یک کارشناس بازار سرمایه درباره تغییرات بازار سرمایه پس از انتخابات آمریکا و تاثیرات آن بر اقتصاد ایران گفت: همه چیز در کوتاه مدت تغییر خواهد کرد، اما به هر حال سیاست ها در بلند مدت تفاوتی ندارد.
بورس24 : یک کارشناس بازار سرمایه درباره تغییرات بازار سرمایه پس از انتخابات آمریکا و تاثیرات آن بر اقتصاد ایران گفت: همه چیز در کوتاه مدت تغییر خواهد کرد، اما به هر حال سیاست ها در بلند مدت تفاوتی ندارد.
محمد علی احمد زاد اصل، کارشناس ارشد بازار سرمایه در برنامه زنده صفحه اینستاگرام بورس24 ، در مورد انتخابات آمریکا و تاثیرات آن بر اقتصاد ایران در کوتاه مدت وبلند مدت به خبرنگار بورس24 گفت: گرچه در دراز مدت هر کدام از کاندیداهای انتخابات آمریکا (بایدن و ترامپ) برنده باشند به دلیل سیاست های طرفین تغییر متفاوتی در وضعیت اقتصاد نخواهیم داشت، اما در کوتاه مدت اگر ترامپ نباشد شرایط متعادل تر است.
وی گفت: با انتخاب رقیب ترامپ در این انتخابات، در کوتاه مدت التهاب اقتصادی و افزایش بی رویه قیمت ها پایان می یابد و ممکن است فضای بازار سرمایه متعادل شود. همچنین بازار سرمایه در فاصله بین انتخابات آمریکا چارهای جز رشد ندارد؛ البته اگر حرف های غیر منطقی در رابطه با بازار گفته نشود و مسئولین سیاسی ما در بازار مداخله نکنند .
دولت در بورس شفاف تر عمل کند
احمد زاد اصل گفت: به هرحال باید بگذاریم بازار راه خودش را در پیش بگیرد. بسیاری از دولتی ها به بازار سرمایه اعتقاد ندارند چرا که بازار سرمایه به دلیل شفافیت جای مناسبی برای این افراد نیست و منافع این افراد در جای دیگری قرار دارد. اگر سرمایهها را در فضای بازار سرمایه نگه داریم و به این فضا جذب کنیم کسی به سمت بازار پول و سایر بازارها نمیرود .
وی گفت: باید تامین نقدینگی در بازار سرمایه را به سمت پروژه های سودآور ببریم نه هزینه های جاری. نکتته مهم این است که به طور کلی مردم میخواهند بدانند وقتی دولت نقدینگی را از بازار خارج می کند به کجا می برد و چگونه هزینه می کند. اگر دولت تاکنون ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه منابع کسب کرده این نقدینگی را چگونه خرج کرده است؟
احمد زاد اصل با بیان اینکه دولت باید در عملکرد خود در بازار سرمایه شفاف تر رفتار کند، افزود: اگر اقدامات دولت شفاف تر باشد بازار سرمایه با شرایط متعادل تری حرکت می کند. در این صورت حقیقی ها نیز بیشر میتوانند برای سرمایه گذاری در این بازار تصمیم بگیرند. دولت در مورد واریز صندوق توسعه ملی نیز باید شفاف تر عمل کند. دولت باید اطلاع بدهد که چرا رقم صندوق توسعه ملی واریز نمی شود و یا زمان واریز وجه به طور مشخص اعلام شود. گر چه از طرف سازمان بورس تلاش می شود که در کوتاه ترین زمان ممکن این وجوه صندوق توسعه ملی به بازار تزریق گردد .
جلوگیری از رشدهای شارپی بازار مهمترین سیاست قالیباف بود...
وی در خصوص عملکرد رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار در این ۶ ماه گفت: در خصوص دوره ریاست رئیس جدید سازمان بورس همه تلاش سازمان این بود که در دوران رشدهای شارپی عرضه هایی توسط حقوقی ها انجام شود. در این خصوص سازمان در مصاحبه های مختلف بر عرضه سهام تاکید زیاد کردند اما متاسفانه این اتفاق توسط حقوقی ها رخ نداد و هنوز هم تبعات آن در بازار دیده میشود چراکه حقوقیها توان لازم برای جمع آوری سهام به دلیل کم بودن منابع را ندارند.
وی گفت: البته ایجاد صندوق های بازارگردانی، انتشار اوراق تبعی و خرید سهام خزانه توسط ناشرین مصوباتی بود، که در بلند مدت به نفع بازار است. به طور مثال در سهام "شستا" با توجه به اینکه قیمت ها به سطح معقولی کاهش بافته، با بازار گردانی در این سهم، همچنان شستا می تواند یکی از لیدر های بورس شود. که امیدواریم هر چه سریعتر موضوع بازارگردانی سهام این شرکت به نتیجه برسد.
نظرات :
این مطلب 1 نظر دارد.
Thanks
4 سال پیش