Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 226
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 223

وزیر نفت با اشاره به اجرای طرح‌های جهش سوم در تولید پتروشیمی کشور گفت: ظرفیت تولید از ۳۴ میلیارد دلاری که پیشتر برای سال ۱۴۰۴ اعلام شده بود به ۴۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۶ خواهد رسید. «بیژن نامدارزنگنه» روز پنجشنبه در مراسم بهره برداری از طرح های وزارت نفت با حضور رییس جمهوری افزود: خوراک لازم برای ابر پروژه های جهش سوم افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی ها نیز تامین و سرمایه گذاران آن مشخص و کار آن‌ها در این دولت آغاز خواهد شد.

پیش بینی تولید ۴٠ میلیارد دلاری برای پتروشیمی ها!!

بورس24 : وزیر نفت با اشاره به اجرای طرح‌های جهش سوم در تولید پتروشیمی کشور گفت: ظرفیت تولید از ۳۴ میلیارد دلاری که پیشتر برای سال ۱۴۰۴ اعلام شده بود به ۴۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۶ خواهد رسید.

«بیژن نامدارزنگنه» روز پنجشنبه در مراسم بهره برداری از طرح های وزارت نفت با حضور رییس جمهوری افزود: خوراک لازم برای ابر پروژه های جهش سوم افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی ها نیز تامین و سرمایه گذاران آن مشخص و کار آن‌ها در این دولت آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: تعهد ما در سال ۱۳۹۹ این بود که طرح های پتروشمی به ظرفیت ۲۵ میلیون تن بهره‌برداری شود و اکنون با تلاش شبانه روزی مدیران و کارکنان شاغل در این طرح‌ها،  با وجود فشار بیماری کرونا و تحریم‌های شدید که علیه صنعت نفت وجود داشت که اکنون این مجموعه در برابر ملت سربلند هستند که بزرگ‌ترین جهش در تاریخ پتروشیمی در سال ۱۳۹۹ را رقم زدند.

وزیر نفت با بیان اینکه  جهش دوم پتروشیمی اکنون آخرین گام‌های مستحکم خود را برای رسیدن به مقصد بر می‌دارد، گفت: جهش سوم و طرح های آن با قدرت در حال اجرا است که با افزودن سه تا پروژه  طرح‌های جهش سوم آغاز و به این ترتیب ظرفیت تولید ما از ۳۴ میلیارد دلاری که درسال ۱۴۰۴ اعلام شده بود به ۴۰ میلیارد دلار ظرفیت تولید درسال ۱۴۰۶ خواهد رسید.

زنگنه با بیان اینکه نه تنها با یاری خدا طرح های جهش دوم را به سامان رسانده و اکثر آنها به پایان رسید، گفت: ریل گذاری مستحکمی هم برای دولت بعد صورت گرفته است.

وی ادامه داد:  تولید خوراک به اندازه کافی از اهداف بوده لذا عمده طرح های تامین خوراک پتروشیمی ها اجرا شده و بخش کمی هم در دست اجرا است و در نتیجه خوراک برای طرح های جهش دوم و سوم تامین شده است.

وزیر نفت گفت:  امروز دو دسته طرح یکی مجموعه طرح های پارسیان سپهر است و بخش دوم دو طرح فناورانه تولید کاتالیست است که به بهره برداری خواهد رسید.  امروز با افتتاح طرح پارسیان سپهر چهاردهمین طرح از ۱۷ طرحی که تعهد شده بود به بهره برداری خواهد شد.

وی ادامه داد: سه طرح دیگر در ظرف هفته های آینده با توجه به برنامه متمی که جنابعالی برای افتتاح طرح ها دارید، آماده است که افتتاح شوند.

به گفته زنگنه، شروع عملیات طرح پارسیان سپهر از سال ۱۳۹۳ و در جریان نخستین سفر استانی رییس جمهوری به استان فارس بود که  به صورت ویدئو کنفرانس در کنار پالایشگاه پارسیان در منطقه مهر آغاز شد.

وزیر نفت افزود: هدف از اجرای این طرح، جداسازی هیدروکربن‌های سنگین از گازهای تولید میدان‌های تابناک، شانول، وراوی و هما بوده است که در منطقه عمومی مُهر و لامرد واقع شده‌اند.

زنگنه با اینکه میدان‌های تابناک، شانول، وراوی و هما در دوران ریاست‌جمهوری آقای خاتمی توسعه یافته بود و پالایشگاه پارسیان هم در همان مقطع اجرا شد، گفت: این طرح در مرحله نخست قرار بود تنها در شهرستان مُهر اجرا شود اما سرمایه‌گذار به دلیل فنی و اقتصادی محکم این طرح را دو منطقه پارسیان (بخش نخست) و عسلویه (بخش دوم) اجرا کرده است.

