بورس 24 : پالایش نفت تهران یکی از شرکت های پالایشی بااهمیت در کشور است با سرمایه 27,5 هزار میلیارد تومان که در سال 1400 به سود خالص 15,3 هزار میلیارد تومانی دست یافت و در دوره 9 ماهه سال جاری با فروش 10,315,379 مترمکعب از محصولات خود به ارزش 172,7 همت موفق به کسب سود خالص بالغ بر 22,9 هزار میلیارد تومان شده است؛ یعنی سود 9 ماهه این شرکت از کل سود 12 ماهه سال 1400 حدود 50 درصد بیشتر است...
بورس24 : پالایش نفت تهران یکی از شرکت های پالایشی بااهمیت در کشور است با سرمایه 27,5 هزار میلیارد تومان که در سال 1400 به سود خالص 15,3 هزار میلیارد تومانی دست یافت و در دوره 9 ماهه سال جاری با فروش 10,315,379 مترمکعب از محصولات خود به ارزش 172,7 همت موفق به کسب سود خالص بالغ بر 22,9 هزار میلیارد تومان شده است؛ یعنی سود 9 ماهه این شرکت از کل سود 12 ماهه سال 1400 حدود 50 درصد بیشتر است.
با در نظر گرفتن پالایش نفت ستاره خلیج فارس در حال حاضر 10 شرکت پالایشی در حوزه فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای در کشور فعالیت می کنند که بر اساس ظرفیت پالایش نفت خام، پالایش نفت تهران در مقام پنجم قرار دارد اما از لحاظ ضریب پیچیدگی و توسعه واحدهای فرآیندی در جایگاه دوم قرار گرفته است.
این شرکت دارای ظرفیت پالایش نفت خام به میزان 250 هزار بشکه در روز است.
حدود 70 درصد از سهام این شرکت تحت مالکیت شرکت های سرمایه گذاری استانی_سهام عدالت است.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، صندوق سرمایه گذاری پالایشی یکم، بانک تجارت، بانک ملت و بانک صادرات از دیگر سهامداران این شرکت پالایشی هستند.
پالایش نفت تهران شرکتی است که 45 همت دارایی نقد دارد و طی سال های اخیر که همه پالایشگاه ها در تکاپوی پروژه های کیفی سازی تولید بنزین بودند، این شرکت دارایی های نقد خود را در حساب های جاری، سپرده و صندوق های با درآمد ثابت بانکی و غیربانکی نگاه داشته است.
اخیرا" هیات مدیره شرکت از برنامه خرید سهام خزانه خبر داده است.پرتفوی چابک برای شرکت ایجاد کرده و ضمن حضور در رقابت خرید بلوک 12 درصدی «فارس» برای خرید بلوک «شازند» هم مذاکراتی کرده تا ارزش افزوده به مراتب بیشتری برای «شتران» شرکتی که 45 میلیون نفر ایرانی در آن ذینفع هستند ، ایجاد شود.تحولاتی که به مذاق گروه نفتی حاکم بر این پالایشگاه خوش نیامده است.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در اقدامی که از آن به عنوان کودتا یاد می شود ، نسبت به انتصاب اعضای جدید هیات مدیره اقدام کرده و آقایان علیرضا طاعتی، سید عبدالله رضوی، مجید گودرزی، فریدون ورشوساز و مسئول دفتر وی وحید عبیری را به عنوان اعضاء هیات مدیره و حامد آرمان فر را به عنوان مدیر عامل معرفی کرده است.
در حالی که در مجمع عمومی عادی سالیانه ای که در تاریخ 29 تیر 1401 برگزار شد، تنها یک کرسی از هیات مدیره برای شرکت ملی پالایش و پخش در نظر گرفته شد و 4 کرسی دیگر متعلق به شرکت های سرمایه گذاری استان های فارس، چهارمحال و بختیاری، مازندارن و لرستان بود.
پیش از این انتصابات اخیر، بر اساس مجمع فوق العاده ای که در تاریخ 8 آبان 1401 برگزار شده بود، مجید اعظمی از طرف سرمایه گذاری استان فارس به عنوان نائب رئیس هیات مدیره، فریدون ورشوساز از طرف سرمایه گذاری عدالت استان مازندران به عنوان عضو هیات مدیره، سید محسن موسوی از طرف سرمایه گذاری استان لرستان به عنوان عضو هیات مدیره و محمد خزائی از طرف سرمایه گذاری استان چهارمحال و بختیاری به عنوان رئیس هیات مدیره معرفی شده بودند.
در پی این اقدام ، شرکت های سرمایه گذاری عدالت استانی با تنظیم دادخواستی از دادگستری استان تهران درخواست کردند تا دستور موقت منع ثبت هیات مدیره جدید را در اداره ثبت شرکت ها صادر کند. دادگستری تهران هم دستور موقت منع ثبت این تصمیمات را صادر کرده است. اما به دلیل این که مدیر عامل و معاون مالی پالایش نفت تهران به توکن سامانه کدال دسترسی داشته اند نسبت به انتشار اعضای جدید هیات مدیره اقدام کردند که این موضوع با واکنش سازمان بورس هم همراه بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.