فعالان بخش خصوصی و دولتمردان حاضر در کیش اینوکس 2022، قوانین تجاری و بازرگانی جاری را کارآمد نداشته و تغییر آن را بر اساس نیاز و تکنولوژی روز، الزامی دانستند.
بورس24 : چهاردهمین نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشور و نهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک ، بیمه و خصوصی سازی با حمایت و مشارکت گسترده وزارتخانه ها، سازمان ها، فعالان اقتصادی بخش دولتی و خصوصی و همچنین حضور نخبگان اقتصادی و مشارکت کنندگان داخلی و خارجی دوشنبه، (25 مهرماه) فعالیت خود را آغاز کرد.
در این رویداد اقتصادی، بخش نمایشگاهی کیش اینوکس ۲۰۲۲ نیز عصر دوشنبه با سخنرانی رییس کل سازمان خصوصی سازی، رییس کل بیمه مرکزی، دستیار معاون علمی و فناوری رییس جمهور، سرپرست شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، جمعی از مدیران کشوری نیز گشایش یافت.
راهاندازی اولین بانک آفشور
به همین منظور مهدی کشاوری مدیرعامل منطقه آزاد کیش از رونمایی سامانه سرمایهگذاری منطقه آزاد کیش خبر داد و تاکید کرد: امروز سامانه سرمایهگذاری منطقه آزاد کیش رونمایی میشود که این سامانه در نهایت منجر به رونق سرمایهگذاری در این منطقه خواهد شد.
با اشاره به مذاکرات برای راه اندازی بانک آفشور در گفت: یکی از مهمترین مواردی که رویداد اینوکس امسال را با سالهای گذشته متمایز میکند، حضور نهادهای متعدد مالی و پولی در این رویداد و چهاردهمین نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایهگذاری کشور و نهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک بیمه و خصوصی سازی است و در حال مذاکره با بانک مرکزی برای راه اندازی اولین بانک آفشور در منطقه آزاد کیش هستیم.
کشاورز در مراسم افتتاحیه اعلام کرد: در کیش اینوکس ٢٠٢٢ شاهد حضور ٢٠٠٠ شرکت داخلی و خارجی بوده و ۵٠ هزار کارشناس در این رویداد مشارکت دارند. همچنین ١٧٠ نشست تخصصی نیز برگزار خواهد شد به طوری که ١٢٠٠ ملاقات تجاری شکل میگیرد.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش همچنین از رونمایی سامانه سرمایهگذاری منطقه آزاد کیش خبر داد و اظهار داشت: این سامانه در نهایت منجر به رونق سرمایهگذاری در این منطقه خواهد شد.
وی ادامه داد: امید است با ایجاد بورس بین المللی و بانک و بیمه آفشور در تحقق ماموریتهای ملی و حاکمیتی موفقیت حاصل شود.
کشاورز در پایان اظهار داشت: برگزاری چنین رویدادی در جزیره مرجانی کیش یک انتخاب هوشمندانه بوده و حضور بانک مرکزی و شرکت ملی انفورماتیک نیز وجه متفاوت و متمایز نمایشگاه کیش اینوکس قلمداد می شود.
قابل ذکر است؛ ۲۵۰ شرکت و سازمان خصوصی و دولتی در ۹۰ غرفه نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشور و نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی توانمندی های خود در موضوعات تخصصی را به نمایش گذاشته اند.
با استقرار دولت سیزدهم و در جهت سیاست ها و رویکرد های جدید اقتصادی دولت، این رویداد با مشارکت تصمیم سازان، دست اندرکاران، فعالان بازارهای مالی، بازار سرمایه و سایر ذینفعان و علاقمندان به دنبال فرصت تازه ای برای بازنگری اقدامات انجام شده، ترسیم چشم اندازهای نو در حوزه اقتصاد و گسترش ارتباطات تجاری و اقتصادی بنگاه های اقتصادی را دنبال می کند.
مسائل تجربه پذیر اقتصادی
در ادامه این مراسم حسین عبده تبریزی کارشناس ارشد مسائل اقتصادی با اشاره به تحولات یک ماه اخیر و مشکلات ناشی از آن اظهار داشت: مسائل اقتصادی مسائل صوری نیست بلکه تجربه پذیر است و سیاستمدار ها باید این الگوها را با دقت دنبال کنند. اگر اقتصاد به کنج عزلت ایدئولوژیک برود تبعات و نتایج آن مشخص خواهد بود.
