گفت و گوی بورس 24 با نفر اول بورس در امور سهام عدالت
بورس24 ، جاماندگان سهام عدالت بشتابند. سهام عدالت گران شد. سهام متوفیان قابل انتقال است. سود عدالت واریز می شود. مشمولان سهام عدالت ثبت نام کنند.
این تنها گوشه ای از اخباری است که از اردیبهشت سال جاری در خصوص سهام عدالت به گوش می رسد و به همین منظور است که پیمان حدادی دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت با حضور در برنامه زنده چه؟ چرا؟ چگونه؟ موسوم به «چبورس» در این زمینه به تشریح برخی موضوعات مرتبط با سهام عدالت پرداخت و به سوالات مخاطبان بورس24 پاسخ داد.
حدادی در ابتدای این گفت گو و با اشاره به روند پرداخت سود اظهار داشت: اسفند سال گذشته، سود عملکرد مالی 36 شرکت سرمایه پذیر در یک مرحله به حساب سهامداران سهام عدالت و با روش مستقیم و غیر مستقیم واریز شد.
وی در خصوص دسته بندی این سهامداران ادامه داد: این اشخاص، سهامدار شرکت های استانی بوده و یا در سامانه سجام ثبت نام کرده اند.
چه کسانی سود عدالت می گیرند و باید بگیرند؟
حدادی در این برنامه زنده اعلام کرد: در تیرماه به سهامدارانی که تا پایان اردیبهشت ماه، سودی دریافت نکرده و یا در سامانه سجام ثبت نام نداشته اند، مبلغ مورد نظر پرداخت می شود.
وی گفت: به حساب 400 هزار سهامدار جامانده از دریافت سود سهام عدالت تا پایان خرداد ماه این مبلغ واریز می شود که لازمه ی دریافت این سود فقط ثبت نام در سجام است.
دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت به درخواست سهامداران برای حضور در مجامع شرکت ها اشاره کرد و گفت: این موضوع نیز بررسی و مقدمات آن فراهم شده است.
حدادی گفت: 19 میلیون نفر ، روش مستقیم را برای دریافت سود خود انتخاب کرده اند که می توانند در مجامع 36 شرکت سرمایه پذیر شرکت کنند.
وی تعداد سهامداران متوفی عدالت را 3 میلیون نفر اعلام کرد و افزود: انتقال سود به وراث تنها از طریق رای قضایی درخصوص انحصار وراث خواهد بود.
حدادی ادامه داد: سامانه ای در این خصوص ایجاد خواهد شد که تا پایان شهریور ماه به بهره برداری می رسد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به بررسی روند پرداخت سود سهام عدالت، توسط نهادها سازمان های مربوطه افزود: 16 جلسه کارگروه با عضویت 10 نهاد، در خصوص بندهایی از آزادسازی سهام عدالت اصلاح شد . به عنوان مثال ارزش روز شرکت ها، دارایی محسوب می شد.
حدادی گفت: با توجه به شرایط بد اقتصادی طی چند سال اخیر و افزایش نرخ تورم، ضرر و زیان شرکت های توسعه پذیر را شاهد بوده ایم که گزارش های مالی و نحوه ارائه آن ها در این موضوع توسط کارگروهی اصلاح شد.
وی تصریح کرد: این کارگروه تا به امروز 7 جلسه داشته است.
چرا توقف نماد؟
دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت به بسته شدن نماد برخی شرکت ها و دسترسی نداشتن به صورت های مالی آن ها به جهت تعیین سود و زیان گفت: مدیران برخی شرکت ها، از سمت خود سلب شدند زیرا خواهان نبودند که این شرکت ها، مردمی شوند.
وی ادامه داد: از سویی دیگر برخی شرکت ها اطلاعات خود بر روی کدال را به روز رسانی نکرده که به آن ها هشدار دادیم و یا نماد آن شرکت ها بسته شد.
حدادی تصریح کرد: با سلب مدیرعامل باید مجمع برگزار شود ولی مجامع این شرکت ها به مدت 2 سال است که برگزار نشده بنابراین مدیر عامل جدیدی نیز به سمت نرسیده است.
وعده دو ماه دیگر صبر
وی با تاکید بر اجرای قوانین حاکمیتی در خصوص سازماندهی شرکت های توسعه پذیر، افشای صورت های مالی و اعلام سود و زیان گفت: به نظر می رسد تا 2 ماه آینده مجامع این شرکت ها برگزار، مدیران عامل جدید نیز انتخاب و تکلیف سود مشخص می شود.
وی به برخی شبهات در خصوص مالکیت این شرکت ها اشاره کرد و افزود: مالکیت شرکت های سرمایه پذیر، مردمی است.
دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ادامه با تاکید بر حضور سهامداران شرکتی و حق رای آن ها در مجامع گفت: در این زمینه نیز کارگروهی دیگر تشکیل شده است به طوری که خود شرکت ها نیز سهامدار بوده و مانند سایر اعضا، دارای حق هستند.
وی ادامه داد: مقرر است تا یک عضو از سوی شرکت، نماینده شورای بورس اوراق بهادار و نماینده وزارت اقتصاد و دارایی نیز در این مجامع حاضر شوند.
این کارشناس بازار سرمایه به حضور 8 نهاد مرتبط در این موضوعات مرتبط با حاکمیت شرکت ها اشاره کرد و یادآور شد: توقف و گشایش نمادها به نظر این نهادها بستگی دارد.
چقدر از سهام عدالت جا مانده اند؟
حدادی در ادامه این برنامه زنده به جاماندگان از ثبت نام برای سهامداری سهام عدالت گفت: جاماندگان از ثبت نام سهام عدالت، 4 میلیون نفر هستند.
وی اعلام کرد: هر گونه دریافت و پرداخت وجه به منظور ثبت نام سهام عدالت غیرقانونی و ممنوع است.
حدادی افزود: طبق قانون سهام عدالت باید با اولویت اقشار ضعیف و مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی به افراد تعلق گیرد، به طوری که سازمان بهزیستی جلسهای با سازمان خصوصی برگزار و آمارها را در این زمینه به روز رسانی کرد تا تمامی مددجویان سازمان بهزیستی سود سهام عدالت را اخذ کنند.
وی با اشاره به سودجویی برخی افراد به جهت اخذ پول در ازای ارائه اطلاعات گفت: مرجع اعلام اخبار در مورد سهام عدالت سازمان خصوصیسازی است.
حدادی به مطالبه سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: درخواست شده تا افرادی که سهام عدالت نگرفتهاند از این پس به آن ها و برمبنای ارزش روزسهام داده شود .
وی تاکید کرد : در این زمینه کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نیز به صورت متمرکز تمامی اقدامات را انجام داده است.
دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت با اشاره به برخی نگرانی ها در خصوص عرضه مجدد این سهام در بازار سهام افزود: الزام بوده تا این بخش مدیریت شده تا اتفاقات تلخ سال 99 تکرار شود؛ زیرا برخی کارشناسان اعتقاد دارند؛ فروش 19 میلیون سهام عدالت در آن سال منجر به ریزش و نزول بازار سرمایه شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.