در ایران به علت دریافت گاز و برق ارزان، واحدهای فولادسازی به سمت احداث کورههای الکتریکی پیش رفتهاند، از همینرو ۸۰درصد فولاد در کشور از طریق کورههای الکتریکی تولید میشود. بنابراین قطع برق هزینههای بسیاری را به تولیدکنندههای فولاد تحمیل میکند.
بورس24 : در ایران به علت دریافت گاز و برق ارزان، واحدهای فولادسازی به سمت احداث کورههای الکتریکی پیش رفتهاند، از همینرو ۸۰درصد فولاد در کشور از طریق کورههای الکتریکی تولید میشود. بنابراین قطع برق هزینههای بسیاری را به تولیدکنندههای فولاد تحمیل میکند. برای تولید هر تن فولاد در مرحله پایانی ۶۰۰ کیلووات برق مصرف میشود که اگر کل زنجیره فولاد از ابتدا یعنی استخراج سنگ آهن تا محصول نهایی که شامل ورق ، تیرآهن و میلگرد را در نظر بگیریم، میزان مصرف برق آن به حدود یک مگاوات برای هر تن فولاد میرسد. با توجه به این که اگر سالانه 30 میلیون تن فولاد تولید شود حداکثر میزان برق مصرفی در این صنعت 30 میلیون مگا وات است که مصرف برق در این صنعت زیر 5 درصد کل مصرف برق کشور است.
در نمودار زیر تولید تعدادی از تولید کننده های فولاد میانی به روش کوره قوس الکتریکی را مشاهده میکنیم که قطعی برق در سال 1400 باعث کاهش تولید نسبت به سال 99 شده است.
قطعی برق از مشکلات جدی است که تاثیر به سزایی در کاهش تولید واحد های فولادی کشور داشته است و تولید کنندگان فولاد چارهای جز این ندارند که خود به سمت تولید برق پیش بروند. هرچند ساخت نیروگاه یک کار تخصصی بهشمار میرود، اما چارهای جز این نیست که این واحدها در زمینه تولید برق مستقل شوند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.