 میلیارد تومان ذخیره مالیات سال 1401 در حساب ها منظور شده است و پرونده های مالیاتی شرکت تا سال 1399 رسیدگی شده و رای قطعی دارد. سیاست ما در این بخش رعایت انضباط مالی است تا در آینده مشکلی از محل بدهی مالیاتی برای شرکت ایجاد نشود.
رمضانی در خصوص تامین خوراک و تولید محصول هم گفت: در سال 1401 تلاش شد تا مشکلی از بابت تامین خوراک ایجاد نشود و شاهد روندی با ثبات در تولید باشیم. همین اقدام نیز منجر شد تا شاهد افزایش تولید باشیم. از طرفی سیاست گذاری های صورت گرفته در حوزه تولید و فروش و انضباط مالی تاثیرات خوبی در عملکرد مجموعه داشت به نحوی که علی رغم کاهش قیمت میانگین فروش FOB و CFR محصولات شرکت شاخص های مالی پتروشیمی خارک مثبت بود برای نمونه قیمت متانول به ازای هر تن از 341 دلار در سال 1400 به 298 دلار و قیمت پروپان از 606 دلار به 558 دلار کاهش داشت اما روند سود آوری با وجود عرضه ارز با نرخ های رسمی ، کاهش قیمت فروش و ذخیره مالیاتی 872 میلیارد تومان باز هم صعودی بود و به نسبت سال گذشته رشد 37 درصد داشت.
او گفت: مبادلات ارزی از طریق صرافی های رسمی بانکی اجرایی و فروش ارز پتروشیمی خارک از طریق سامانه نیما اجرایی شد و این اقدام در راستای افزایش شفافیت و حفظ حقوق سهامداران اجرایی می شود.
رمضانی در خصوص زمان برگزاری مجمع هم گفت: در تلاش هستیم تا مجمع در موعدی زودتر از مهلت قانونی برگزار شود و سود تقسیمی هم در مهلت قانونی 4 ماهه به حساب سهامداران واریز شود.
معاون مالی و اقتصادی«شخارک» در خصوص سرمایه گذاری ها و پروژه های توسعه ای خارک گفت: در حوزه سرمایه گذاری اقدام به خرید 30 میلیون سهم پتروشیمی مارون به ارزش 532 میلیارد تومان کردیم. همچنین اقدامات خوبی در راستای اجرای پروژه های سنواتی خارک در حال اجراست و در تلاشیم با اخذ فاینانس داخلی و خارجی تامین مالی پروژه های مذکور را نیز عملیاتی نماییم
وی در خصوص قیمت خوراک و بودجه سال 1402 هم گفت: بر اساس اطلاعاتی که در کدال نیز منتشر شده برای سال جاری در هدف گذاری اولیه تولید 1 میلیون و 50 هزار تن محصول و فروش 14 هزار و 256 میلیارد تومانی را در نظر گرفته شده است ، تمام تلاش ما این است که همانند سال 1401 با اتخاذ راهکارهای مدیریتی ، شاهد تحقق سود بیشتر در سال 1402 در مقایسه با سال 1401 برای سهامداران شرکت باشیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.