شرکتهایی که شرایط پذیرش داشته باشند، میتوانند سهام خود را در بورس عرضه کنند و هیچ محدودیتی از سوی بورس برایشان وجود ندارد. این شرکتها تنها باید از شفافیت بیشتری برخوردار باشند، زیرا مردم به تابلوی بورس اعتماد میکنند. بنابراین، سودهایی که شرکتها اعلام میکنند، باید واقعی باشد تا اعتماد مردم بیشتر جلب شود.
بورس24 : شرکتهایی که شرایط پذیرش داشته باشند، میتوانند سهام خود را در بورس عرضه کنند و هیچ محدودیتی از سوی بورس برایشان وجود ندارد. این شرکتها تنها باید از شفافیت بیشتری برخوردار باشند، زیرا مردم به تابلوی بورس اعتماد میکنند. بنابراین، سودهایی که شرکتها اعلام میکنند، باید واقعی باشد تا اعتماد مردم بیشتر جلب شود.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، علی صحرایی در حاشیه مراسم عرضه اولیه شرکت سپید ماکیان در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: شرکتهایی که شفافیت مالی بیشتری داشته باشند، میتوانند به لیست شرکتهای حاضر در بازار سرمایه افزوده شوند و سهام خود را در بورس ارائه کنند.
وی از شرکت سپید ماکیان به عنوان چهارمین عرضه اولیه در سال ۱۴۰۰ یاد کرد و افزود: طی روز جاری، ۱۵ درصد از سهام شرکت سپید ماکیان در نماد «سپید» برای نخستین بار عرضه شد، به این ترتیب ۲۱۰۰ میلیارد تومان به ارزش بازار افزوده شد.
صحرایی از «شستا» به عنوان بزرگ ترین عرضه اولیه تاریخ بورس یاد کرد و اذعان داشت: از سال گذشته مصادف با عرضه اولیه «شستا»، شمار بسیاری وارد بورس شدند. عرضه اولیه در بازارسرمایه با روش سفارش خرید یا همان بوک بیلدینگ انجام میشود. در این روش هیچ تفاوتی میان سهامدار تازهوارد با سهامداری که ۳۰ سال سابقه دارد، وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران ادامه داد: شرکتها در استانداردهای حسابداری و گزارشگری مالی باید همه موارد را رعایت کنند و هرچه شفافتر باشند میتوانند در بورس سهام خود را عرضه کنند.
صحرایی با تاکید بر حضور آگاهانه سرمایهگذاران در بازار سرمایه عنوان کرد: سرمایهگذاران برای حضور در بورس باید دانش کافی داشته باشند و با مطالعه، مشاوره و تحقیق وارد شوند. در غیر این صورت بهتر است از طریق صندوقها و بازارگردانها و به صورت غیرمستقیم وارد بازار شوند.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در پاسخ به خبرنگار "سنا" در خصوص چشمانداز بازار سرمایه در سال جاری، اظهار داشت: در بورس، ۳۷۶ شرکت در ۴۰ صنعت حضور دارند که همه اینها تابع اقتصاد کلان و صنعت کشور هستند و از اینروی لازم است تحلیلهای بنیادی در این زمینه صورت گیرد.
وی در ادامه این پرسش، با اشاره به حضور گسترده حدود ۵۰ میلیون سرمایهگذار در بورس تهران که در سال گذشته صورت گرفت، گفت: عملیات بازارگردانی باید با توجه بیشتری انجام شود و از این روی باید ابزارهای اطمینانبخش بیشتری در اختیار سهامداران قرار دهیم.
به گفته علی صحرایی، با توجه به چشمانداز مثبت نفت و قیمت کامودیتی، چشمانداز مثبتی برای بازار سرمایه ترسیم میشود. اما از آنجا که تصمیمات اقتصادی در سایر بخشها در بورس تاثیرگذار است، تاکید میشود افرادی که از دانش کافی برخوردار نیستند، با توجه به اینکه بازار سرمایه محل ریسک است، باید از طریق مطالعه، مشاوره و تحقیق وارد شوند یا به روش غیرمستقیم از طریق سبدگرانها و صندوقهای سرمایهگذاری وارد بازار سرمایه شوند.
این مقام مسوول در بخش دیگر از صحبت های خود در ارتباط با واریز سود سهام شرکتها گفت: همه شرکتها ملزم به پرداخت سود سهامداران به صورت غیرحضوری و از طریق سجام هستند. البته برخی از سهامداران هنوز در سامانه سجام ثبت نام نکردهاند که آنها هم باید ثبت نام کنند. از طرف دیگر، باید زیرساختها به صورت کامل فراهم شود تا سود شرکتها از طریق سجام به حساب سهامداران واریز شود.
وی سجامی شدن همه مشتریان بورس را اقدام نخست در این راستا خواند و ادامه داد: همچنین آنهایی که شماره حساب به شرکتهای سرمایهپذیر اعلام کردهاند باید سود آنها از طریق شماره حساب بانکی واریز شود. این فرایند انتقال یعنی واریز سود از طریق سجام، یکی یا دو سال زمان لازم دارد و درباره پرداخت سود شرکتهای بورسی یا اصطلاحا ناشران بورسی کار تحقیقاتی لازم است تا بدانیم مانده بدهی صورتهای مالی آنها چقدر است و چه میزان از سود سهامداران در حساب شرکتها رسوب کرده است.
صحرایی به دیگر مزایای سجامی شدن اشاره کرد و افزود: خود شرکتهای بورسی اگر سود سهام را از طریق سجام واریز کنند، از فرایند اداری تقسیم سود راحت میشوند، همچنین تردد شهروندان کمتر میشود و این یک کار عقلانی و منطقی است که سود سهامداران با توجه به پراکندگی جغرافیایشان به صورت متمرکز به حسابشان واریز شود.
مدیرعامل شرکت بورس تهران در خصوص اینکه با توجه به شیوع کرونا و فرارسیدن فصل مجامع چند درصد از مجامع به صورت حضوری و چند درصد به صورت مجازی برگزار شده است؟ گفت: شرکت سپردهگذاری مکانیسم رأی گیری آنلاین را فراهم کرده و تاکنون ۴۰ شرکت به صورت آنلاین مجمع خود را برگزار کرده اند.
در این مراسم همچنین مجتبی رسولی، مدیرعامل شرکت سپید ماکیان اظهار داشت: شرکت سپید ماکیان در زمینه تولید مرغ گوشتی و همه فرآوردههای مرغ فعالیت دارد. ارزش روز این شرکت ۲۱۰۰ میلیارد تومان است. قیمت هر سهم آن امروز ۲۱۰۰ تومان کشف قیمت شد.
امروز شرکت سپید ماکیان تولیدکننده مرغ گوشتی به عنوان پانصد و هفتاد و دومین شرکت بورسی در بورس اوراق بهادار تهران ۱۵ درصد از سهام خود را عرضه اولیه کرد که با این اقدام ۲۱۰۰ میلیارد تومان به ارزش بازار افزوده شد.
منبع: سنا
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.