سید رسول خلیفه سلطانی می گوید که دولت و وزارت صمت باید پیگیری کنند آنهایی که فولاد را به قیمت اول سال از بورس خرید کردند محصول خود را در بازه بعدی کجا عرضه کردهاند؟ چگونه فولادی که در بورس کیلویی ١٢ هزار تومان فروخته شده، ١٧ هزار تومان در بازار موجود است؟ این خریداران باید با عرضه در بورس، محصول را ارزان به دست مردم میرساندند اما اینطور نشده و وزارت صمت باید آن ها را شناسایی کند.
بورس24 : سید رسول خلیفه سلطانی می گوید که دولت و وزارت صمت باید پیگیری کنند آنهایی که فولاد را به قیمت اول سال از بورس خرید کردند محصول خود را در بازه بعدی کجا عرضه کردهاند؟ چگونه فولادی که در بورس کیلویی 12 هزار تومان فروخته شده، 17 هزار تومان در بازار موجود است؟ این خریداران باید با عرضه در بورس، محصول را ارزان به دست مردم میرساندند اما اینطور نشده و وزارت صمت باید آن ها را شناسایی کند.
در شرایطی که فعالان حوزه نورد و لوله و پروفیل اصلی ترین خریداران شمش و اسلب از بورس کالا هستند، براساس آمارها عمده محصولات تولید شده در این حوزه راهی بازار آزاد شده و این خریداران فولاد ارزان از بورس، به جای فروش محصولاتشان در بورس با سود منطقی، محصولاتشان را با دلار آزاد در بازار فروخته اند و همین موضوع باعث شد تا مردم طی ماه های گذشته با گرانی عجیب در حوزه مقاطع طویل فولادی و لوله و پروفیل روبه رو شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه ارزش رانت انرژی در زنجیره فولاد تا دو برابر بودجه یارانه کشور است، گفت: باید موضوعات در زنجیره فولاد را مدیریت کرد و دغدغه همه مدیران فولاد نیز این است که اگر رانتی وجود دارد باید به مردم برسد.
خلیفه سلطانی گفت: این که فکر کنیم میتوانیم کالا را ارزان به مردم بفروشیم موضوعی شکست خورده است، زیرا هر وقت به این روش عمل کردیم نفع آن به مردم نرسید و مصرفکننده با قیمت نهایی موجود در دنیا کالا را تهیه کرده است.
خلیفه سلطانی افزود: پیشنهاد ما این است که به جای این که طرح فولاد را به مجلس ببریم، شیوهنامه اجرای آن را که دولت آماده کرده و نیاز به قانون مجلس هم ندارد، همه اجرایی کنند، زیرا شیوه نامه را میتوان هر ماه اصلاح کرد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان این که نظام قیمتگذاری ربطی به وزارت صمت ندارد گفت: دولت و وزارت صمت باید پیگیری کنند آنهایی که فولاد را به قیمت اول سال از بورس خرید کردند محصول خود را در بازه بعدی کجا عرضه کردهاند؟ در حالی که باید با عرضه در بورس آن کالا را ارزان به دست مردم میرساندند.
خلیفه سلطانی افزود: درخواست ما از دست اندرکاران اقتصاد فولاد این است که موضوعات زنجیره فولاد را از بالادست تا پایین دست به صورت جامع نگاه کنند زیرا موضوعاتی مانند رانت انرژی، انفال بودن معادن و قیمت کف بازار، همه به هم مربوط است و باید یکجا دیده شود.
وی گفت: مسئولان باید بررسی کنند، آن کس که فولاد را از بورس کیلویی 12 هزار تومان میخرد چگونه کیلویی 17 هزار تومان در بازار سردر میآورد؟ باید بررسی کرد وقتی رانت انرژی پرداخت میشود دیگر نباید عدهای دربورس به گونهای خرید کنند که به عنوان رانت دلالی و چپاول شناخته شود و با قیمتهایی بسیار بالاتر به مصرفکننده نهایی عرضه کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: حدود 200 نفر خریدار فولاد در بورس هستند، برخی که فولاد میخرند با آن محصول بعدی را تولید میکنند اما بعضیها همان فولاد خریداری شده از بورس را با چند برابر قیمت در بازار عرضه میکنند که موجب میشود قیمت نهایی آن، چند برابر قیمت اولیه به دست مصرف کننده برسد.
خلیفه سلطانی گفت: راه حل اصلی و نهایی این است که دولت در جایی که میتواند باید ورود کند و حقوق خود را بگیرد و ابتکار عمل را از دلالان و سوء استفادهکنندگان سلب کند.
وی افزود: همین که برای فولاد قیمتگذاری بر مبنای 70 درصد سی آی اس (CIS) تعیین میشود باید دقت کرد که صف خرید در بورس شکل میگیرد و موجب میشود قیمت در بورس افزایش یابد و فضای سفته بازی و رقابت ناسالم ایجاد شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.