Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

وی از اهداف شاخص صکوک فرابورس ایران را فراهم‌کردن امکان ایجاد صندوق‌های مبتنی بر شاخص، انجام تحقیقات علمی و دانشگاهی، ساده‌کردن تحلیل برای سرمایه‌گذاران خرد جهت تصمیم در مورد سرمایه‌گذاری در بازار بدهی و دقیق‌تر کردن ارزشگذاری‌ها به کمک تعیین معیاری برای نرخ بازده بدون ریسک عنوان کرد.

مدیرعامل فرابورس ایران در پانزدهمین اجلاس بورس‌های OICE عنوان کرد؛ اعلام نرخ بازده سرمایه‌گذاری بدون ریسک با شاخص سیندکس

بورس24 : مدیرعامل فرابورس ایران در جریان سخنرانی در پانزدهمین اجلاس سالانه بورس‌های اوراق بهادار کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی (OICEF) به بررسی آخرین وضعیت بازار بدهی ایران و رابطه دو سویه بازار سرمایه و بازار پول در کشور پرداخت.

امیر هامونی به عنوان تنها نماینده ایران در این اجلاس بین‌المللی که تماما مجازی برگزار شد، با بررسی سهم ناشران مختلف در بازار بدهی کشورمان از سال‌2016 تا 2021 گفت: در سال 2016 حدود 25 درصد از بازار بدهی کشور مربوط به سیستم بانکی، 14 درصد دولت، 13 درصد بخش خصوصی، 8 درصد شهرداری و 41 درصد مربوط به سازمان‌های دولتی بود.

وی در این همایش با اشاره به اینکه این ارقام در سال‌های بعدی تغییر کرده و وزن تامین مالی دولت در بازار بدهی کشور افزایش یافته است، عنوان کرد: دولت در حال حاضر بزرگترین ناشر اوراق بدهی است به طوری که در سال 2021، سهم 74 درصدی از بازار بدهی را در اختیار دارد و سهم بخش خصوصی نیز به 23 درصد رسیده است.

هامونی سپس به تنوع ابزارهای مالی مورد استفاده دولت در 6 سال اخیر اشاره کرد و گفت: اوراق مرابحه عام دولت و اسناد خزانه اسلامی در حال حاضر بیشترین سهم از انواع اوراق بدهی منتشره توسط دولت را در بازار سرمایه دارد و این اوراق به طور کلی شامل اوراق اجاره، مرابحه، اسناد خزانه، اوراق مرابحه عام، منفعت، سلف و اوراق مشارکت است.

تعاملات دوسویه بازار سرمایه و پول در ایران

مدیرعامل فرابورس با تاکید بر اینکه تعادل در بازار پول و سرمایه در ایران یک موضوع کلیدی است، اظهار کرد: هر دو بازار به گونه‌ای در هم تنیده شده‌اند به نحوی که می‌توان از طریق تغییر سیاست‌های یک بازار به تقویت بازار دیگر دست یافت.

وی با اعلام اینکه عملکرد بانک و بازار سرمایه قابل تعویض نیست، گفت: بررسی‌ها نشان داده است که گسترش بازار سرمایه، منابع مالی بانک‌ها را توسعه می‌دهد و بانک‌ها نیز از طریق اعطای وام موجب تقویت بازار سرمایه می‌شوند.

وی رابطه دیگر بازار سرمایه و پول را مدیریت نرخ سود دانست و ادامه داد: به عنوان مثال عملیات بازار باز یکی از راه‌های ارتباطی میان بازار پول و سرمایه است، در این فرایند بانک مرکزی اجازه نمی‌دهد نرخ سود نوسانی بیشتر یا کمتر از نرخ سیاستی تعیین شده توسط این بانک داشته باشد.

مدیرعامل فرابورس درباره سازوکار عملیات بازار باز توضیح داد: در جریان عملیات بازار باز مبتنی بر توافق بازخرید اسلامی، بانک تجاری در قبال منابع پولی که از بانک مرکزی دریافت می‌کند، باید اوراقش را به مالکیت بانک مرکزی درآورد که در این فرایند یک معامله انجام می‌شود، همچنین با اتمام مهلت پرداخت که معمولا دوره‌های کوتاه‌مدت چند روزه است، این فرآیند مجددا به صورت معکوس انجام شده و بازهم یک معامله انجام می‌شود.

به گفته هامونی بر اساس قوانین معاملات بازارهای مالی اسلامی باید مالکیت اوراق در عملیات بازار باز منتقل شود که این روند در بستر فرابورس انجام و ارزش معاملات آن به صورت روزانه و هفتگی ثبت می‌شود.

هامونی همچنین اقدامات دیگر فرابورس را برای انجام عملیات بازار باز شامل راه‌اندازی شاخص صکوک (سیندکس) در فرابورس، طراحی قرارداد بازخرید اسلامی و نمودار بازدهی اوراق بدهی به عنوان ابزار تجزیه و تحلیل داده اعلام کرد.

مدیرعامل فرابورس درباره مزیت‌های شاخص صکوک نیز بیان کرد: این شاخص می‌تواند بازده سرمایه‌گذاری بدون ریسک در بازار سرمایه را اعلام کند و مبنای محاسبه آن اوراق دولتی، اسناد خزانه، اوراق کوتاه‌مدت و بلندمدت و ترکیب آن‌هاست.

وی از اهداف شاخص صکوک فرابورس ایران را فراهم‌کردن امکان ایجاد صندوق‌های مبتنی بر شاخص، انجام تحقیقات علمی و دانشگاهی، ساده‌کردن تحلیل برای سرمایه‌گذاران خرد جهت تصمیم در مورد سرمایه‌گذاری در بازار بدهی و دقیق‌تر کردن ارزشگذاری‌ها به کمک تعیین معیاری برای نرخ بازده بدون ریسک عنوان کرد.

هامونی از دیگر اقدامات مهم فرابورس را به عنوان همکاری مشترک با بازار پول شامل انتشار اوراق رهنی (MBS)، مشارکت در راه‌اندازی بازار متشکل معاملات ارز ایران، پذیرش اوراق تسهیلات مسکن بانک‌های مسکن و ملی، افزایش ساعت معاملات بازار بدهی تا ساعت‌ 15:00 به منظور هماهنگی بیشتر با سیستم بانکی و نیز طراحی نمودار بازدهی اوراق بدهی اعلام کرد.

لازم به ذکر است کانون بورس‌های اوراق بهادار کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی یک کانال ارتباطی برای نمایندگان سازمان‌ها و موسسات مالی کشورهای عضو OICEF برای تبادل نظر پیرامون همکاری‌های‌ بین‌المللی و به اشتراک‌گذاری تجارب است. این کانون هر ساله اقدام به برگزاری اجلاس میان اعضا در استانبول ترکیه می‌کند که اجلاس امسال به صورت تماما مجازی برگزار شد.

منبع: فرابورس ایران

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24