شاهد حرکت سپرده ها به بازارهای طلا و ارزهای معتبر هستیم نبود دورنمای آرامش بهای مسکن را به تدریج به زیر می کشد یک اقتصاددان با تاکید بر اینکه کاهش ارزش پول ملی، اسباب حرکت سپرده ها به بازارهای طلا و ارزهای معتبر را فراهم کرده افزود...
بورس24 : یک اقتصاددان با تاکید بر اینکه کاهش ارزش پول ملی، اسباب حرکت سپرده ها به بازارهای طلا و ارزهای معتبر را فراهم کرده، زیرا اقبال سرمایهگذاران به بازارهای بورس و مسکن کاهش یافته است، بیان کرد: «دخالت بیشتر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی در سال گذشته در کار بازار سرمایه مهمترین عامل خروج بیشتر نقدینگی از این بازار شده است. بهطوریکه بر اساس گزارشهای رسمی، در همین بازه زمانی ۱۶۰ هزار میلیارد تومان با میانگین روزانه ۴۴۴ میلیاردتومان نقدینگی از بورس خارج شده و تنها در سه ماهه نخست امسال رقم خروج سرمایه از بورس، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده است. بدیهی است که سقوط شاخص کل بورس، اکثریت سهام را به کف قیمت رسانده و با توجه به ناآرامیهای اخیر و بیثباتی اقتصادی، بازار سرمایه از جذابیتی برخوردار نیست و رغبتی در ورود سرمایه به بورس دیده نمی شود.»
جامساز همچنین در خصوص افزایش بهای مسکن، تصریح کرد: «بهای مسکن نیز گرچه به سبب تورم، محدویت تجارت خارجی، نقش مخرب مالکان وابسته به رانت، قدرت و برخی نهادهای دولتی از جمله بانکها، شهرداریها و دلالان معاملات املاک به شدت افزایش یافته است، اما قطعا فضای اعتراضات و التهابات جامعه و دور نمای نااطمینانی از باز گشت آرامش، بهای مسکن را از اوج، به تدریج به زیر خواهد کشید.»
وی ادامه داد: «با این تفاصیل تنها بازارهای جذاب برای سرمایه گذاران، طلا و ارز است که با افزایش تحریمها و فشارهای بینالمللی بهای آنان افزایش می یابد. به طور مثال انعقاد قراداد ۲۷ ساله ۶۰ میلیاردی گازی چین و قطر، قرارداد ۴/۵ میلیارد دلاری ساخت پالایشگاه نفت در بندر گواتر پاکستان توسط چین، که پیامرسان بیرغبتی چین نسبت به سند همکاری ۲۵ ساله با جمهوری اسلامی است، سفر اخیر شی جین پینگ رئیس جمهور چین به عربستان و نشست در اجلاس سران کشورهای عربی و همچنین اجلاس سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که اعتماد چین به ایران را زیر سوال برده است، تمایل پاکستان به گزارش اکسپری تریبون در خرید گاز از ترکمنستان به جای ایران و تغییر نگاه دیپلماتیک جهان غرب به جمهوری اسلامی، از وقایع تأثیرگذار در روند افزایش طلا و دلار هستند. به طوریکه امروز، ۱۹ آذر ماه، بهای سکه به ۱۸ میلیون تومان و دلار به فراتر از ۳۷ هزار تومان رسیده است.»
این اقتصاددان ضمن اشاره به اعتراضات، وآثار آن بر تدوین بودجه سال آینده تاکید کرد: «اینک قطعیت عدم تحقق برجام و تشدید فشارهای بین المللی و گسترش التهابات جامعه، تدوین بودجه سال جاری را با چالش بزرگی روبهرو ساخته است. چراکه مهار اعتراضات واعتصابات رو به گسترش، مستلزم صرف منابع هزاران میلیارد تومانی است که بودجه سال ۱۴۰۲ را متمایز از بودجههای سالهای پیشین میکند. ضمن آنکه بسیاری از تکالیف بودجه سال جاری نیز به سبب هزینههای گزاف مهار اعتراضات، انجام نخواهد شد.»
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.