بورس 24 : بانک مرکزی اخیرا نسبت به فروش سکه در بورس اقدام کرده است. با توجه به جو بازار ارز و سکه در هفته های اخیر، این عرضه مورد اقبال قرار گرفت...
بورس24 : بانک مرکزی اخیرا نسبت به فروش سکه در بورس اقدام کرده است. با توجه به جو بازار ارز و سکه در هفته های اخیر، این عرضه مورد اقبال قرار گرفت.
درباره این سکه ها چه می دانیم؟
1- تاریخ عرضه اولیه این سکه ها که به نام سکه مرکزی شناخته می شود، در روز سه شنبه مورخ 17 آبان ماه 1401 بود.برای خرید نام «سکه مرکزی» را باید در سامانه های معاملاتی آنلاین جست و جو کرد.
2- روش عرضه : بر اساس روش گشایش از طریق حراج تک قیمتی
3- قیمت عرضه : 1,587,500 ریال
4- بازدهی : از تاریخ عرضه اولیه تا دهم دی ماه 9,1 درصد
5- اندازه هر قرارداد : معادل یک صدم قطعه سکه طلا تمام بهار آزادی طرح امام ضرب سال 1386 و هر 100 گواهی معادل یک قطعه سکه کامل است
6- روش بازارگردانی : به روش قیمت بازار با دامنه مظنه 2 درصد و دامنه نوسان معاملات ثانویه مثبت، منفی نیم درصد
7- سود اوراق : فاقد سود ولی مطالبق با نوسان روز سکه
8- مدت قرارداد : شش ماه از تاریخ شروع عرضه اولیه
9- حجم سفارش : حداکثر حجم هر سفارش 10 هزار ورقه به ازای هر سفارش و دوره تسویه آن روز کاری پس از آخرین روز معاملاتی
10- زمان تحویل : 17 اردیبهشت 1402
11. تفاوت سکه مرکزی با سکه رفاه و بازار آزاد حدود 2 میلیون است.
بر اساس امیدنامه این اوراق، بازارگردان موظف شده ضمن عملیات بازارگردانی به روش قیمت بازار، نقدشوندگی اوراق را با رعایت دامنه مظنه، دامنه نوسان و حداقل سفارش تضمین کند. دامنه مظنه 2 درصد، حداقل سفارش انباشته بازارگردان نیم درصد حجم کل اوراق و سقف تعهدات بازارگردان معاملات روزانه یک درصد حجم کل اوراق در نظر گرفته شده است.
ضمن این که بازارگردان متعهد به پاسخگویی به سفارش خرید و فروش اوراق در چارچوب دامنه مظنه و حجم تعهد روزانه و سفارش انباشته تعریف شده در این قرارداد است.
اما نکته بااهمیت این است که در اصلاحیه اطلاعیه بانک مرکزی، تحویل فیزیکی به امیدنامه این اوراق اضافه شده است. در ابتدا این اوراق بدون تحویل فیزیکی معرفی شده بود اما در اطلاعیه جدید شرایطی برای تحویل فیزیکی هم اعلام شده است.
در این امیدنامه قید شده که تسویه نهایی با امکان تسویه نقدی بر مبنای میانگین موزون (بر پایه ارزش بازار) قیمت های پایانی تمامی گواهی های سپرده سکه خزانه بانک ها در بورس کالا در آخرین جلسه معاملاتی خواهد بود.
مکان و دوره تحویل نیز شعب بانک ملی و پس از سررسید اوراق اعلام شده است. شرایط لازم جهت تحویل فیزیکی کالا منوط به اعلام امادگی تحویل از سوی دارندگان اوراق سلف موازی استاندارد و در صورت عدم تحویل، اخذ خسارت موضوع تبصره 2 ماده 37 دستورالعمل اجرایی معاملات سلف استاندارد در بورس کالای ایران خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.