معاون توسعه و اکتشاف شرکت مس گفت: با یک برنامه ریزی فشرده و با تلاش همکاران امور اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی موفق شدیم در سال ۱۳۹۹ به رکورد بالاترین...
بورس24 :معاون توسعه و اکتشاف شرکت مس گفت: با یک برنامه ریزی فشرده و با تلاش همکاران امور اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی موفق شدیم در سال ۱۳۹۹ به رکورد بالاترین میزان حفاری اکتشافی در ۷ سال اخیر به میزان بیش از ۱۰۰هزار متر دست یابیم.
بهروز رحمتی با بیان این که این میزان حفاری نسبت به سال 98 رشد 30 هزار متری و نسبت به سال 97 رشد بیش از 60 هزار متری داشته، گفت: افزایش متراژ حفاری اکتشافی از میانگین کمتر از 50 هزار متر در 5 سال گذشته به بیش از 100 هزار متر دستاورد بزرگی است که بهرغم مشکلات عدیده و فرسودگی ناوگان اکتشافی کشور به آن دست یافتیم.
به گفته رحمتی دستیابی به رکورد بالاترین میزان مطالعات اکتشافی سطحی در 7 سال اخیر به وسعت 1045 کیلومتر مربع و دستیابی به رکورد بالاترین میزان محدوده های ثبتی در 7 سال اخیر به تعداد 90 فقره از دیگر اقدامات ارزشمند این امور در سال 1399 است.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با تأکید بر اینکه افزایش ذخایر معدنی اولین و مهمترین آیتم برای توسعه پایدار و افزایش تولید است، اظهار داشت: در نتیجه فعالیتهای اکتشافی یکسال گذشته شاهد ارتقای حدود یک میلیارد تنی حجم منابع اکتشافی و ذخایر زمینشناسی با متوسط عیار حدود 0.5% در محدوده معادن سرچشمه و سونگون شدیم که توفیقی بسیار بزرگ در حوزه توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران می باشد.
رحمتی اضافه کرد: خوشبختانه شرکت مس طی دو سال گذشته در مسیر افزایش تولید بیسابقهای قرار گرفته است که حفظ این جریان با نتایج اکتشافی اخیر میسر خواهد شد.
رحمتی گفت: در حال حاضر رویکرد دستیابی به تولید 550 هزار تنی مس محتوی معدنی در فاز اول توسعه شرکت به درستی با تکیه بر ذخایر اکتشافی قبلی در برنامه جامع مس لحاظ شده است و با حمایتهای مدیریت ارشد شرکت مس در دستور کار قرار گرفته است.
رحمتی در ادامه با اشاره به افزایش حجم ذخایر معدنی شرکت از 7 میلیارد تن به بیش از 8 میلیارد تن با مس محتوی حدود 40 میلیون تنی در سال جاری عنوان کرد: با عنایت به نتایج خوب اکتشافی میتوان حداقل پتانسـیل صنعت مس ایران در تولید را به حدود یکمیلیون تنی مـس محتـوی در فاز دوم توسعه پایدار شرکت ارتقا داد.
وی در سالی که توسط مقام معظم رهبری به نام سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها مزین گشته است، ابراز امیدواری نمود که با تحقق دو فاز توسعه شرکت و به بالفعل درآمدن پتانسیل های غیر قابل انکار صنعت مس شاهد ارزآوری بیـش از 10میلیـارد دلاری ( بر مبنای قیمت های جهانی فعلی مس که بالغ بر 9000 دلار در هر تن می باشد) و اشتغال زایی حدوداً 50 هزار نفری برای کشـور باشیم تا علاوه بر ارتقاء سـهم صنعت مس کشـور از اقتصاد به بیش از 2،5 درصد، شاهد بهبود قابل توجه جایگاه کشور در اقتصاد جهانی که در حال حاضر در رتبه هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا قرار داریم، نیز باشیم.
برنامه ریزی برای رشد 50 درصدی حفاری های اکتشافی در 1400
وی در رابطه با چشمانداز برنامههای اکتشافی در سال جاری گفت: قصد داریم در سال آینده در حوزه اکتشافات حداقل رشد 50 درصدی را نسبت به سال 1399 به ثبت برسانیم و برنامه 150 هزار متر حفاری اکتشافی را در کارنامه فعالیت های اکتشافی شرکت مس عملیاتی کنیم تا رکورد حفاری اکتشافی تاریخ 50 ساله شرکت ملی صنایع مس ایران را جابجا نماییم.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس تأکید کرد: برای تحقق برنامههای اکتشافی و ثبت رکورد در این زمینه از اواخر سال گذشته، نوسازی ناوگان اکتشافی در دستور کار شرکت مس قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در این راستا و برای اولین بار طی 4 دهه گذشته اقدامات اجرایی برای خرید 15 دستگاه حفاری اکتشافی جدید صورت گرفته و امیدواریم از اوایل سال جاری این دستگاهها وارد ناوگان اکتشافی شرکت مس شوند.
رشد 72 درصدی طرح توسعه معدن مس درآلو
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با بیان اینکه در سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در حوزه پیشبرد طرح های توسعه و افزایش تولید انجام گردید، گفت: طرحهای توسعه معدن مس دره زار و معدن مس درآلو دو طرح کلیدی شرکت مس برای افزایش تولید در سال 1400 هستند که خوشبختانه و با وجود موانع اجرایی و فنی و زیرساختی هر دو پروژه پیشرفت خوبی را به ثبت رساندهاند.
رحمتی عنوان کرد: پروژه درآلو تا به امروز حدود 72 درصد پیشرفت داشته و در تلاش هستیم که در نیمه دوم امسال شرایط راهاندازی نهایی آن را فراهم کنیم. پروژه درهزار نیز پیشرفت 55 درصدی داشته است و در تلاش هستیم تا با یک برنامهریزی فشرده در اواخر سال 1400 راهاندازی شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.