Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 226
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 223

وزیر خارجه سعودی با طرح ادعاهایی علیه ایران گفت که عربستان مخالف بازگشت آمریکا به برجام نیست.

وزیرخارجه عربستان: مخالفتی با بازگشت ‌آمریکا به برجام نداریم

بورس24 : وزیر خارجه سعودی با طرح ادعاهایی علیه ایران گفت که عربستان مخالف بازگشت آمریکا به برجام نیست.

به نقل از الجزیره، فیصل بن فرحان ، وزیر خارجه عربستان در گفت‌وگو با روزنامه ایتالیایی لاریپابلیکا گفت که کشورش مخالف بازگشت احتمالی آمریکا به برجام نیست.

وی گفت که امیدواریم که با تمام فعالیت‌های ایران که به ادعای او نگرانی هایی به دنبال دارد مقابله شود و در راس آن ها لزوم ممنوعیت ایران از غنی‌سازی اورانیوم و عدم توانایی ایران برای ازسرگیری این فعالیت ها در زمانی که اختلافی بوجود آید، قرار دارد.

فیصل بن فرحان همچنین مدعی شد که مشکل بازرسی برخی تاسیسات ایرانی نیز باید حل شود زیرا ایران سایت های نظامی محرمانه دارد و ممنوعیت هایی برای بازرسان وضع شده است، همچنین توافق هسته ای قبلی به آن‌چه فعالیت های خصمانه وتوسعه طلبانه ایران در منطقه می خواند، نپرداخته است.

وزیر خارجه سعودی در رابطه با توافقات میان امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی نیز گفت: ما همواره از انواع عادی سازی ها حمایت کردیم اما برای اینکه عربستان به این توافقات بپیوندد در ابتدا نیاز است که یک توافق اسرائیلی -فلسطینی انجام شود و ما آن را یک شرط اساسی می دانیم.

به گزارش ایسنا پیش از این نیز فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی در گفت و گویی موضع این کشور را درباره تعامل جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا با ایران به ویژه در رسیدن به هرگونه توافق تشریح کرد. او گفت که در صورت از سرگیری روند مذاکره آمریکا با ایران، باید در این باره با کشورهای حاشیه خلیج فارس مذاکره شود و مدعی شد که این تنها راه دست یافتن به توافقی با دوام است.

بن فرحان اظهار کرد: اول از همه انتظار داریم که کاملا با ما مشورت شود و ما و دیگر دوستانمان در منطقه کاملا در جریان آنچه در مذاکرات با ایران اتفاق می افتد باشیم.

بر اساس این گزارش، اظهارات وزیر خارجه سعودی در پی این مطرح می شود که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا در سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن توافق هستهای از آن خارج شد و تحریم های متعددی را نیز پس از آن بر ایران اعمال کرد و حال جو بایدن گفته است که تمایل دارد در صورت «بازگشت ایران به پایبندی کامل به تعهدات هسته ای اش» به توافق هسته ای بازگردد.

ایران حدود یک سال و نیم پیش در پی خروج آمریکا از توافق هسته ای و عدم پایبندی شرکای اروپایی برجام به تعهداتشان اعلام کرد که برخی تعهدات داوطلبانه اش در برجام را کاهش می دهد.

همچنین محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان روز پنجشنبه نیز در ارتباط با موضوع بازگشت آمریکا به برجام گفته بود: ما درباره توافقی که پیش‌ از این بر سرش مذاکره کرده‌ایم، مذاکره نخواهیم کرد. این توافق یک بده و بستان بود. این طور نبود که یک طرف مطالبه کند و طرف دیگر اجابت کند. موضوع این است که اروپا و آمریکا محدودیت‌هایی ۲۰ به علاوه ۱۰ ساله می‌خواستند. ایران مذاکره را بر سر هیچ محدودیتی آغاز کرد و جایی در این بین به توافق رسیدیم. این موضوع دو سال مذاکره بود و دیگر درباره آن مذاکره نخواهد شد و تمام. این نشانه عدم سوء نیت است. موضوع موشک‌ها و امنیت منطقه کاملا از طرف همه کنار گذاشته شدند نه به خاطر این که آن‌ها امتیازی انحصاری به ایران دادند، بلکه به خاطر این بود که آن‌ها حاضر نبودند رفتار مخرب خودشان را در این زمینه‌ها کنار بگذارند. به مسئله تسلیحات توجه کنید. سال گذشته، میزان سلاحی که غرب به منطقه خلیج فارس فروخت، بیش از هر جای دیگری بود. بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار تسلیحات به این منطقه فروخته شد. آیا غرب آماده متوقف کردن این رفتار مخرب است؟ غرب از جنگ یمن حمایت کرد، غرب از الحاق مناطق حمایت کرد، نه به طور رسمی در واقع از الحاق سرزمین‌های فلسطینی حمایت کرد، غرب از تروریسم اسرائیلی حمایت کرد. چرا اسرائیل علیه ایران اقدامات تروریستی انجام می‌دهد؟ از جمله ترور دانشمند هسته‌ای ما در هفته گذشته در داخل ایران که با محکومیت غرب همراه نبود. آیا غرب آماده متوقف کردن رفتار مخربش در منطقه ما هست؟ از آن‌جا که آن‌ها آماده کنار آمدن با این نیستند، تصمیم گرفتیم آن موضوعات را کنار بگذاریم.

