حال این پرسش به ذهن می رسد که در چنین شرایطی که جو عمومی بازار منفی است و سهم های بزرگ و ارزنده بی خریدار ماندند و بازار اراده ای برای خرید آن ها نشان نمی دهد، چرا سهم های کوچک بازار پایه ای که از ریسک معاملاتی بالایی برخوردارند، صف خرید می شوند؟
بورس24 : اخیرا مشاهده می کنیم که به رغم این که بازار در بلاتکلیفی به سر می برد و عمده نمادها با فروشنده همراه هستند اما برخی از تک سهم های کوچک صف خرید می شوند. به عنوان مثال روز شنبه 12 شهریور ماه از مجموع بیش از 600 نمادی که در بازار دست به دست شدند 460 نماد در محدوده های منفی قیمتی قرار داشتند و تعداد نمادهای مثبت به 200 سهم هم نرسید. اما از همین تعداد نمادهای سبزپوش حدود 50 سهم صف خرید بودند. نکته جالب تر آن که تقریبا نیمی از 50 نماد دارای صف خرید سهام بازار پایه ای بودند.
حال این پرسش به ذهن می رسد که در چنین شرایطی که جو عمومی بازار منفی است و سهم های بزرگ و ارزنده بی خریدار ماندند و بازار اراده ای برای خرید آن ها نشان نمی دهد، چرا سهم های کوچک بازار پایه ای که از ریسک معاملاتی بالایی برخوردارند، صف خرید می شوند؟
محسن نظری کارشناس بازار سرمایه در همین باره به خبرنگار بورس24 گفت: به طور کلی 4 عامل مهم و اصلی را می توان به عنوان دلایل صف خرید شدن سهم های کوچک و حتی بازار پایه ای برشمرد. نخست این که حجم معاملات بسیار پایین است و نقدینگی در بازار وجود ندارد. زمانی در شرایط پویایی بازار ارزش معاملات به 10 و حتی 20 همت می رسید اما اکنون ارزش معاملات روزانه نهایتا 2 تا سه همت است. بنابراین نقدینگی در بازار وجود ندارد که به سمت سهم های بزرگ و متوسط برود. در نتیجه سهم های کوچک بازار پایه ای با اقبال بیشتری مواجه می شوند.
وی افزود: عرضه حقوقی ها دومین عامل موثر در به وجود آمدن شرایط کنونی است. همین که سرمایه به سمت سهام بزرگ بازار کشیده می شود، علیرغم ارزندگی، شاهد عرضه های سنگین توسط حقوقی ها هستیم و این موضوع سبب می شود که در روندهای صعودی بازار در سهام بزرگ عرضه های سنگین اتفاق بیفتد.
او همچنین بلاتکلیفی برجام را سومین عامل مهم وضعیت کنونی بازار و صف خرید شدن سهم های کوچک و بازار پایه ای دانست و بیان داشت: با توجه به این که هنوز مشخص نیست که برجام به سرانجام خواهد رسید یا خیر، سهامداران ترجیح می دهند به سمت سهام حاشیه ای بازار حرکت کنند تا موضوع برجام تعیین تکلیف شود.
در نهایت به عنوان چهارمین و آخرین عامل نیز می توان هدایت نقدینگی و جریان های پولی توسط عده ای به سمت سهام کوچک و بازار پایه ای عمدتا با وضعیت بنیادی نامناسب اما به دلیل شناور و ارزش بازار پایین را مورد نظر قرار داد به طوری که که روند های پروژه نمودن سهم ها در سهام عمدتا" کوچک و بازار پایه ای صورت گرفته و این عامل را می توان به عنوان آخرین دلیل اقبال به این دسته از سهم ها دانست.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.