بزرگترین صندوق جسورانه کشور در مسیر اعلام موجودیت
بورس24 : صبح امروز نشست خبری پذیره نویسی صندوق ارغوان با حضور مدیران شرکت سرمایهگذاری غدیر، تامین سرمایه دماوند و خبرنگاران رسانه ها برگزار شد.
امیر عباس حسینی مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری غدیر در نشست خبری پذیره نویسی صندوق جسورانه ارغوان در جمع خبرنگاران گفت: صندوق ارغوان برای تامین مالی اکوسیستم دانش بنیان غدیر در حوزه پروژه ها است و به عبارت دیگر در یک زنجیره ای از استارتاپ ها پروژه هایی معرفی می شوند ، سپس در قالب شتاب دهنده باید تامین مالی شوند.
وی گفت: موافقت اصولی و نهایی این صندوق انجام شده است و در خردادماه عرضه می شود و در قالب یونیت های صد هزار تومانی و با تامین مالی از بازار سرمایه آماده می شویم.
حسینی افزود: برای این که بتوانیم این پروژه هایی را که تعریف کردیم یا استارتاپ هایی که با آن ها مصاحبه شده است و برای انتخاب پروژه در مسیر قرار گرفته اند، مورد حمایت قرار گیرند و به این محصولات برسند.
به گفته وی، در خصوص سرمایه صندوق، برای جذب قسمت اول ۲۵۰ میلیارد تومان است، زمان زیادی نیاز نیست و در خرداد ماه عملیاتی می شود و بعد از آن امیدواریم با افزایش سقف سرمایه ۵۰۰ میلیارد تومان مجددا تامین مالی کنیم و سایز و اندازه پروژه هایی که حمایت می شوند و در مجموعه قرار می گیرند را بتوانیم بزرگتر نشان دهیم.
حسینی گفت: کلان روندهای مهم در این حوزه اصولا در سه موضوع حیاتی است، یکی از آنها موضوعات مرتبط با سلامت و غذا است که بخش هایی مثل بایوتک یا سلامت در حوزه بازنشستگان و غذا را شامل می شود و موضوع دوم هم در حوزه فینتک و تکنولوژی یا فناوری های مرتبط با مالی است به همین دلیل غدیر با ادغام مجموعه فناوری اطلاعات خودش در گروه مالی استراتژی تمرکز بر این دو حوزه را در گروه مالی تعقیب کرد و دلیل اصلی آن این بود که مهم ترین رکن توسعه دانش بنیان استفاده از ظرفیت صندوق های جسورانه و ریسک پذیر است برای اینکه برای پروژه ها و ایده ها تامین مالی کنند.
وی گفت: ما باید بتوانیم پیش بینی یا حداقل رصد کنیم بخشی از اتفاقاتی که در روندهای دنیا و کشور رخ می دهد و براساس آن حرکتمان را تنظیم کنیم و به همین دلیل رصدخانه فناوری غدیر تشکیل شد و با همکاری دانشگاه امیرکبیر این رصدخانه را توسعه دادیم و در کمتر از سه ماه آینده سایت مشترکی که با دانشگاه امیرکبیر داریم افتتاح می شود و مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته وی، وظیفه این رصدخانه، رصد اتفاقات، فناوری ها و حوزه های مرتبط با آینده پژوهی در مجموعه های مرتبط با غدیریعنی هلدینگ هایی که در زنجیره ارزش غذایی هستند و بخش دوم هم مجموعه هایی که به عنوان استراتژی های جدید ورود انتخاب شده قرار گرفتند.
حسینی گفت: در کنار این ها یک شتاب دهنده داریم و در همین زنجیره قرار گرفته است و در طی فرآیند توسعه دانش بنیان بعد از این که فرآیندهای انتخاب طی می شود و نهایتا به جایی می رسد که نیاز دارد از شتاب دهنده و ظرفیت ها استفاده شود، این اتفاق رخ می دهد.
وی گفت: با تکمیل این زنجیره، باید برای این پروژه ها تامین مالی می شد، بنابراین در صندوق بزرگ جسورانه ارغوان که ارزش آن ۲۵۰ میلیارد تومان است موافقت اصولی و مذاکرات آن شروع شد که در هفته آینده و اوایل خرداد ان شاء الله موافقت اصولی صادر می شود و عرضه خواهد شد .
وی گفت: دلیل عرضه استفاده از بازار سرمایه و شفافیت مرتبط با حضور ما در این حوزه است. بعد از تامین مالی ، مدیر اجرایی آن صندوق سرمایه گذاری دی vc غدیر وظیفه متولی گری تامین مالی پروژه های ریسک پذیر را برعهده میگیرد.
مدیر عامل سرمایهگذاری غدیر گفت: بحث اساسی در مجموعه گروه مالی غدیر و مجموعه سرمایه گذاری دی و زنجیره مرتبط آنها، حوزه های جدیدی است که غدیر روی آن تمرکز دارد به خصوص حوزه دارو و بایوتک و حوزه غذا و سلامت و تمرکز بر حوزه سلامت جامعه بازنشستگان کشور و با توجه به اینکه هرم سنی کشور هم به سمت بالا رفتن عدد متوسط سن پیش می رود.
