شرکت های بورسی که دولت سهامدار آن هاست، مشمول این طرح نمی شوند
بورس24 : مولد سازی در اموال دولت و واگذاری یا بهره وری بالاتر شامل کدام اموال دولتی است؟ آنچه از مصوبه اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بر میآید، با هدف کمک به رشد اقتصادی تمام دستگاه ها، سازمان ها، واحدها و سایر عناوین دولتی و وابسته و تابعه دولت از جمله: وزارتخانه ها، مؤسسات و دانشگاهها، شرکتهای دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانکها و مؤسسات اعتباری دولتی، شرکتهای بیمه دولتی و همچنین وزارت جهاد کشاورزی، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و دیگر شرکت هایی که کنترل و مدیریت آنها در اختیار دولت شامل این مولد سازی هستند.
آیا دولت حاضر است داراییها و اموال بلا استفاده یا با ارزش افزوده و بهره وری پایین را که سالها رها شده بود، به چرخه اقتصاد بازگرداند؟
جالب است بدانیم، برخی از این زمین و اماکن دولتی، قابلیت تبدیل شدن به فضای سبز، پارک، خدمات رفاهی و درمانی دارند.
به طور مثال؛ در محدوده ولنجک تهران وزارت جهاد کشاورزی ۳۰۰ هزار متر زمین و دارایی دارد که میتواند حداقل نیمی از آن به فضای سبز و خدماتی تبدیل شود.
در فرمانیه اداره کل دریانوردان ۷۴۰۰ متر زمین دارد. باشگاههای تفریحی بانکها در مناطق یک تا چهار شهر تهران ۲۰۰ هزارمتر زمین در اختیار دارند.
همچنین بانک مرکزی ۸۵ هزار متر باشگاه و تالار در منطقه پاسداران در اختیار دارد که باید از ید این بانک خارج شود.
دولت، نهادهای متصدی واگذاری و مولد سازی را مشخص کرده، اما به واقع اساسا این اموال از چه طریقی واگذار خواهد شد و آیا دولت برای اموالی که در آن مالکیت صد درصدی ندارد و به نوعی در گذشته به روش های مختلف واگذار شده هم برنامه واگذاری و حراج خواهد داشت؟
آیا صندوق ها،هلدینگ ها و شرکت های دولتی هم در فهرست واگذاری دولت هستند؟
در این راستا، حسین امیر رحیمی، سرپرست دفتر شرکتها و آماده سازی بنگاههای سازمان خصوصی سازی به بورس24 توضیحاتی داد.
*در خصوص مولد سازی اموال کمی توضیح می دهید؟ سازمان خصوصی سازی به عنوان متصدی واگذاری اموال دولت چه نقشی خواهد داشت؟
این موضوع فعلا به صورت یک سیاستگذاری بوده و ممکن است تا پایان سال آینده هیچ واگذاری قابل توجهی نداشته باشیم. فعلا دولت در حال نوشتن قانون و میزان اختیارات در واگذاری است.
*سازمان خصوصی سازی چه برنامه ای دارد؟
موضوعی که سازمان خصوصیسازی غافل است و باید به آن توجه شود، این است که ما در تهران نمیتوانیم برای املاک و اموال کل کشور تصمیم بگیریم، بدون اینکه استانها را همراه کنیم. از طرفی هرکدام از این املاک هم بعضاً داستان ۱۰۰-۱۵۰ ساله دارد و باید مواردی همچون سند، معارض و وقفی بودن آن مشخص شود. از طرفی این املاک باید توسط شرکتهایی مانند تامین سرمایهها شرکتهای مشاور مالی و اقتصادی مانند همه جای دنیا ارزشگذاری شوند تا همه چیز به طور درست انجام گردد.
*این واگذاری شامل شرکتهای بورسی هم میشود؟
شرکتهای بورسی از مسیر خودشان و مجوزهایی که ما میگیریم واگذار می شوند. این مولد سازی بیشتر شامل اموال وزارتخانهها و ادارات استانی دولت است، نه شرکتهای دولتی.
*یعنی صندوق های بازنشستگی و سایر هلدینگ ها و شرکت ها شامل مولد سازی و واگذاری نیست؟
فقط داراییهای ادارات دولتی، نه شرکتهای دولتی. مثلا اداره برق، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی و غیره که داراییهایی در کشور دارند.
*پس نحوه واگذاری شرکت های دولتی با ادارات و وزارتخانه ها متفاوت است؟
شرکتهای دولتی، برای واگذاری روش های جداگانه ای دارند. از طرفی، در این واگذاری برای مولد سازی، وجوه به حساب خزانه واریز میشود.
*وزارتخانه ها و ادارات اگر درصد کمی سهامدار شرکت باشند یا کرسی مدیریتی داشته باشند، اجازه فروش دارند؟
خیر، باید سند ملک، زمین و ... به طور کامل و شش دانگ به نام آن اداره یا وزارتخانه باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.