وی میزان سرمایه‌گذاری در طرح پالایش پارسیان سپهر را ۱.۳ میلیارد دلار و درآمد سالانه آن را بیش از یک میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این طرح از سوی ستاد اجرایی فرمان امام انجام شده است و سالانه ۳.۳ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی می‌افزاید.

وزیرنفت با بیان اینکه با افتتاح طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر در مجموع ۲۱.۵ میلیون تن از تعهد افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی (۲۵ میلیون تن) کشور عملیاتی شده است، افزود: ظرفیت تولید پتروشیمی با افتتاح سه طرح باقیمانده از مجموع ۱۷ طرح برنامه‌ریزی شده به بیش از ۲۴.۵ میلیون تن می‌رسد.

زنگنه با تاکید بر اینکه این طرح‌ها از مصادیق اقتصاد مقاومتی، مقابله با خام فروشی، تکمیل زنجیره ارزش افزوده و جهش تولید است، گفت: صنعت پتروشیمی در دوران تحریم‌ها یکی از ارکان اصلی مقاومت کشور بود به نحوی که براساس گزارش بانک مرکزی نزدیک ۹۰ درصد ارزی که در سال گذشته در سامانه نیما عرضه شد از سوی شرکت‌های پتروشیمی بوده است.

وی همچنین تنوع‌بخشی به مقاصد صادرات محصولات پتروشیمی را از دیگر اقداماتی دانست که اگرچه سخت بود  اما در این سال‌ها اجرایی شد.

زنگنه به امضای قرارداد ۳۰۰ میلیون دلاری با شرکت توسعه انرژی تدبیر(زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام) برای فشارافزایی میدان‌ها (تابناک، شانول، وراوی و هما) اشاره کرد و گفت: خوراک آینده این مجموعه با اجرای اینکار تضمین خواهد شد.

وزیر نفت با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون واحد بازیابی فاز نخست پتروشیمی بوشهر با ظرفیت یک میلیون تن، بیدبلند خلیج فارس با ظرفیت ۳.۴ میلیون تن، پتروپالایش کنگان با ظرفیت ۳.۵ میلیون تن و پالایشگاه پارسیان سپهر با ظرفیت ۳.۳ میلیون تن برای تامین خوراک به بهره‌برداری رسیده است، افزود: تا پایان امسال فازنخست واحد ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ با ظرفیت یک میلیون تن و سال آینده هم ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ با ظرفیت یک میلیون تن برای تامین خوراک به بهره‌برداری می رسد که در پایین دست آن یک پتروشیمی قرار دارد.

نقش محوری کاتالیست‌ها در پتروشیمی

زنگنه از کاتالیست‌های فرآیندی پتروشیمی‌ به‌عنوان دیگر طرح‌هایی که امروز به بهره‌برداری می رسد نام برد و گفت: اگرچه وزن و مقدار کاتالیست‌ها در صنعت پتروشیمی کم است اما در صورت عدم تامین کیفی آنها واحدها و مجتمع‌ها از مدار خارج می شوند.

وی با اشاره به اینکه در صنعت پتروشیمی کشور ۴۰ نوع کاتالیست به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار در سال مصرف می‌شود، افزود: تا امروز ۱۹ نوع از این کاتالیست‌ها داخلی‌سازی شده است و با اقدام‌های انجام شده تا پایان امسال ۹ کاتالیست دیگر داخلی‌سازی می‌شود و به ۲۸ کاتالیست می‌رسیم. شرکت دولتی پژوهش و فناوری نقش مهمی در این زمینه داشته است.  

وزیر نفت میزان سرمایه‌گذاری در دو طرح کاتالیست شازند اراک را ۲۷۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم با کارهایی که انجام داده‌ایم رضایت مردم را به دست بیاوریم و تعهدی که دولت در جهت سربلندی کشور داشته به خوبی به انجام رسانده باشیم. همچنین امیدواریم صنعت پتروشیمی با ریل‌گذاری که برای آینده شده است با همین قدرت پیش برود.

زنگنه در پاسخ به پرسش رئیس‌جمهوری درباره این که آیا تا پایان دولت، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد، گفت: نزدیک شده‌ایم و با اغماض چند ماهه به این رقم خواهیم رسید.

منبع : ایرنا

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24