با استفاده از ابزارهای بازار سرمایه میتوان تامین مالی تولید و توسعه را انجام داد و هدف شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات همین است. در عین حال، مردم نیز در پروژههای پربازده شریک میشوند.خوشبختانه موانع برطرف شد و به نظر میرسد با این کار شرکتهای پروژه محور دیگری وارد بورس شوند و از منابع بازار سرمایه استفاده شود.
بورس24 : نشست خبری پذیرهنویسی سهام شرکت «تجلی» در فرابورس با حضور مدیرعامل این شرکت و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) و دیگر مدیران شرکت های زیر مجموعه و اعضای هیات مدیره برگزار شد.
امیرحسین نادری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در نشست خبری پذیرهنویسی سهام شرکت تجلی گفت:شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بهعنوان بزرگترین شرکت سرمایهگذاری در حوزه صنایع معدنی اولین شرکت سهامی عام پروژه را در بازار سرمایه عرضه میکند. هدف از عرضه سهام تجلی، هدایت نقدینگی به سمت پروژههای بزرگ و مشارکت مردم در تولید و آبادانی کشور است.
وی گفت:با استفاده از ابزارهای بازار سرمایه میتوان تامین مالی تولید و توسعه را انجام داد و هدف شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات همین است. در عین حال، مردم نیز در پروژههای پربازده شریک میشوند.خوشبختانه موانع برطرف شد و به نظر میرسد با این کار شرکتهای پروژه محور دیگری وارد بورس شوند و از منابع بازار سرمایه استفاده شود.
نادری گفت: سیل نقدینگی موجود میتواند مخرب یا سازنده باشد؛ کاهش ارزش ریال در مقابل ارز خارجی فرصت بیبدیلی در زمینه صادرات ایجاد کرده است.قیمت کامودیتیها امروز در بالاترین حالت است و درآمد شرکتهای معدنی در هیچ دورهای به این اندازه نبوده اما باید از این فرصت استفاده کرد.
نادری گفت: سالها پیش عمده تامین نقدینگی به بازار پول محدود بود اما امروز بازار سرمایه محلی برای تامین مالی است آن هم به واسطه ابزارهایی همچون اوراق صکوک است.این شرکت فرصت مناسبی است تا بتوانیم از پتانسیل کشور بهرهبرداری کنیم؛ در واقع با توجه به سرمایه مردم پروژههایی تعریف و تولید شغل و ثروت ملی میکند.
وی گفت:مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) درباره میزان استقبال مردم از سهام «تجلی» گفت: همه به خاطر داریم در بازار سرمایه مدیران شرکتها سود واقعی را اعلام میکردند اما اتفاقی که اینبار رخ داد آن بود که مدیران به تعهد خود رسیده بودند اما فضای کسبوکار به سمتی رفت که مردم از آن خارج میشدند. به هر حال بورس نماد وضعیت اقتصادی کشور است.بسیاری از مسائل در خارج از بورس است اما در حال حاضر شرکتها یک قانونمندی مشخصی دارند و بورس نظارت دارد و شرکتها به موضوعی که اعلام میکنند میرسند.
نادری گفت: شرکت «تجلی توسعه معادن و فلزات» باید با ۱۰ برابر این سرمایه وارد میشد اما به واسطه بحث احتیاط شرایط را بررسی و بعید است مشکلی در این زمینه داشته باشیم. خوشبختانه سهامهای معدنی خوشنامترین سهامها در بازار سرمایه هستند.
تجلی ۵ با پروژه بزرگ
در ادامه این نشست خبری مرتضی علی اکبری مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات گفت:شرکت تجلی ۵ پروژه بزرگ زنجیره فولاد را در قالب سه شرکت فولاد سرمد ابرکوه، فولاد شرق خراسان و فولاد غرب ایرانیان در دست احداث دارد و از افزایش سرمایه برای تامین منابع این پروژههای بزرگ استفاده میکند.
وی ادامه داد: درصد پیشرفت فیزیکی این پروژهها باعث افزایش قیمت سهام تجلی در تابلوی فرابورس خواهد شد و این شرکت بهترین پروژهها را از کنسانترهسازی تا گندلهسازی، تولید آهن اسفنجی و تولید محصولات فولادی در تملک خود دارد. «تجلی» از سویی عرضه اولیه و از سویی دیگر افزایش سرمایه و سلب حق تقدم را دارا است.
وی افزود: سرمایهگذاران به دنبال آن بودند که پروژههایی در «تجلی» معرفی شود که هم توجیه اقتصادی داشته و هم بتواند در عرضه اولیه برای خرید سهام جذاب باشد.زنجیره فولاد از معدن تا فولاد در «تجلی» وجود دارد این شرکت با حضور سهامدارانی همچون ومعادن، چادرملو و گل گهر شکل گرفته است.«چادرملو» سهم خوبی در «تجلی» داشته و همیشه به عنوان سهامدار اصلی ما در کنار ما بوده است. «گلگهر» نیز پشتیبانیهای خوبی داشته است.
