Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

«طی هفته های گذشته، سایه قیمت‌گذاری دستوری از سر صنعت سیمان برداشته شده و قیمت این محصول در بستر بورس کالا کشف می شود»؛ اتفاقی که رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نتیجه آن را تقسیم فاصله ۶۰۰۰ میلیارد تومانی قیمت‌گذاری دستوری تا قیمت مصوب به سه بخش و در نهایت تاثیرگذاری روی سود خالص تولیدکننده عنوان کرد. رضا جمارانیان می گوید که با عرضه سیمان در بورس کالا، قیمت های رقابتی متناسب در معاملات کشف و قیمت‌گذاری دستوری کنار رفت که با این اقدام، ۶۰۰۰ میلیارد تومان فاصله قیمت دستوری تا قیمت مصوب مصرف کننده به سه بخش تقسیم شده است؛ بخشی از این فاصله به تولیدکننده برگشت. یک بخش در قالب کاهش قیمت خرید مصرف‌کننده بوده و بخشی هم بابت هزینه توزیع و فروش است. در واقع فاصله مذکور سه بازیگر پیدا کرد، فاصله‌ای که قبلا فقط متعلق به سیستم توزیع بود اکنون به تولیدکننده برگشته و روی سود خالص تولیدکننده تاثیر می‌گذارد.

۶۰۰۰ میلیارد تومان از جیب دلالان سیمان رفت/ اثر مثبت بورسی شدن سیمان بر رشد سود خالص تولیدکنندگان

بورس24 : «طی هفته های گذشته، سایه قیمت‌گذاری دستوری از سر صنعت سیمان برداشته شده و قیمت این محصول در بستر بورس کالا کشف می شود»؛ اتفاقی که رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نتیجه آن را تقسیم فاصله ۶۰۰۰ میلیارد تومانی قیمت‌گذاری دستوری تا قیمت مصوب به سه بخش و در نهایت تاثیرگذاری روی سود خالص تولیدکننده عنوان کرد. رضا جمارانیان می گوید که با عرضه سیمان در بورس کالا، قیمت های رقابتی متناسب در معاملات کشف و قیمت‌گذاری دستوری کنار رفت که با این اقدام، ۶۰۰۰ میلیارد تومان فاصله قیمت دستوری تا قیمت مصوب مصرف کننده به سه بخش تقسیم شده است؛ بخشی از این فاصله به تولیدکننده برگشت. یک بخش در قالب کاهش قیمت خرید مصرف‌کننده بوده و بخشی هم بابت هزینه توزیع و فروش است. در واقع فاصله مذکور سه بازیگر پیدا کرد، فاصله‌ای که قبلا فقط متعلق به سیستم توزیع بود اکنون به تولیدکننده برگشته و روی سود خالص تولیدکننده تاثیر می‌گذارد.

زمزمه‌های خروج صنعت سیمان از قیمت‌گذاری دستوری اردیبهشت امسال با پذیرش یک شرکت سیمانی در بورس کالا به گوش رسید و زمینه‌ساز پذیرش شرکت‌های سیمانی دیگر در این بازار شد.

بر این اساس، بررسی روند معاملات سیمان در بورس نشان می‌دهد سیمانی‌ها از تاریخ ۹ خرداد عرضه‌های خود را در بورس آغاز کردند و در هفته نخست این عرضه‌ها (منتهی به ۱۴ خرداد ماه) در مجموع ۳۶ هزار و ۶۰۰ تن سیمان مورد معامله قرار گرفت.

در هفته منتهی به ۲۱ خرداد ماه، حجم فروش به ۴۵ هزار و ۹۳۰ تن رسید و در نهایت تا ۲۵ خردادماه ۱۷۶ هزار تن در مقابل نام شرکت‌های سیمانی در جدول معاملات بورس کالا حک شد.

همچنین براساس آمار، در سال جاری 19 شرکت سیمانی در بورس کالای ایران پذیرش شدند.

در این راستا، رضا جمارانیان رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به عرضه سیمان در بورس کالا اظهار کرد: این اتفاق باعث شد قیمت سیمان با قیمت های رقابتی متناسب و قیمت‌گذاری دستوری برطرف شود. در واقع ۶۰۰۰ میلیارد تومان فاصله قیمت دستوری تا قیمت مصوب مصرف کننده بود که درحال حاضر این مبلغ به سه بخش تقسیم شده است.

به گفته وی، بخشی از این فاصله به تولیدکننده برگشت. یک بخش در قالب کاهش قیمت خرید مصرف‌کننده بوده و بخشی هم بابت هزینه توزیع و فروش است. در واقع فاصله مذکور سه بازیگر پیدا کرد، فاصله‌ای که قبلا فقط متعلق به سیستم توزیع بود اکنون به تولیدکننده برگشته و روی سود خالص تولیدکننده تاثیر می‌گذارد.

ایسنا

منبع خبر: سازمان تحلیلی - خبری بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24