مدیر مالی «بوعلی» دقایقی پیش خبر مهمی درباره نهایی شدن گزارش افزایش سرمایه این شرکت از محل تجدید ارزیابی دارایی یکی از بهترین شرکت های پتروشیمی به بازار مخابره کرد...
بورس24 : شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با مدیریت جدید از اواخر سال ۱۳۹۷ با برنامه ریزی و انتخاب استراتژی های مختلف و تعیین اهداف متناوب تولید خود را که در سال ۱۳۹۷ در حد ظرفیت ۷۵ درصد بود با افزایش تولید و استمرار آن در سال ۱۴۰۰ به ۱۱۰ درصد ظرفیت اسمی رساند و همچنین سود ۲۳۰ میلیارد تومانی سال ۱۳۹۷ را در سال ۱۳۹۹ به مبلغ ۲۰۱۵۸ میلیارد تومان افزایش داد.
از زمان ورود به بورس با انسجام کامل همه ادارات و ایجاد هماهنگی ها شرکت به افشای کامل و به موقع اطلاعات پرداخت و توانست در این سه سال اخیر نظر قابل قبول حسابرس و بازرس قانونی را بدون بند حسابرسی دریافت نماید و در اولین سال ورود به بورس در جمع شرکت های برتر بورسی سال ۱۴۰۰ قرار گیرد.
بورس24 با محمد رحیمی پور مدیر مالی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا ضمن گفت و گویی مهمترین اقدامات شرکت در سال ۱۴۰۰ و برنامه های ۱۴۰۱ را اعلام کرد.
تغییرات اخیر در قیمت جهانی محصولات پتروشیمی بر محصولات تولیدی شرکت به ویژه برش های سبک و سنگین نیز اثر داشته است ؟ و چشم انداز قیمت های جهانی و قیمت های داخلی برش ها را چگونه می بینید ؟
مبنای محاسبه نرخ محصولات بر اساس قیمت های جهانی می باشد و تغییرات قیمتهای جهانی رابطه مستقیمی با قیمت فروش محصولات دارد . با توجه به شرایط سیاسی جهان پیش بینی می گردد قیمت نفت در محدوده ۱۰۰ دلار باقی بماند.
احیای احتمالی برجام چه تاثیراتی بر عملکرد شرکت به ویژه در حوزه صادرات خواهد داشت ؟
در صورت اجرای برجام روند صادرات تسهیل می گردد و بالطبع هزینه های جانبی فروش نیز کاهش خواهند یافت که موارد یاد شده منجر به افزایش سود دهی شرکت می شود.
دلیل کاهش مقداری و مبلغی فروش شرکت در اسفند ماه نسبت به ماه های قبل از آن چیست ؟
نوسان شدید قیمت نفت در اواخر بهمن و اسفند ماه ۱۴۰۰ باعث گردید خریداران تا تثبیت قیمت ها در خرید های خود با احتیاط بیشتری رفتار نمایند ، اکنون با توجه به تعادل نسبی موجود پیش بینی می گردد روند فروش محصولات بهبود یابد.لازم است بدانید تولید محصولات شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۰ با ۳۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل، به ۱۱۰ درصد ظرفیت طراحی و ۱میلیون و ۸۹۰ هزارتن رسی که یک رکورد جدید به حساب می آید.
افزون بر این ، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در 1 ماهه منتهی به فروردین از فروش محصولات خود 1612 میلیارد تومان درآمد کسب نمود . هم چنین مبلغ فروش این شرکت در مدت 1 ماهه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 148 درصد رشد داشته است.
رشد همزمان نرخ فروش محصولات و قیمت نفتا به عنوان اصلی ترین ماده اولیه چه تاثیری بر حاشیه سود عملیاتی شرکت دارد ؟
با توجه به تناسب قیمت خوراک و قیمت های فروش محصولات رشد قیمت ها تاثیر محسوس در سود شرکت ندارد.
قوانین وضع شده در خصوص نرخ انرژی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ چه تاثیراتی بر عملکرد شرکت پتروشیمی بوعلی سینا دارد ؟
با توجه به این که پیش از ۹۵ درصد از قیمت بهای تمام شده محصولات شرکت مربوط به مواد خام نفتی می باشد ، افزایش نرخ انرژی هر چند که باعث کاهش سود شرکت می گردد اما میزان آن قابل توجه نخواهد بود.
افتتاح پروژه مخزن C۲۰۰۱ در ماه های اخیر چه تاثیراتی بر سود و زیان شرکت در سال ۱۴۰۱ دارد ؟
افزایش حجم ذخیره سازی خوراک و کمک به استمرار و پیوستگی تولید دارد و همچنین باعث کمک به مدیریت نگهداری خوراک با توجه به توسانات قیمتهای جهانی را برای شرکت فراهم می آورد.
وضعیت ذخایر ارزی شرکت در حال حاضر چگونه است ؟ آیا باید منتظر رشد درآمدهای شرکت از محل تسعیر ارز در صورت های مالی ۱۳ ماهه باشیم ؟
مطالبات ارزی شرکت عمدتا از کارگزار فروش و از محل فروش های صادراتی می باشد که ارزهای حاصل از این محل بر اساس دستور العمل های بانک مرکزی و در راستای ایفای تعهدات ارزی از طریق سامانه نیما بفروش می رسد . با توجه به نوسان کم قیمت ارز در سال ۱۴۰۰ پیش بینی می گردد در دوره گزارشگری ۱۴۰۰ مبلغ قابل توجهی بابت سود یا زیان تسعیر شناسایی نشود.
پتروشیمی بوعلی سینا نیز همچون برخی دیگر از شرکت های زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس برنامه ای برای تجدید ارزیابی دارایی های خود دارد ؟
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا قصد دارد جهت بهبود ساختار مالی سرمایه گذاری های بلند مدت خود را مورد تجدید ارزیابی دارایی ها ( سهام پتروشیمی تندگویان) قرار بدهد، که میزان این افزایش سرمایه ۳۰۰ درصد خواهد بود. مدل تجدید ارزیابی مشابه تجدید ارزیابی آریا ساسول در افزایش سرمایه پتروشیمی پارس است که ما هم در حال انجام آن هستیم.
در حال حاضربا یک تامین سرمایه قرارداد متعقد گردید وکارشناس معین شد و در حال تهیه گزارش هستند. همین امروز گزارش ارزشگذاری را از کارشناس دریافت خواهد شد.
گفتنی است ، پتروشیمی بوعلی در حالی قصد افزایش سرمایه دارد که این افزایش سرمایه 300 درصدی از طریق مازاد ارزش سرمایه گذاری ها در پتروشیمی تند گویان بوده و مدل این نوع افزایش سرمایه را پیش از این آریاساسول انجام و موفقیت بسیار خوبی در این نوع افزایش سرمایه داشت و به عبارتی به روز رسانی دارایی های ارزشمند محسوب می شود.
«بوعلی» حدود 12 درصد «شگویا» را در اختیار دارد.
ارزش بازار «بوعلی» اکنون حدود 32 همت است ، در حال که ارزش بازار «شگویا» 30 همت می باشد ؛ یعنی «بوعلی» صاحب 4 همت «شگویا» است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.