Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

تا پایان آذرماه 28 جلسه هیئت پذیرش برگزار شده که میانگین ماهانه سه الی 4 جلسه بوده است. حاصل این جلسات پذیرش تقریبا 30 شرکت در فرابورس بوده که متوسط سرمایه ثبت‌شده هر شرکت حدود 1200 میلیارد تومان است.

تامین مالی 4 هزار میلیارد تومانی 16 شرکت در فرابورس

بورس24 : حجت اسماعیل‌زاده معاون پذیرش فرابورس ایران درباره عملکرد 9 ماهه شرکت فرابورس گفت: تا پایان آذرماه 28 جلسه هیئت پذیرش برگزار شده که میانگین ماهانه سه الی 4 جلسه بوده است. حاصل این جلسات پذیرش تقریبا 30 شرکت در فرابورس بوده که متوسط سرمایه ثبت‌شده هر شرکت حدود 1200 میلیارد تومان است.

وی با اشاره به اینکه طی 9 ماهه امسال 32 شرکت پذیرش و به مرحله درج رسیده‌اند، افزود: این نمادها به تدریج آماده عرضه می‌شوند، همچنین 13 شرکت هم در این 9 ماه عرضه اولیه و گشایش نماد شده‌اند، به‌این‌ترتیب که 3 شرکت با ارتقا از بازارپایه به بازارهای اصلی فرابورس، گشایش نماد و 10 نماد هم عرضه اولیه شدند.

اسماعیل‌زاده ضمن تاکید بر اینکه 10 نماد فوق تامین مالی بالغ بر 3 هزار و 250 میلیارد تومان را در فرابورس رقم زدند، ابراز داشت: طی این مدت 6 شرکت هم پذیره‌نویسی شده که شامل 5 شرکت بیمه‌ای و یک شرکت تامین سرمایه بوده و مجموعا حدود 520 میلیارد تومان هم از طریق پذیره‌نویسی تامین مالی کردند. در این مدت 7 شرکت در بازار پایه درج شده و درج 4 معامله در بازار دارایی فکری در حال انجام است. همچنین روی شرکت‌های بازار پایه برای انتقال به بازار اصلی تمرکز شده تا با بررسی آن‌ها شرکت‌هایی که حایز شرایط بودند به بازار اصلی منتقل شوند. در روند این بررسی‌ها 6 شرکت پذیرش و در ماه‌های آینده به بازارهای اصلی منتقل خواهند شد.

«تجلی» چه زمانی قابل معامله می‌شود و آخرین وضعیت ورود سرخابی ها به فرابورس چیست؟

وی در پاسخ به پرسشی پیرامون زمان گشایش نماد تجلی به عنوان دومین شرکت پروژه‌ای فرابورس گفت: تجلی در حال طی مراحل ثبت افزایش سرمایه است و با اتمام این مرحله گشایش نماد تجلی به‌زودی انجام خواهد شد.

او همچنین درباره روند پذیرش دو تیم باشگاهی استقلال و پرسپولیس در فرابورس گفت: مدت‌هاست بحث ورود دو تیم ورزشی استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه وجود دارد و در ابتدا بحث پذیرش این شرکت‌ها در بازار اصلی مطرح بود اما با توجه به مختصات مالی غیراستاندارد این دو تیم ورزشی، آن‌ها امکان حضور در بازار اصلی را ندارند. اما بعد از جمع‌بندی‌ها قرار شد این شرکت‌ها پس از درج، ابتدا وارد بازارپایه شوند.

اسماعیل‌زاده با اشاره به اینکه این شرکت‌ها به دلیل شرایط خاص و ویژگی‌هایی که دارند دارای فرایند کندی در پذیرش هستند، گفت: در حال حاضر نیز دو تیم استقلال و پرسپولیس فرایند سهامی عام شدن را در سازمان بورس طی می‌کنند و درصورتی‌که طی این فرایند با سرعت انجام شود و به سهامی عام تبدیل شوند در کمیته درج فرابورس مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

وی درباره زمان ورود این دو تیم به بازار سرمایه گفت: درباره این‌گونه شرکت‌ها نمی‌توان زمان دقیقی را اعلام کرد اما استقلال و پرسپولیس فعلا در حال طی فرایند سهامی عام شدن نزد سازمان بورس هستند.

بازار توافقی راه‌اندازی می‌شود

معاون پذیرش فرابورس ایران در پاسخ به چالش‌ مطرح ‌شده درباره وجود بستری برای شرکت های نوپا از توافق با سازمان بورس در خصوص فعال کردن ظرفیت بازار توافقی خبر داد و عنوان کرد: ظرف حداکثر یک ماه نسخه‌های اولیه این توافق منتشر خواهد شد. بخش عمده‌ای از چالش‌های مورد اشاره با تشکیل این بازار برطرف می‌شود. در این بازار شرکت‌هایی که لزوما ممکن است چتر ناشرانی نداشته باشد اما معاملات آن در بازار سرمایه ضبط می‌شود وجود خواهند داشت. حتی پیگیریم که در بستر فرابورس برای معاملات شرکت‌های سهامی خاص هم زمینه‌ای فراهم کنیم.

احتمال جداسازی SME از بازارپایه

اسماعیل‌زاده در پایان با اشاره به اینکه تمرکز بر بخش OTC دغدغه سطوح بالای مدیریتی فرابورس است، عنوان کرد: این صحت دارد که چشم‌انداز فرابورس از زمان شکل‌گیری تاکنون تغییر کرده است. در حال حاضر قسمت بورس وجود دارد اما در مورد قسمت «فرا» یا OTC باید کار شود. اکنون روی روان‌تر شدن بازار پایه و SME کار می‌کنیم و ممکن است ‌‌SME‌ کلا جدا شده و روی سامانه دیگری برود.

او با اشاره به اینکه در یک سال و نیم گذشته برای 500 شرکت درخواست پذیرش داشتیم گفت: اما مشکل اصلی ما در عرضه اتفاق می‌افتد و به‌این‌ترتیب شرکت‌ها به لغو پذیرش می‌خورند و سیستم دچار اختلال می‌شود. در حال ارتقای سامانه‌های پذیرش هستیم تا هم تعاملی‌تر شده و هم سرعت ارتقا افزایش یابد.

برنامه فرابورس برای تغییر ارزیابی مشاوران پذیرش

معاون پذیرش فرابورس با انتقاد از اینکه گاهی مشاوران پذیرش حتی از شرکت‌ها بازدید نمی‌کنند، تصریح کرد: پیشنهادهایی در مورد تغییر سازوکار اقتصاد مشاوران پذیرش وجود دارد که امید است سازمان بورس در این زمینه مساعدت کند.

او همچنین توضیحاتی در خصوص برنامه‌های جدید فرابورس در مورد ارزیابی مشاوران پذیرش ارائه کرده و گفت: با هیات پذیرش کاری را در جهت ارزیابی 360 درجه برای مشاوران پذیرش پیش می‌بریم. به‌این‌ترتیب مشاوران از سوی هیات پذیرش، واحد پذیرش و متقاضی ارزیابی می‌شوند و خود مشاور خودارزیابی را انجام می‌دهد. در این راستا قرار است هیات مدیره حمایت کند که مشاورانی که حائز رتبه‌بندی نشوند امکان کار با فرابورس را نداشته باشند.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24