عبده تبریزی ادامه داد: تعارض ارزش ها مانند مدارا در برابر ظلم، شفقت در برابر نامهربانی همواره وجود داشته اما وقتی رابطه با جهان ضعیف شود رشد اقتصادی نیز با چالش مواجه خواهد شد.
وی به این نکته نیز اشاره کرد؛ بازار مالی نباید به گونه ای باشد که به قوانین آن احترام گذاشته شود اما در عمل با شک و تردید به آن نگریست.
یادآور می شود؛ با توجه بر اینکه الگوهای نوین مالی از بازار پول و سرمایه، معرفی فرصت های سرمایه گذاری در کشور و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بانک داری بین المللی، دیپلماسی اقتصادی، توسعه تجارت با کشورهای منطقه، اقتصاد الکترونیک و تاسیس بورس بین الملل، اقتصاد مسکن و آینده پژوهی از دیگر رویکردهای این رویداد است.
همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان بورس و اوراق بهادار، بیمه و بانک مرکزی، بانک ها و بیمه های خصوصی و دولتی، سازمان بنادر و دریا نوردی، فرابورس ایران و منطقه آزاد تجاری کیش از جمله شرکت کنندگان این رویداد هستند.
نبود زیرساخت ابتدایی
حسین سلاح ورزی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان افتاحیه این رویداد به برخی از مشکلات کسب و کارها تاکید کرد و با اشاره به محدودیت های اینترنت گفت: برخی اصرار دارند تا این موضوع را به ضرر کسب و کارهای اینترنتی تقلیل دهند اما موضوع بزرگ تر از این مباحث به شمار می رود و سبقه در قوانین و رویکرد های سلیقه ای دارد.
وی افزود: ۵۰ درصد تولید ناخالص در بخش خدمات کشور وجود دارد که اگر اینترنت یک درصد آن را کاهش دهد عملاً ۴ دهم درصد این مقدار از بین خواهد رفت.
سلاحورزی ادامه داد: زمانی که فرایند تولید دچار اشکال شود از نظر اعتباری نیز برای کشور مشکل ساز خواهد بود به طوری که امروزه بسیاری از فعالان اقتصادی امکان تماس تجاری برایشان از بین رفته و این موضوع سبب کاهش تقاضای موثر خواهد بود.
وی اعتبار بازرگانان ایرانی در سطح بین الملل را نازل ارزیابی کرد و گفت: اولین زیرساخت ، اینترنت است که نبود آن منجر به عدم مذاکره ، تبادل نظر و اختلال در امور تجاری شده است.
بر همین اساس، در نمایشگاه کیش اینوکس همایش ها و نشست های تخصصی در حوزه های مالی و اقتصادی از سه شنبه 26 تا چهارشنبه 27 مهرماه در سالن های «خلیج فارس، ابن سینا، رازی، خوارزمی، ملاصدرا و ابوریحان» مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار خواهد شد.
همچنین در جهت برگزاری همایش ها و نشست های تخصصی می توان به فراهم سازی مقدمات استفاده از فناوری های نوین در حوزه اقتصادی دیجیتال به دو نشست «معرفی فرصت های سرمایه گذاری با رویکرد شهر هوشمند کیش» و «فرصت های پیش رو در دنیای NFT با محوریت مناطق آزاد» که سه شنبه 26 مهرماه به ترتیب از ساعت 9 و نیم تا 11 در سالن ابوریحان و از ساعت 11 و 15 دقیقه تا 12 و 45 دقیقه در سالن خوارزمی مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار می شود اشاره کرد.
الزام به ثبات بازارهای مالی
رضا عیوضلو معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس از دیگر سخنرانان افتتاحیه کیش اینوکس بود.
عیوضلو، رویداد کیش اینوکس را فرصت مناسبی برای مشارکت کنندگان در زنجیره سرمایه گذاری دانست و گفت: با اشتراک گذاری برنامه و دستاوردها می توان به توسعه هم افزایی بازار مالی کمک کرد. صحبت های امروز بر 2 محور یعنی اهمیت بستر سازی رشد سرمایه گذاری برای تحقق اهداف رشد اقتصادی و اهمیت ثبات مالی درباره تصمیم گیران سیاست گذاران پولی و مالی خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه به شدت با کاهش تشکیل سرمایه ثابت روبرو خواهیم شد، خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی کشور از سال ٩٠ تا کنون به طور متوسط ٩ دهم درصد بوده است. تشکیل سرمایه از سال ٩٠ تاکنون نزدیک ٥٠ درصد (تقریبا نصف) شده است و سهم آن از تولید ناخالص داخلی از ٤٠ درصد به حدود ١٨ درصد رسیده است. اگر به عوامل تشکیل دهنده تقاضا در تولید ناخالص داخلی نگاه کنیم شاهد هستیم که مصارف عمومی و مخارج دولت ظرفیت مناسب برای رشد اقتصادی ندارد و تنها راه دستیابی به رشد اقتصادی، رشد سرمایه گذاری است.