وی گفت: سهام تجلی خواهان زیاد دارد و با قیمت ۱۰۰ تومان به ازای هر سهم عرضه میشود. در بدترین شرایط بازار بورس هم قیمت سهام تجلی پایینتر از ۱۰۰ تومان نخواهد آمد و پایینتر از این قیمت، سهامداران عمده سهام را خریداری خواهند کرد. ضمن اینکه یک سال پیشرفت پروژههای تجلی در ارزشگذاری سهام این شرکت لحاظ نشده و سهام تجلی کاملا ارزنده است.
علی اکبری گفت: افزایش سرمایه بعدی شرکت در سال جاری نیست اما در ۶ ماهه ابتدایی سال آینده انجام میشود ،در روز اول پذیره نویسی ۱۰ هزار سهم معادل یک میلیون تومان قابل خرید است و در روز بعد درصورت معامله، تا سقف ۶۲میلیون سهم به ازای هر نفر سهام به قیمت اسمی ۱۰۰ تومان قابل خرید است.
وی افزود:این عرضه به قیمت اسمی است و سهامداران بلندمدت میتوانند از مزایای آن استفاده کنند. این سهم شرکای مطمئنی دارد و سهامداران شریک، چادرملو،گل گهر و ومعادن خواهند بود که امتحان خود را در پروژه محصولات امتحان خود را پس داده اند.
در ادامه ناصر تقیزاده مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در نشست خبری پذیرهنویسی سهام شرکت تجلی گفت: متاسفانه کشور با خشکسالی روبرو است و با اهتمام دولت و شرکتها، امیدوارم پروژههای انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی و خراسان تداوم یابد و خطوط جدید هم به زودی اجرایی شود.
اخبار خوب از ممبران در راه است
وی گفت: شرکت تجلی اولین شرکت پروژه محور بازار سرمایه است که راه را برای شرکتهای پروژه محور مشابه در بازار بورس باز خواهد کرد. چادرملو هم سهامدار تجلی و هم شریک استراتژیک آن است. ما خیلی به آینده تجلی و اهداف توسعه ای آن امیدواریم.
تقی زاده افزود: چادرملو به زودی خبرهای خوبی در حوزه تولید ممبران آبشیرینکن در کشور اعلام میکند و کشور در این زمینه به خودکفایی میرسد. با تولید ممبران در داخل کشور، هزینه تمام شده شیرینسازی آب دریا پایین میآید که خبر بسیار خوشحال کنندهای برای صنایع و اقتصاد کشور است.چادرملو حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید تعریف و عمده پیمانکاران آن مشخص و مابقی تا پایان سال مشخص میشود.
وی افزود: اولویت قطعی ما برای این پروژهها همکاری با شرکت «تجلی» خواهد بود و ما این شرکت را از خود میدانیم. امیدوار هستیم در بحران فعلی ما با تولید، اشتغال و صادرات باری را از دوش مردم برداریم.ساخت ممبران انتقال آب را کم هزینه میکند
ناصر تقیزاده نیز درباره قیمتها گفت: ما همیشه سودده بودهایم و در مقاطعی سوددهی بالا و در زمانی کم خواهد بود اگر حساسیت بالا باشد نمیتوان فعالیت داشت و از فرصتها استفاده کرد.
وی درباره انتقال آب نیز گفت: ما امروز در یزد برای تولید از آب خلیج فارس استفاده میکنیم و از چاهها تنها در مواقع ضروری استفاده میشود.باید پروژههای انتقال داخلی آب نیز به سرعت اجرایی شود و ما نیز در این امر ملی مشارکت جدی و فعال خواهیم داشت.
مدیرعامل چادرملو گفت: به دنبال حضور در بخش فولادهای آلیاژی بوده و در آینده نزدیک به سمت بخشهایی خواهیم رفت که ارزش افزوده بیشتری دارد زیرا ما یک بنگاه اقتصادی هستیم و در پروژههایی که سودده باشد، سرمایهگذاری خواهیم کرد.
تقیزاده گفت: امروز برای ساخت ممبران با همراهی شرکتهای روسی و چینی وارد مذاکره شده و با ساخت این قطعه میتوان هزینه انتقال آب را اقتصادی کرد. طی یک سال و نیم آینده این تکنولوژی وارد ایران شده از واردات آن بینیاز میشویم. امیدواریم طرح انتقال آب تا چهارسال آینده به نتیجه برسد.
وی گفت: در این زمینه با دانشگاه امیرکبیر همکاریهایی داشتیم تا با تفاهمنامه منعقد شده روشهای کار ما را رصد کنند. دانشگاه باید به داخل صنعت آمده و صنعت باید پذیرای آن باشد
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.