او ادامه داد: وقتی که آن‌ها آماده حل کردن مشکلات رفتار مخربشان در منطقه باشند. وقتی آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان آماده متوقف کردن حمایتشان از رژیمی تروریست، تخطی از حقوق بشر در یمن، تکه تکه کردن یک خبرنگار در ترکیه توسط نزدیک ترین متحدشان عربستان سعودی شوند، سپس می‌توانند درباره بقیه چیزها صحبت کنند. تا زمانی که نتوانند این‌ها را مطرح کنند، باید سکوت کنند.

ظریف علاوه بر این مطرح کرد: ما باور داریم که حساسیت‌های ملی بسیار جدی هستند. اقدام تروریستی علیه دکتر فخری‌زاده یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان ما یک اقدام خصومت بین‌المللی بود که باید محکوم می‌شد. ما هنوز منتظر هستیم اروپا به ویژه تروئیکا(آلمان، فرانسه و انگلیس) آن را محکوم کنند. قدردان این هستیم که برخی این کار را کردند اما تروئیکا یک اقدام تروریستی واضح را علیه ایران محکوم نکرد. این موقعیت ما است. یک مصوبه در مجلس است که ما از آن رضایت نداشتیم و به وضوح گفتیم. اما مانند هر دموکراسی دیگری وقتی این طرح تمام روندهای قانونی‌اش را طی کند، به قانون تبدیل می‌شود و وظیفه‌ای برای دولت می‌شود که آن را اجرا کند و ما آن را اجرا خواهیم کرد چون قانون کشور است. این قانون بازگشت‌ناپذیر نیست. عنوان این مصوبه احیای حقوق ایران و اطمینان حاصل کردن از لغو تحریم‌ها است. اروپا و آمریکا می‌توانند به پایبندی به برجام بازگردند و (در آن صورت) نه تنها این قانون اجرا نخواهد شد، بلکه اقداماتی که ما طبق پاراگراف ۳۶ برجام انجام دادیم به حالت قبل بازخواهد گشت. ما به پایبندی کامل بازخواهیم گشت. چاره کار بسیار آسان است و در برجام مقرر شده است؛ به پایبندی کامل بازگردید، روابط اقتصای ایران را با بقیه جهان عادی‌سازی کنید و شرایط جدید اعمال نکنید، درخواست‌های غیرمعقول نداشته باشید و به محض این که این کار را انجام دهید، ما هم به پایبندی کامل بازمی‌گردیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به این سوال که با توجه به این که جلسه آتی کمیسیون مشترک برجام نزدیک است و جو بایدن به تازگی دوباره برای بازگشت به برجام ابراز تمایل کرده است، چه انتظاری از شرکای برجام دارد و آیا آن‌ها از بازگشت دوباره آمریکا به برجام حمایت خواهند کرد، بیان کرد: واضح است که این موضوع در کمیسیون مشترک برجام مورد بحث قرار خواهد گرفت و این موضوع مهمی خواهد بود. چیزی که گفته‌ام بسیار واضح است: آمریکا باید بدون پیش‌شرط به تعهدات برجامی‌اش طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عمل کند. لزومی ندارد که آمریکا عضو برجام باشد تا به تعهداتش در بند ۲۵ منشور سازمان ملل به عنوان عضوی از این سازمان عمل کند، جدا از این که عضو دائمی شورای امنیت نیز هست. سپس، به دلیل این که این ایران نبود که از توافق خارج شد، آمریکا باید حسن نیتش را نشان دهد. آن وقت ایران هم به پایبندی کامل به برجام با وجود این مصوبه جدید یا بدون آن بازخواهد گشت؛ چراکه این مصوبه هدف بازگرداندن اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به پایبندی را دارد و وقتی این اتفاق بیافتد، این مصوبه به هدفش رسیده است و ما هم به تعهدات مان عمل خواهیم کرد. سپس آمریکا می‌تواند به برجام بازگردد. اعضای برجام باید تصمیم بگیرند که این کار چگونه انجام شود.

او علاوه بر این گفت: همان طور که قبلا گفته‎ام، برجام یا هر توافق بین‌المللی دیگری یک در چرخان نیست. این طور نیست که بتوانید عضو یک توافق شوید و بر کشورهای دیگر تحریم اعمال کنید، از منافع عضویت بهره ببرید و ۲۱۵ میلیارد دلار خسارت به مردم ایران بزنید. شمار افرادی که در طی این بیماری همه‌گیر به دلیل عدم دسترسی ما به بهترین کیفیت داروها و منابعی بین‌المللی که لازم داشتیم تا بتوانیم قرنطینه‌ای کامل اعمال کنیم و قرنطینه کامل مستلزم وجود منابع مالی بسیاری است،جان باختند زیاد بود. ایران کشوری ثروتمند است و ما می‌توانستیم[با در اختیار داشتن آن منابع مالی] قرنطینه کامل اعمال کنیم. ما فقط و فقط به خاطر جنگ اقتصادی آمریکا نتوانستیم این کار را انجام دهیم. آمریکا مسئول تمام این خسارت‌هایی است که به مردم ایران وارد کرده است که بسیاری از آن‌ها جبران ناپذیرند. ما باید اطمینان خاطر داشته باشیم که این تکرار نمی‌شود.

منبع: ایسنا

منبع خبر: سازمان تحلیلی - خبری بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24