پیشبینی بازار امروز کمی دشوار است؛ چراکه از یکسو تحرکات دقایق پایانی بازار دوشنبه را داریم و از سوی دیگر افت جدی قیمت نفت و کامودیتیها در بازارهای جهانی ! لذا احتمالا برای امروز بازار به دو دسته تقسیم گردد و نمادهای تولیدکننده محصولات داخلی و بطور کل صنایع متوسط و کوچک تقاضای بهتری داشته باشند و در صنایع بزرگ بازار شاهد معاملاتی نوسانی با رگههایی از عرضه باشیم.
بورس24 : بورس تهران معاملات دومین روز کاری هفته را با فشار اندک عرضه و عقبگرد حدود 2.500 واحدی شاخص استارت زد اما مطابق با انتظار به مرور روند عرضه و تقاضا سر و شکل بهتری گرفت و نماگر اصلی بازار موفق شد کل افت اشاره شده را با رشد 2.500 واحدی تعویض نماید. در این روز شاخص هموزن رشد نزدیک به 0.8 درصدی را ثبت کرد. ارزش معاملات به 5.600 میلیارد تومان بالغ گردید و نزدیک به 50 میلیارد تومان پول جدید وارد تالار شیشهای شد. اما امروز درخصوص یک مطلب مهم بحث خواهیم کرد و مروری بر خاطرات و تحولات 20 ماه گذشته خواهیم داشت ...
اواسط مرداد سال 99 بود که طی 10 روز کاری حقوقیها و کدهای حقیقی خاص در مثبت و منفیها، ترمز رشد بازار را به دلیل تشکیل حباب قیمتی به بدترین شکل ممکن کشیدند. (البته قدیمیهای بازار با چنین رفتارهایی به خوبی آشنایی دارند !) در آن مقطع دلار در سطوح 21 هزار تومانی قرار داشت و سکه نیز در قیمتهای 10 میلیون تومان معامله میگردید. از آن زمان تاکنون در حدود 20 ماه میگذرد. شاید بد نباشد نگاهی به تحولات 20 ماه اخیر داشته باشیم !
قیمت هر دلار آمریکا با رشد 35 درصدی به 28 هزار تومان رسیده است. سکه نیز با رشد 30 درصدی در قیمتهای بیش از 13 میلیون تومان معامله میشود. و احتمالا در پایان سال یک رشد دیگر در قیمت ارز و طلا داشته باشیم. خیلی به اظهارنظر برخی به ظاهر اقتصاددان که انتظار سقوط دلار تا سطوح 20 هزار تومان را داشتند، توجه نکنید ! چراکه نقدینگی در حال رسیدن به سطح 5.000 همت است و دولت هم راهکار مشخصی برای مدیریت نقدینگی ندارد. ضمن اینکه بانک مرکزی هم با اعلام نرخ تسعیر ارز، کف دلار را در سطوح 25 هزار تومان بسته است.
از آن مقطع قیمت مسکن در حدود 100 درصد رشد داشته و در بازار خودرو شاهد رشد افسارگسیخته قیمتها هستیم. تا جایی که پراید هم در حال تبدیل شدن به یک کالای لوکس است ! و تنها این سهام است که با انواع و اقسام دستکاری قیمت، افت 50 تا 80 درصدی و حتی در برخی از نمادها سقوط 90 درصدی را تجربه کرده و این در شرایطی است که نفت با جهش 50 درصدی به بیش از 100 دلار در بشکه رسیده و در سایر کامودیتیها نیز میزان رشد قیمتها از 20 تا 100 درصد بوده است.
فراموش نکنیم که با رشد قیمت ارز و تحولات مثبت در بازارهای جهانی، سود شرکتها رشد کرده و این روند ادامه خواهد داشت. هر چند که دولت بیپول به سود صنایع و شرکتهای دارای مارجین سود مناسب، چشم دوخته و هر از گاهی با اعلام مصوبات شبانه، دست در جیب سهامداران غنی و فقیر میکند و نسبت به این موضوع هم باکی ندارد ! بطور قطع تورم دو سال گذشته را با گوشت و پوست خود حس کردهاید.
طبق اعلام مرکز آمار، تورم 12 ماهه منتهی به اسفند 99 در حدود 36 درصد و تورم 12 ماهه منتهی به اسفند 1400 در حدود 40 درصد گزارش شده است. این آمار چندان قابل اتکا نیست و بانک مرکزی مدتها است که گزارش نرخ تورم را صرفا برای دولت و مجلس ارسال میکند و همه میدانیم که میزان تورم واقعی در 2 سال گذشته فراتر از آمار و ارقام اعلامی است. و حتما هم میدانید که با حذف ارز 4.200 تومانی و رشد 30 درصدی نرخ کرایه مسافر و 35 درصدی نرخ حمل بار (بدون بحث افزایش نرخ بنزین و حاملهای انرژی) چه در انتظار اقتصاد کشور خواهد بود.
بنابراین در چنین شرایطی بهتر است به جای بروز رفتار هیجانی، دستپاچگی در خرید و فروش، به دنبال تدوین استراتژی منطقی، اصلاح پرتفوی و خرید سهام مناسب (با ریسک به ریوارد جذاب تکنیکی یا بنیادی) باشید. قیمتهای ثبت شده در روزهای پایانی اسفند، کف قیمت در اکثر نمادها بوده و بعید است مجددا تکرار شود !
بازار چیزی برای از دست دادن ندارد و تمرکز صرف بر روی اعداد و ارقام شاخص کل نمیتواند راهگشا باشد. این بازار فارغ از "شیطنت نوسانگیران" ، "چیدمان اردرهای ترس توسط سفتهبازان" و "دستکاریهای قیمتی که روی تابلوی معاملات مشاهده میشود"، بدهکاری بزرگی به جامعه سهامداری دارد.
اما پیشبینی بازار امروز کمی دشوار است؛ چراکه از یکسو تحرکات دقایق پایانی بازار دوشنبه را داریم و از سوی دیگر افت جدی قیمت نفت و کامودیتیها در بازارهای جهانی ! لذا احتمالا برای امروز بازار به دو دسته تقسیم گردد و نمادهای تولیدکننده محصولات داخلی و بطور کل صنایع متوسط و کوچک تقاضای بهتری داشته باشند و در صنایع بزرگ بازار شاهد معاملاتی نوسانی با رگههایی از عرضه باشیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.