عیوضلو به وضعیت تجارت خارجی نیز اشاره کرد و گفت: راه حل مثبت کردن تراز تجاری و کمک به رشد اقتصادی مربوط به بحث سرمایه گذاری است بستر سازی باید از سوی سیاستگذاران صورت بگیرد و باید چشم انداز سودآوری بنگاه ها و طرح ها به گونه ای شفاف و روشن باشد تا سرمایه گذاران توجیه پذیری خود را آشکار ببینند.
وی با بیان اینکه برای سرمایه گذاری نیازمند بسترسازی مناسب برای رشد اقتصادی هستیم که از سوی سیاست گذاران اقتصادی صورت می گیرد گفت: شفاف سازی باید به گونه ای باشد که مسئولیت رقابتی ذاتی صنایع در آن دیده شود.
عیوضلو با بیان اینکه ثبات مالی از حمله مسائل مدنظر اقتصاددانان دنیا است، گفت: یک سیستم مالی زمانی می تواند با ثبات باشد که نوسانات را به طور مناسب کنترل کند و در مقابل نوسانات ماندگار باشد. بازار مالی زمانی می تواند در یک سیستم با ثبات مالی فعالیت کند که دارایی مالی بدون انحراف با اهمیت از ارزش های ذاتی معامله شود و مشارکت کنندگان آن بازار با اطمینان نسبی نسبت به مبادله دارایی ها اقدام کنند. توسعه پایدار با توسعه و ثبات بازارهای مالی ارتباط مستقیم دارد.
گفتنی است؛برگزاری نمایشگاه های کیش اینوکس در طول سال های متمادی به محلی جهت ارائه تصویر کاملی از قابلیت ها، ظرفیت ها و شرایط کلان اقتصادی کشور، تقارن و تبادل اطلاعات فعالان اقتصادی و ایجاد زمینه های تحول در مسیر توسعه اقتصادی کشور تبدیل شده است.
تبیین بیت المال
در ادامه این مراسم، حسین قربان زاده، رئیس سازمان خصوصی سازی نیز طی سخنانی اظهار داشت: ما هیچ حسی نسبت به این موضوع نداریم که بیتالمال زیان شرکتهای دولتی نیز است. ثروت پودر شده در شرکتهای دولتی قرار دارد.
وی ادامه داد: بیت المال مالیات گرفته نشده از شرکتهای واگذار نشده نیز به شمار می رود. بیتالمال خود منابع حاصل از واگذاری شرکتهایی که با لابی و رایزنی از لیست شرکتهای واگذاری خارج میکنیم نیز هست. همانطور که این حسن برداشت به خود دولت نیز سرایت کرده است. قربان زاده افزود: دولتی که باید حافظ اقتصاد ایران باشد اما آن را تبدیل به فروشنده املاک و به جای اندیشیدن به سرنوشت بنگاه به انتفاع دفعی از درآمد حاصل از یک معامله میاندیشیم. در مقابل سوء برداشتی از بخش خصوصی وجود دارد که چون دنبال منفعت است پس حتما دشمن است یا چون کارآفرین است حتما سوپرمن است و حتما باید معجزه کند. معجزه در کدام اقتصاد؟ در همین دریای متلاطمی که مملو از نوسانات مختلف به دلیل کیفیت سیاستگذاری اقتصادی در دولت است.
وی با اشاره به ریشه مشکلات اقتصادی افزود: پدیدهای که در اواخر شهریور اتفاق افتاد و همچنان ادامه دارد آیا تنها به دلیل همان رخداد روی داده بود یا نه انباشت برخی از مطالبات و اعتراضات، اتفاقات اخیر را رقم زد؟ معلوم است که یک عدهای هویت دینی ما را نشانه گرفتهاند اما نمیتوانیم از سیاستگذاری و حکمرانی معیوب اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... بگذریم. اگر کسی در حال حاضر بخواهد دزدی کند باید یک موتور هیوندا خریداری کند اما برای همین خرید نیز به دو ضامن نیاز دارد. در واقع باید دو ضامن داشته باشد تا بتواند دزدی کند.
