مدیرعامل پتروشیمی جم در خصوص تامین پروپیلن برای شرکت پلی پروپیلن جم هم گفت: با توجه به مشکلات ایجاد شده و کاهش ظرفیت کوره های الفین نتیجتا خوراک کمتری نیز برای این واحد تولیدی ارائه می شود و طبیعتا به دلیل کاهش عرضه خوراک به «جم پیلن» تولید این واحد نیز با کاهش روبرو می شود. نوع تصمیم گیری های کلان منجر شده تا زنجیره ارزش با مشکل روبرو شود.
بورس24 : بورس تهران این روزها با اقبال سرمایه گذاران روبرو شده و یکی از گروه هایی که کمتر مورد توجه بازار قرار گرفته، گروه پتروشیمی است. علل این عدم اقبال بازار را هم می توان در قیمت های جهانی ، سیاست نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها، فرمول قیمت گذاری یوتیلیتی، قطعی های مکرر گاز این شرکت ها، وضع تعرفه های خلق الساعه افزایش هزینه های سوخت، اختلاف قیمت ارز نیما و بازار آزاد و ... دانست.
موضوعاتی که ریسک سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران افزایش می دهد. چندی پیش به دلیل فرمول محاسبه قیمت خوراک چند پتروشیمی با حاشیه زیان روبرو شدند و برخی از پتروشیمی ها حتی تعطیل شدند.
اما با این وجود همچنان صنعت پتروشیمی یکی از منایع عمده ارز آور کشور در حال فعالیت است اما با پای لنگان.
عبدالرحیم قنبریان مدیر عامل پتروشیمی جم در خصوص آخرین وضعیت این پتروشیمی به بورس24 توضیح داد و گفت: در حال حاضر روند سود سازی و تولید در شرکت برقرار است. واحدهای پلیمری پتروشیمی جم بالاتر از ظرفیت در حال تولید هستند. واحد الفین با 75 درصد ظرفیت در مدار تولید قرار دارد و مجبوریم به دلیل مشکلات موجود میزان تولید واحد الفین را مدیریت کنیم.
امسال در مجموع بیش از 28هزار میلیارد تومان فروش داخلی و صادراتی در 9 ماه منتهی به سال جاری محقق شده است که از فروش ریالی مدت مشابه سال قبل بالاتر است.
قنبریان در پاسخ به این سوال که علت کاهش تولید در واحد الفین چیست گفت: با توجه به اینکه قیمت تمام شده تولید شرکت فرسا شیمی یکی از مشتریان ما از قیمت فروش آن بیشتر شده است تولید این واحد در حدود ده ماه است که متوقف شده. از طرفی با توجه به نحوه قیمت گذاری خوراک مایع تولید واحد الفین جم با افزایش هزینه قابل توجهی روبرو است که ما را با حاشیه زیان روبرو می کند. به این دلیل مجبوریم تا ظرفیت تولید کوره های الفین را کاهش دهیم. به منظور بهبود شرایط مکاتبات گسترده ای در راستای بازگشایی پتروشیمی فرسا شیمی اجرایی شده است که نتیجه ای در بر نداشته. از طرفی درخواست تزریق اتیلن به خط لوله را دادیم که این درخواست نیز بی نتیجه مانده است و این موارد مشکلات زیادی را برای پتروشیمی جم به همراه داشته است.
مدیرعامل پتروشیمی جم در خصوص تامین پروپیلن برای شرکت پلی پروپیلن جم هم گفت: با توجه به مشکلات ایجاد شده و کاهش ظرفیت کوره های الفین نتیجتا خوراک کمتری نیز برای این واحد تولیدی ارائه می شود و طبیعتا به دلیل کاهش عرضه خوراک به «جم پیلن» تولید این واحد نیز با کاهش روبرو می شود. نوع تصمیم گیری های کلان منجر شده تا زنجیره ارزش با مشکل روبرو شود.
قنبریان درباره طرح های توسعه پتروشیمی جم هم گفت: برای تسریع در اجرای پروژه ABS رابر ساختار مدیریتی را تغییر دادیم و دو تیم قوی برای اجرای این پروژه مستقر شده است. از طرفی تجهیزات لازم برای اجرای پروژه باید هرچه سریعتر خریداری شود و با توجه به اقداماتی که اجرایی شده است انتظار داریم یکی از خطوط ABS در نیمه دوم سال 1402 و یکی از خطوط رابر نیز در سال 1403 راه اندازی و وارد مدار تولید شود.
از طرفی با توجه به ادعاهایی که پیمانکار پروژه داشت تیم حقوقی در راستای استیفای حقوق مجموعه مستقر شده است و انتظار داریم به نتایج مثبت دست یابیم.
مدیرعامل پتروشیمی جم در پایان گفت: متاسفانه با توجه به شرایط موجود، تولید واحد الفین اقتصادی نیست و با مدیریت تولید این واحد در تلاشیم تا شرکت با مشکل جدی روبرو نشود و نیازهای شرکت های مصرف کننده نیز تامین شود. با این وجود بودجه شرکت محقق خواهد شد اما اگر مشکلات موجود حل می شد و امکان تولید با حداکثر ظرفیت در هر دو بخش گازی و خوراک مایع وجود داشت قطعا عملکرد بهتری را در پایان سال مالی شاهد بودیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.