این روزها اقتصاد ایران شاهد تلاطمات گسترده در قیمت کالاهای مختلف است، اتفاقی که نتیجه قیمت گذاری دستوری و دخالت دولت در قیمت هاست، اقدامی که منجر می شود تا قیمت ها متناسب با واقعیت های اقتصاد نوسان نکنند و نتیجه آن می شود رشد مداوم تورم.
بورس24 : این روزها اقتصاد ایران شاهد تلاطمات گسترده در قیمت کالاهای مختلف است، اتفاقی که نتیجه قیمت گذاری دستوری و دخالت دولت در قیمت هاست، اقدامی که منجر می شود تا قیمت ها متناسب با واقعیت های اقتصاد نوسان نکنند و نتیجه آن می شود رشد مداوم تورم.
یکی از تبعات قیمت گذاری دستوری و تورم حبس سرمایه ها در بازارهایی مانند املاک، طلا و ارز است که طبعا نفعی برای رشد اقتصادی و تولید ندارد. اما بازار سرمایه با وجود عملکرد خوب شرکت ها و قیمت های جذاب سرمایه گذاری کم رونق است و بیشتر شاهد خروج نقدینگی است تا ورود نقدینگی.
علی سعدوندی اقتصاددان درباره علل بی توجهی سرمایه گذاران به بازار سهام علت اصلی را عقلانیت بر شمرد و گفت: سرمایه گذاران در تمام بخش های اقتصادی عاقلانه تصمیم می گیرند و سرمایه گذاران بورس عاقلانه تر تصمیم می گیرند و متوجه می شوند که دولت با سرکوب قیمت ها به طرق مختلف به نفع سرمایه گذاران کار نمی کند.
وی ادامه داد: سرکوب قیمت ها اقدامی است که منجر می شود تا سود شرکت ها متناسب با رشد تورم رشد نداشته باشد و برداشتی که سهامداران از رفتار دولت دارند این است که عزمی وجود ندارد که اصلاح در اقتصاد صورت بگیرد.
سعدوندی گفت: حضور سرمایه گذاران در بورس بستگی به سیاست دولت دارد. در شرایط کنونی برنامه دولت در زمینه اقتصادی بیشتر زیبا جلوه دادن شرایط اقتصادی با چاشنی رفتارهای پوپولیستی است و تا زمانی که سیاست های اقتصادی به همین شکل باشد بازار سرمایه کمتر مورد استقبال و توجه سرمایه گذاران خواهد بود و به محض اینکه سیاست های کلی اصلاح شود شاهد حرکت نقدینگی به سمت بازار خواهیم بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.