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: اینها تمام زنجیرهای است که به جای اینکه خلق ارزش و ثروتآفرینی شاخص شود و پاداشت خلق ارزش الویت قرار گیرد، ما در خیلی موارد در سیاستگذاریهای خود، پاداش را به ضد ارزش دادهایم. در نهایت به جایی میرسیم که تکنولوژی و فناوری تبدیل حق به ناحق وجود دارد.
وی تصریح کرد: در واقع این سیاستگذاریهای نادرست باعث شده تا سرمایهگذاری که تمایل داشته با ورود به یک حوزهای اثرگذار واقع شود را به سمت بازارهای سفتهبازی همچون سکه و ارز و داراییهای ثابت و بازارهای غیرمولد هدایت کردهایم. اگر کیفیت سیاستگذاری و سوء مدیریتها را اصلاح نکنیم این دیوار کج تا ثریا بالا میرود.
خاطرنشان می شود؛ برگزاری این رویداد اقتصادی با هدف معرفی فرصت های سرمایه گذاری با محوریت تقویت سرمایهگذاری در اقتصاد مولد، تسهیل توسعه و تجارت، ساماندهی سیاست های پولی و مالی، توسعه مناطق آزاد و ویژه و نقش این مناطق در توسعه اقتصادی، مواجهه با ابر چالشهای زیست محیطی، تقویت شفافیت اقتصادی، تکمیل زنجیرههای تولید ملی، امنیت سرمایهگذاری و رفع موانع، راهکارهای بهبود فضای کسب و کار، بورس بینالملل و بانکداری آف شور، بررسی وضعیت رمز ارزها و تعیین جایگاه آن در اقتصاد، بازسازی و تقویت مناسبات بینالمللی به ویژه با کشورهای منطقه، توجه بیش از پیش به اقتصاد دانشبنیان و سایر موضوعات مطرح شده در حوزه اقتصادی شده است.
تغییر تعریف سواد
در ادامه این افتتاحیه علیرضا دلیری، دستیار معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری نیز با بیان اینکه علوم فناوری در اقتصاد دنیا با سرعت بالایی در حال پیشرفت است، گفت: اقتصاد دنیا، در حال تبدیل به یک اقتصاد فناورمحور، دانشمحور و مبتنی بر R&D است. فعالیتهای سنتی، سرمایهگذاری های سنتی و تامین مالی سنتی در دنیا جمع شده و شرکتهای بزرگ دنیا به استارتاپهای بزرگی تبدیل شدهاند که توسط واحدهای R&D ایجاد شدهاند.
وی تاکید کرد:این لاجرم در همه کشورهای دنیا چه ایران باشد چه کرهشمالی ورود پیدا خواهد کرد. علم، دانش، فکر و ایده در نهایت مسیر خود را یافت و در زندگی روزمره مردم رسوخ خواهد کرد.
دلیری افق آینده فناوری متفاوتتر ار چیزی دانست که مشاهده میشود و اظهار داشت: کسی باسواد است که بتواند در زندگی خود و افراد دیگر تغییر ایجاد کند. در اعتبارسنجی در بازار پول نیز باید به مواردی همچون ارزش کار و دانش افراد توجه شود که در بازارهای مالی دنیا مورد توجه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: هوش مصنوعی آینده زندگی روزمره ما خواهد بود. قطعا اثر هوش مصنوعی بر بازارهای مالی بسیار محسوس خواهد بود.
دلیری با اشاره بر اینکه بحث فناوریهای اتصال پیشرفته خودروهای هوشمند به زودی بازارهای بین المللی را خواهند گرفت افزود: لذا فناوری و نگاه فناوری محور در دنیا نهادینه شده است. در کنار آن سرعت رشد فناوریهای مالی و فینتکها نیز از فناوریهای غیرمالی بیشتر است.
دلیری در ادامه تصریح کرد: بازار سرمایه ما نیز این روزها اتفاقات خوبی را پشت سر گذاشته است و آن عرضه استارتاپ تپسی در فرابورس ایران بود. باید توجه داشت ارزش دانش، فکر و ایده بالاتر از ساختمان است. این موضوع زمانی که 259 میلیون سهم تپسی یعنی شرکتی بدون دارایی مشهود در عرض 8 دقیقه فروش رفت و رکورد زد.
قابل ذکر است؛ بازدیدکنندگان و علاقمندان چهاردهمین نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشور و نهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک ، بیمه و خصوصی سازی می توانند هر از ۲۵ تا ۲۸ مهرماه ساعات ۱۷ تا ۲۲ برای بازدید از این نمایشگاه به محل نمایشگاههای بین المللی جزیره کیش واقع در جنب فرودگاه مراجعه کنند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.