Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

حمیدرضا صالحی، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: ما در اتاق بازرگانی همواره با قیمت گذاری دستوری کالاها مخالف بوده و هستیم چراکه این اتفاق به معنای کنار گذاشتن رقابت و محدود کردن تولیدکننده و البته حمایت از دلالان است.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران: اتاق بازرگانی مخالف همیشگی قیمت گذاری دستوری است/ تقویت بورس های کالایی با حذف قیمت گذاری

بورس24 : حمیدرضا صالحی، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: ما در اتاق بازرگانی همواره با قیمت گذاری دستوری کالاها مخالف بوده و هستیم چراکه این اتفاق به معنای کنار گذاشتن رقابت و محدود کردن تولیدکننده و البته حمایت از دلالان است.

صالحی به تبعات قیمت گذاری دستوری فولاد اشاره کرد و افزود: همه اصول اقتصادی و تجربیات گذشته داخلی و خارجی با قاطعیت اثبات کرده اند که قیمت کالاها باید براساس نرخ های جهانی و طبق عرضه و تقاضا کشف شود و در مقابل اعمال قیمت گذاری دستوری در بازارها، باعث بهم خوردن توازن و از بین رفتن تعادل می شود.

صالحی با تاکید بر اینکه ما خواستار بازار آزاد و تعین قیمت ها براساس عرضه و تقاضا هستیم، خاطرنشان کرد: نکته ای که وجود دارد این است که ما در سیاست گذاری ها باید تکلیف خودمان را مشخص کنیم؛ امروز که همه کارشناسان و مسوولان بر پایان دوران قیمت گذاری تاکید دارند نمی شود که برخی کالاها در زنجیره تولید کماکان با نرخ اجباری و دولتی فروخته شود اما بخش دیگر زنجیره باز باشد؛ پس توازن در سیاست گذاری لازمه توسعه همه جانبه تولید در صنعت فولاد و سایر صنایع است.

صالحی با تاکید بر اینکه نگاهی به همین رویدادهای اخیر اقتصادمان نشان می دهد که دستور به قیمت ها قطعا محکوم به شکست است، گفت: قیمت گذاری دستوری، باعث جلوگیری از رشد صنعتی خواهد شد و به عبارت ساده با این رویکرد رقابت را در تولید نابود می کنیم و به نفع دلال و رانتخوار پیش می رویم.

صالحی تصریح کرد: با نرخ گذاری دستوری و توزیع رانت در بازارها، عملا افرادی که به دنبال رقابت هستند را از گردونه خارج می کنیم اما در مقابل افرادی که به دنبال دلالی و دریافت رانت هستند را در بازار حفظ می کنیم که امیدواریم یک بار برای همیشه این رویکرد غلط از اقتصاد ایران حذف شود.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: وقتی محصولی را در بورس کالا عرضه می کنیم یعنی قواعد بازار آزاد و رقابت را پذیرفته ایم پس سیاست گذاران باید در حوزه تنظیم بازار اقدام به سیاست گذاری صحیح در زمینه تعادل بخشی عرضه و تقاضای کالاها کنند تا تولیدکنندگان و مصرف کنندگان براساس مولفه های واقعی اقتصاد و در بستر شفاف بورس به دادوستد بپردازند.

صالحی در پایان خاطرنشان کرد: بورس های کالایی یعنی بورس کالا و انرژی براساس رسالت های مشخص و برمبنای رقابت بنا شده اند از این رو به دلیل اقتصاد بیمار ما که یکی از بزرگترین مشکلاتش همین قیمت های دستوری است، همواره شاهد برخی چالش ها با بورس کالا هستیم به عبارتی این بورس ها در حال اجرای کارکرد درست شان هستند اما این رویکردهای اشتباه در اقتصاد ماست که با معنای رقابت سالم و آزاد همخوانی ندارد؛ با این تفاسیر در صورتیکه قیمت گذاری دستوری از گردونه تصمیم گیری ها خارج شود بدون شک شاهد تقویت بیشتر بورس های کالایی در کشور خواهیم بود.

منبع: کالاخبر

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24