میلاد فروغی مدیر عامل گروه مالی غدیر نیز افزود: ما از اواخر سال گذشته اقدام به اخذ مجوز یک صندوق جسورانه کردیم با سرمایه اولیه ۲۵۰ میلیارد تومان که دقیقا به عنوان بزرگترین صندوق جسورانه کشور در حال حاضر شناسایی میشود.
وی گفت: موسسین صندوق جسورانه ارغوان مرکب از ۳ گروه سرمایهگذاری است، شامل گروه مالی غدیر، گروه مالی ساتا و موسسه توانمندسازی نیروهای مسلح است. انشاالله براساس برنامهریزیهایی که صورت گرفته است و هماهنگیهایی که با فرابورس انجام شده است در ماه آینده ما پذیره نویسی واحدهای صندوق جسورانه ارغوان را خواهیم داشت.
فروغی ادامه داد: یکی از مهمترین نکاتی که در موفقیت صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه یا ونچر کپیتالها وجود دارد، بحث تیم تخصصی و وجود بهرهبرداری از محصولاتی است که از صندوقها سرمایهگذاری میکند.
به گفته وی، ما یک مجموعه تخصصی در ذیل گروه مالی غدیر داریم که این مجموعه، مجموعه سرمایهگذاری دی است ، که در زیر مجموعه این شرکت سرمایهگذاری ، ما هم شتابدهنده و هم رصدخانه و هم صندوق جسورانه و همچنین یک شرکت تامین سرمایه داریم.
وی گفت: شرکت تامین سرمایه دماوند وظیفه مدیریت این صندوق را بر عهده دارد. یکی از پارامترهایی که اثر گذار بر موفقیت صندوقهای جسورانه است وجود تیمهای تخصصی سرمایهگذاری است.
مدیر عامل گرومه مالی غدیر گفت: ما در حال حاضر در مجموعه سرمایهگذاری دی و در مجموعه گروه مالی و در سایر مجموعههایی که شرکای ما هستند از گروههای تخصصی بهرهمند هستیم که متخصصین صنایع مختلف هستند و بر اساس اولویتهایی که ما در صندوق جسورانه داریم که شامل حوزه سلامت و سایر حوزه ها است ، فعالیت می کند.
وی گفت: ما در حال حاضر تیمهای مجربی داریم که اقدام به بررسی و ارزیابی حوزههای مختلف سرمایهگذاری کرده اند و در حال حاضر هم چندین فرصت سرمایهگذاری شناسایی شده است و تلاش میکنند که فعالیت رسمی صندوق آغاز شود و در آن حوزهها سرمایهگذاری کنند.
فروغی افزود: یکی از موضوعات مهم دیگر بحث مصرفکنندگان یا بهرهبرداران از این حوزه است که ما متعلق به هلدینگهای بزرگی هستیم که در این هلدینگها طیف وسیعی از سرمایهگذاریها و صنایع وجود دارد که خیلی از نیازهای صنعتی و نیازهای سرمایهگذاری در حوزه دانشبنیان در همین مجموعهها و در همین شرکتهای تابع شناسایی میشوند و این به نوعی موفقیت سرمایهگذاری را برای ما تضمین میکند، چون تقریبا ما به یقین اطمینان داریم که محصولی یا ایده ای که در آن سرمایهگذاری میشود با درصد بالایی به موفقیت میرسد و مجموعههای خود ما از آن محصولات بهره میبرند.
فروغی گفت: در جلسات متعدد و مفصل کارشناسی این طرح مورد بررسی قرار گرفت، اولویت های سرمایه گذاری و حوزه های سرمایه گذاری مطرح شد. تیم تخصصی مجموعه فرابورس و سازمان بورس هم در این جلسات شرکت داشتند و همکاری دو جانبه ای شکل گرفت و با تعاملی که برقرار شد، توانستیم در یک زمان خیلی کوتاهی موافقت اصولی صندوق را دریافت کنیم و در هیئت پذیرش فرابورس این صندوق و طرح تجاری مورد پذیرش دوستان قرار بگیرد .
وی گفت: در ادامه کار قاعدتا ما همکاری و تعامل بیشتری را نیازمند هستیم به جهت این که این صندوق ها، صندوق های خاصی هستند و سرمایه گذاران خاصی دارند و هم از جهت بازدهی و طول عمر سرمایه گذاری نسبت به سایر صندوق های سرمایه گذاری متفاوت هستند.
فروغی گفت: امیدوار هستیم که در ادامه همین تعامل، هم جذب خوبی در این صندوق داشته باشیم و در ادامه بتوانیم منابع بیشتری را از طریق افزایش سقف صندوق در واحد زمانی مشخص داشته باشیم و بتوانیم در حوزه های مناسب سرمایهگذاری و با بازدهی مطلوب متمرکز باشیم.
وی گفت: امیدواریم، در زمان مناسب بتوانیم با ریسک سرمایهگذاری کنیم و ان شاءالله جزء صندوق های موفق جسورانه در کشور باشیم و تجربه ای برای سایر بخش ها که از همین ابزار و سایر ابزارهای نوین مالی برای توسعه سرمایهگذاری در حوزه دانش بنیان استفاده کنند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.