مدیر مالی پتروشیمی خارک: بر اساس آمار منتشر شده 88318 تن تولید آذر ماه بوده است و مجموع تولید ما در 9 ماهه نیز 738 هزار تن بوده که پیش بینی تولید ما در بودجه نیز 745 هزار تن بوده و با توجه به گزارشات موجود انحراف خاصی از بودجه تولیدی نداشتیم.
بورس24 : با توجه به اطلاعات منتشر شده از بودجه سال 1402 و شرایط این روزهای وضعیت گاز واحدهای پتروشیمی این صنعت یکی از پرریسک ترین صنایع سرمایه پذیر در کشور خواهد بود.
صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع ارز آور کشور با وجود افزایش چشمگیر هزینه های یوتیلیتی، پیش بینی افزایش سقف قیمت گاز خوراک در بودجه سال 1402، هزینه های جانبی ، کنترل قیمت ارز نیما در قیمت 28500 تومان و ... با ریسک های متعدد و متنوعی در تولید سروکار دارد.
یکی از پتروشیمی هایی که با وجود تمام مشکلات موفق بوده تا حاشیه سود خالص خود را مدیریت و حفظ کرده و هزینه ها را کنترل نماید شرکت پتروشیمی خارک است.
حمیدرضا رمضانی مدیر مالی پتروشیمی خارک درباره آخرین وضعیت تولید و فروش این شرکت پتروشیمی به بورس24 گفت: به طور کلی عملکرد 9 ماهه پتروشیمی خارک در کدال منتشر شده و بر اساس گزارشات ماهانه منتشر شده پتروشیمی ها در آذر ماه، خارک از نظر ارزش فروش به عنوان دومین شرکت پتروشیمی بوده است.
وی ادامه داد: بر اساس اقداماتی که صورت گرفته پتروشیمی خارک موفق بوده تا علی رغم مشکلات عدیده ای که شرکت های تولید کننده متانول داشتند و در برخی موارد نیز حتی به حاشیه زیان رسیدند، حاشیه سود خالص را در محدوده 27 تا 30 درصد همچنان حفظ کند.
مدیر مالی پتروشیمی خارک گفت: با توجه به مشکلاتی که در راستای تامین خوراک برای تمام شرکت های پتروشیمی و پتروشیمی خارک وجود دارد، به منظور تولید پایدار و بدون قطعی و با حداکثر ظرفیت، رایزنی های گسترده ای صورت گرفته است و اکنون علاوه بر منابع قبلی از میادین نفتی ابوذر نیز گاز ترش دریافت می شود.
وی گفت: بر اساس آمار منتشر شده 88318 تن تولید آذر ماه بوده است و مجموع تولید ما در 9 ماهه نیز 738 هزار تن بوده که پیش بینی تولید ما در بودجه نیز 745 هزار تن بوده و با توجه به گزارشات موجود انحراف خاصی از بودجه تولیدی نداشتیم.
مجموع فروش صادراتی ما در آذر ماه در حدود 95 هزار تن بوده که در مقایسه با سال قبل که 75 هزار تن بوده رشد خوبی داشته و از بودجه نیز از نظر تناژی در آذر ماه جلوتر بودیم .
از نظر ارزشی مجموع فروش صادراتی در پتروشیمی خارک بالغ بر 37 میلیون دلار برای یک ماهه آذر بوده است و از ابتدای سال تا آذر ماه جمعا 300 میلیون دلار فروش صادراتی داشته و در حدود 806 هزار تن فروش محصولات صادراتی عملیاتی شده است.
مدیر مالی شخارک گفت: در راستای شفافیت معاملات ارزی مجموع ارز حاصل از فروش صادرات شرکت در سامانه نیما عرضه شده و انتقال وجوه نیز از طریق صرافی های معتبر بانکی اجرایی شده است و از زمان تصویب عرضه ارز با نرخ 28500 در راستای همراهی و همکاری با سیاست های جدید بانک مرکزی ارقام قابل توجهی ارز در بازار توسط شرکت پتروشیمی خارک عرضه شد و خوشبختانه موفق شدیم در بخش ارزی نیز عملکرد شفافی داشته باشیم.
رمضانی در خصوص سود آوری پتروشیمی خارک هم گفت: پیش بینی می گردد سودآوری پتروشیمی خارک در سال مالی 1401 نیز رقم خوبی خواهد بود. با توجه به ارقام منتشر شده در کدال در مجموع 9 ماهه منتهی به آذر 2100میلیارد تومان سود پتروشیمی خارک بوده است که این رقم در سال گذشته در حدود 2200 میلیارد تومان بود، با این تفاوت که سال گذشته موضوع ذخائر مالیاتی در میان نبوده است اما امسال این سود پس از اخذ بیش از 500 میلیارد تومان ذخیره مالیاتی محقق شده است. همچنین سود آذر ماه خارک به تنهایی 93 میلیارد تومان بوده که این عدد در سال گذشته 88 میلیارد تومان بوده است.
تمام این موارد در شرایطی است که قیمت های فروش محصولات در سال گذشته بالاتر بوده است و امسال نرخ های فروش کاهش داشته و در مقابل هزینه ها افزایش داشته، به طور مثال، قیمت هر تن متانول در سال 1400 در حدود 305 دلار و امسال در محدوده 256 دلار، قیمت پروپان در محدوه 813 دلار در سال 1400 و امسال در محدوده 467 دلار، قیمت بوتان در محدوده 782دلار در سال 1400 و امسال در محدوده 437دلار قرار دارد.
تمام این گزارشات بیانگر آن است که پتروشیمی خارک بر خلاف سایر شرکت های تولید کننده متانول که با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند در شرایط بهتری از نظر تولید و فروش و مدیریت هزینه ها قرار دارد و انتظار داریم روند صعودی درآمدی تا پایان سال مالی ادامه دار باشد و پتروشیمی خارک بتواند در پایان سال مالی سود خوبی عاید سهامداران کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.