معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور: با توجه به افزایش قیمت خودرو در بورس (در بعضی خودروها مانند ۲۰۷ تا دوبرابر) سازمان بازرسی این موضوع را اولا بر خلاف قانون و نادیده گرفتن قیمتهای تعیین شده و ثانیا برخلاف منافع مصرف کننده میداند و برای حمایت از مردم به جهت این که خودرو با قیمت مصوب به دستشان برسد به این موضوع ورود کرده است.
بورس24 : معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور در گفت و گو با تسنیم گفت: زمانی که کالایی به میزان نیاز مردم تولید نمیشود و از طرفی تولید کننده منحصر بوده و رقبایی در عرضه کالا نداشته باشد عرضه این کالا در بورس به نفع تولید کننده است.
وی افزود: در واقع این مشتری نیست که قیمت را تعیین میکند بلکه تولید کننده قیمت را مدیریت میکند، زیرا با کاهش عرضه به راحتی میتواند قیمتها را افزایش دهد و در مورد خودرو چنین وضعیتی وجود دارد. با انفعال شورای رقابت خودروسازها از فرصت استفاده کردند و با عرضه خودرو در بورس قیمتها را نه تنها کاهش ندادند بلکه به صورت سرسام آوری افزایش دادند.
وی گفت: متاسفانه برخی از مسئولان دولتی هم به جای حمایت از مصرف کنندگان به حمایت از خودروسازها پرداختند.
این مقام مسئول گفت: بنابر این با توجه به افزایش قیمت خودرو در بورس (در بعضی خودروها مانند ۲۰۷ تا دوبرابر) سازمان بازرسی این موضوع را اولا بر خلاف قانون و نادیده گرفتن قیمتهای تعیین شده و ثانیا برخلاف منافع مصرف کننده میداند و برای حمایت از مردم به جهت این که خودرو با قیمت مصوب به دستشان برسد به این موضوع ورود کرده است.
ورود سازمان بازرسی به موضوع عرضه خودرو در بورس کالا در شرایطی است که علیمرادلو مدیرعامل گروه بهمن پیش از این گفته بود بیش از ۸۰ درصد خریداران خودرو از قرعه کشی به سرویس اولیه خودرو مراجعه نمی کنند چراکه خریداران خودرو از طریق قرعه کشی، مصرف کننده نهایی نیستند و خودرو را می فروشند.
از طرفی عرضه خودرو در بورس کالا باعث شده قیمت معاملات به رقمی بسیار کمتر از نرخ بازار برسد. همین امرو 10 هزار دستگاه دنا پلاس در بورس کالا عرضه شد که قیمت تمام شده خریدار در عرضه امروز، حدودا 160 میلیون تومان کمتر از نرخ بازار است.
حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران درخصوص نقش بورس در بازار خودرو گفت: با معامله بیش از ۳۴ هزار دستگاه خودرو تا قبل از معامله امروز دنا، حدود ۶ هزار میلیارد تومان سود تولیدکنندگان و ۴۴۰۰ میلیارد تومان سود مصرف کنندگان بوده است؛ همچنین دولت نیز ۵۴۰ میلیارد تومان از محل مالیات ارزش افزوده سود به دست آورده است؛ همه این سودها تا پیش از این در چرخه های پنهان معاملات خودرو به افرادی خاص می رسید.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.