سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: مرزهای جغرافیایی ایران و مرزهای منطقه هیچ تغییری نکرده است و در آینده نیز تغییری رخ نمیدهد.
بورس24 : سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: مرزهای جغرافیایی ایران و مرزهای منطقه هیچ تغییری نکرده است و در آینده نیز تغییری رخ نمیدهد.
سعید خطیب زاده در نشست خبری امروز در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به برخی از گمانه زنی ها مبنی بر احتمال بازگشت دولت آمریکا به برجام در زمان ریاست جمهوری بایدن پیام هایی بین ایران و طرف های اروپایی و یا آمریکایی در این زمینه رد و بدل شده است و آیا تغییری در برجام صورت خواهد گرفت، گفت: برجام اقدام جامع مشترکی است که بین ایران و گروه ۱+۵ امضا شده است. البته آمریکا به مشارکت خود در این برنامه پایان داده است. مذاکره در مورد این برنامه مشترک چندین سال به طول انجامید و بعد از این مذاکرات جمع بندی شد و برای اجرا مهر و موم شد.
وی با بیان اینکه ما پیامی از کسی دریافت نکرده ایم ادامه داد: برجام باید در چارچوب خود برجام اجرایی شود. طرف های اروپایی باید به تعهدات خود بازگردند و باید بپذیرند که خسارت عظیمی به ایران از بابت عدم تعهدات آنها وارد شده است و اگر آمریکا نیز میخواهد به این مسیر برگردد باید به اجرای تمام و کمال برجام بدون کم و کاست آن بازگردد و این مسیر اجرای برجام است و برجام چیزی نیست که قابل مذاکره مجدد باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که آمریکا علی رغم وعده هایی که داده بود ارتش های افغانستان و عراق را تسلیح نکرد. حال اکنون با توجه به لغو تحریم های تسلیحاتی ایران آیا تهران از این آمادگی برخوردار است که اقدام به تسلیح ارتش های افغانستان و عراق کند، گفت: ایران یک دولت مسئول است. به دنبال فروش سلاح نیست بلکه به دنبال همکاری های دفاعی است.
وی با بیان اینکه با توجه به لغو تحریم های تسلیحاتی ایران این حق ایران است که در چارچوب یک دولت مسئول نیازهای مشروع دیگر کشورها را در این زمینه جامه عمل بپوشاند گفت: ما در این زمینه محدودیتی نداریم و از حقی که در این زمینه برخورداریم کوتاه نمی آییم و از آن استفاده می کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برخی از اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه با توجه به طرح ترکیه و روسیه برای حل بحران قره باغ به نظر می رسد که بر اساس این طرح ایران دیگر مرزی با ارمنستان ندارد، گفت: متاسفانه در هفته گذشته جوسازی رسانه ای بی پایه ای در این زمینه داشتیم و نقشه های ساختگی در این ارتباط منتشر شد.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از فضای مجازی برای انتشار بعضی از اخبار نادرست سوءاستفاده می کنند ادامه داد: همانطور که پیش از این گفته ایم ایران از حل و فصل دائمی این بحران استقبال کرده و می کند و طبیعی است که هر کار و هر اقدامی که بتواند به این روند کمک کند مورد استقبال ایران قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه مسیر این موضوع و نگاه ایران در این ارتباط شناخته شده و روشن است، گفت: طرحی که ایران برای حل این بحران ارائه کرده بود با طرحی که اکنون در حال اجرا است همپوشانی هایی دارد.
این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه مرزهای جغرافیایی ایران و منطقه هیچ تغییری نکرده و در آینده نیز تغییری در آن رخ نمی دهد گفت: برداشت ما این است که قرار است جاده ترانزیتی ساده ای ایجاد شود که کم و کیف آن و مسائل امنیتی مربوط به آن باید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. نمایندگان ما در پایتخت های کشورهای منطقه هوشیارانه و با دقت موضوع را پیگیری می کنند.
وی با تاکید بر اینکه نه مرزی عوض شده است و نه ایران تغییری را در این مسیر می پذیرد ادامه داد: ما مواضع خود را در ارتباط با این بحران و مسائل مرتبط با آن اعلام کرده ایم.
سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر به نگرانی های ایران مبنی بر حضور نیروهای تکفیری در این مناطق و در همسایگی ایران اشاره کرد و گفت: امیدواریم همین اکنون نیروهای تکفیری منطقه را ترک کنند چون بهانه ای برای حضور آنها نیست و امیدواریم که این موضوع هر چه زودتر اتفاق بیفتد و همانطور که قبلا نیز گفته ایم این موضوع خط قرمز ماست و به صورت جدی با آن برخورد میکنیم.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: ایران در شاهراه بسیاری از مسیرهای ترانزیتی قرار دارد. این موضوع برای ما اهمیت دارد. ایران از موقعیت ژئوپلتیک خود آگاه است. از این فرصت استفاده می کند و تلاش دارد که دوستان خود را نیز از این موقعیت بهره مند کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در جریان سفر وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان بین مقامات دو کشور پیامی از سوی عربستان رد وبدل شده است، گفت: ایران مواضع خود را در نوع تعامل با همسایگان و کشورهای همسایه از جمله افغانستان بارها اعلام کرده است. احتیاجی به پیام آوردن و پیام بردن نیست. البته نخست وزیر پاکستان در ابتدا که مسئولیت در این کشور را بر عهده گرفته بود تلاش هایی را در این زمینه انجام داد ولی طبق معمول عربستانی ها پاسخ مثبتی ندادند.
وی ادامه داد: در جریان سفر آقای ظریف به پاکستان ایشان با مقامات مختلف این کشور در مورد مسائل مختلف صحبت کردند و به صورت خاص تمرکزی بر موضوع عربستان نبوده است.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به دیدار ظریف با فرمانده ارتش پاکستان خاطرنشان کرد: در این دیدار در مورد همکاری های دفاعی، نظامی و مرزی دو کشور فنس کشی و همکاری های دو کشور در مبارزه با گروه های تروریستی، مواد مخدر و همچنین موضوع افغانستان بحث و گفت وگو شد.
وی همچنین به دیدار ظریف با وزیر خارجه پاکستان نیز اشاره کرد و گفت: در این دیدار نیز در ارتباط با مسائل منطقه، بین المللی و دو جانبه از جمله برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی، نهایی کردن موافقتنامه توافق تجاری بین دو کشور و ... بحث و گفت وگو شد.
منبع: ایسنا
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.