بازار سهام در روزهای اخیر با کاهش ارزش معاملات و خروج نقدینگی از بازار روبرو بود و شاخص کل از محدوده 1 میلیون و 600 هزار واحد به محدوده 1 میلیون و 500 هزار واحد عقب نشینی داشت. همایون دارابی فعال و کارشناس بازار سهام علت این عقب نشینی بازار و دستپاچگی سرمایه گذاران را این طور تحلیل کرد و به بورس 24 گفت: بازار سرمایه سیستمی پیچیده است که مجموعه ای از عوامل مختلف رفتار سیستم را تعیین می کند. در شرایط کنونی نیز روند بازار سهام با چند عامل مختلف روبرو است.
در بورس ما دید تکنیکال به دلیل ساده و فراگیر بودن در بین سرمایه گذاران مورد توجه است و موضوع مقاومت ها و حمایت ها روی بازار اثر گذار است و سیستم یک سیستم خود پیش بینی شونده محقق شونده است و مقاومت 1 میلیون و 600 هزار واحد شاخص در شرایط اکنون بر تصمیم سرمایه گذاران اثر گذار بود.
دارابی در ادامه افزود: از عوامل اثر گذار بعدی بر شرایط بازار باید به این نکته توجه داشت که سه گروه پالایشی، بانک و خودرو گروه های اثر گذار بر بازار هستند. در این بازه نیز گروه خودرو با توجه به ابهامات در معامله بلوک و شرایط حاکم بر آن شاهد اصلاح و استراحت است.
پالایشی ها هم با توجه به اینکه هنوز گزارشات شفافی ارائه ندادند همچنین بانکی ها هم چون هنوز صورت های مالی را ارایه ندادند در فاز انتظارند.
از طرف دیگر بازار با خبر ارز 4200 تومانی روبروشده است و ابهاماتی که در نرخ ها وجود دارد از جمله روغن، نان صنعتی، ماکارونی با تغییرات قیمتی روبرو هستند، تایید و تکذیب ها در خصوص افزایش نرخ ها مانند نرخ شوینده، نرخ لاستیک، نرخ روانکارها و ... وجود دارد و بازار هنوز در این خصوص دچار سردرگمی است.
وی گفت: موضوع دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار می دهد قیمت ارز است که با رشد قیمت روبرو است اما شاهد سرکوب قیمت ارز نیمایی هستیم که منجر به ایجاد رانتی بالاتر از ارز ترجیحی می شود. مجموع عوامل بالا منجر شد تا شاخص فعلا از 1 میلیون و 600 هزار واحد عبور نکند.
وی درباره صنایعی که می توانند پتانسیل بازدهی مناسبی داشته باشند گفت: در ایران صنایع وابسته به پترو پالایش و صنایع صادرات محور با توجه به فاصله نرخ ارز نیمایی و آزاد پتانسیل رشد را دارند.
صنایع غذایی، دارویی و شوینده پس از تعیین تکلیف نهایی در خصوص آثار حذف ارز ترجیحی می توانند روند صعودی را در پیش داشته باشند.
در بخش املاک و مستغلات هم نرخ ها رو به بالاست و می توان سهام ارزنده در این بخش یافت.
وی به صنعت سیمان هم اشاره کرد و گفت: در این صنعت هم با توجه به افزایش جریان وجوه نقد به دلیل عرضه سیمان در بورس کالا پتانسیل های خوبی در حال فعال شدن است و می توان انتظار جهش های خوبی را در عملکرد این شرکت ها متصور بود. در نتیجه شرکت هایی که مدیریت جریان نقدینگی و دارایی دارند می توانند گزینه های خوبی برای سرمایه گذاری باشند.
دارابی در خصوص آثار قطعی برق بر صنایع هم گفت: با توجه به اینکه شرکت ها تجربه قطعی را داشتند برای امسال آمادگی دارند و تمهیداتی را کم و بیش اندیشیده اند. از جمله انتقال زمان اورهال به تابستان، استفاده از برق اضطراری ، یا در سیمانی ها اکنون شرکت ها در حال دپوی کلینکر هستند و هر یک راهکارهای متفاوتی برای رویارویی با این موضوع در نظر گرفته اند تا حداقل آسیب را از این محل ببینند.
وی در خصوص چشم انداز بازار نیز گفت: بازار سرمایه جای عجله نیست و سهامداران باید با انتخاب سهام بنیادی و خوب با چاشنی صبر به بازدهی مطلوب برسند. سرمایه گذارانی که انتخاب درستی داشته باشند آینده خوبی را می توان برای آنها متصور بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.