عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: مدت بسیار زیادی می شود که درخصوص گرانی دارو به مسئولان و نهادهای ذی ربط، اعلام خطر کرده و هشدار داده ایم و آغاز این اتفاق نیز با حذف ارز 4200 تومانی بالفعل شد.
همایون سامه یح نجف آبادی نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اثر نوسان نرخ ارز در افزایش نرخ دارو و کمبود آن طی چند ماه اخیر به خبرنگار بورس24 اظهار داشت: نتیجه حذف ارز ترجیحی بدون تامین و ایجاد زیرساخت های لازم در خصوص تامین مواد اولیه، شرایطی جز آنچه که اکنون مشاهده می شود، نیست.
وی ادامه داد: با حذف ارز 4200 تومانی، برخی شرکت های داروساز، ارز دریافتی و مواد اولیه ای را که با دلار 4200 تومانی وارد کرده بودند؛ احتکار کرده و به دنبال زمان مناسبی برای اخذ ارز نیمایی و کسب سود شدند.
سامه یح نجف آبادی ادامه داد: زمانی که دارویی 10 هزار تومان قیمت دارد و تولید کننده آن را احتکار می کند تا در موقعیت مناسب با قیمت بالاتر به بازار عرضه کند، بنابراین به به تولید اقدام نمی کند و همین امر باعث گرانی و کمبود دارو می شود.
وی عدم تولید دارو توسط کارخانه های تولیدی را یکی از دلایل اثرگذار بر گرانی دارو دانست و گفت: در این چرخه نیز داروخانه ها با کمبود دارو مواجه می شوند، بنابراین فروش نداشته و نقدینگی آنها کاهش می یابد. در این شرایط داروخانه ها توان مالی به جهت خرید دارو و تسویه با تولید کنندگان نداشته و عاملی دیگر برای کمبود دارو ایجاد می شود.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نبود برنامه های حمایتی و بی برنامگی دولت در حذف ارز 4200 تومانی را فعل ابتدایی آشفتگی بازار دارو عنوان کرد و یادآور شد: داروسازان دیگر توان واردات مواد اولیه با ارزی که 7 برابر افزایش پیدا کرده را نداشته و از سویی دیگر برنامه های حمایتی نیز به افزایش قیمت دارو عدم حمایت از مصرف کننده خلاصه شده است.
وی یادآور شد: اکنون دولت برای ساماندهی شرایط، به واردات دارو روی آورده و اقلامی همچون استامینوفن را وارد می کند که این کالا، زمان جنگ نیز در کشور تولید و به طور گسترده توزیع می شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.